skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kontrolka paliva
15:02:06
06.01.2009
06.01.2009

Syny
ja to u Skodovky resil tak, ze sem vyndal plovak, ozkousel ho mimo auto a zahnul ten drat na presnej uhel... Ukazuje mi to myslim velice dobre a relativne presne...
14:56:51
06.01.2009
06.01.2009

vaclav785
-> Tuneman2: jj já měl stejnej problé u dvou fáček
14:54:20
06.01.2009
06.01.2009

Tuneman2
todle jeještě dobry..mě žebravy oko nesvitilo vubec...když se ale napojila žarovička v něm na baterku..tak svitila..plovak byl taky OK..dodnes nechapu...toto tajemství již taktéž odhaluje vrakáč....
02:21:27
30.12.2008
30.12.2008

Demoniak
zkontroluj plovák v nádrži jestli tam ten rezistor (tranzistor nebo jak se tomu nadává) neni orezlej popř. zkus vyměnit plovák
12:05:05
15.12.2008
15.12.2008

Jozka
-> BlueBrown: Nám to jeden služební favouš dělal standartně, kus z počátku výroby to byl. Kontrolka se normálně rozsvítila a zhuba 15 km před tím, než benzín došel, zase zhasla a už ani neblikla. Nikdy jsme nepřišli na to proč. Vzal si svoje tajemství sebou kamsi na vrakáč..
12:52:11
14.12.2008
14.12.2008

LiMaK - 742 forever
-> BlueBrown: no to je vlastne pravda...
strikacka jak strikacka, te je to celkem jedno, ale spis katalyzator to nema rad....bo nez to chtne, tak se trochu nespaleneho benalu dostanei na kat....
tak oddelej sedadlo, sundej dekl, vycucej benal z nadrze, zmer kolik ho tam je a hned vidis kolik ho tam mas...
podle kontrolky bych se u nevyzkouseneho auta bal jezdit, nikdy nevis kdo co s plovakem delal a jak je nastaven a v jakem stavu.
treba mi se kontrolka rozne az kdyz mam v nadrzi jenom 3 litry... a zas znam pripady kdy zebrave oko otravuje uz od pulky nadrze...
strikacka jak strikacka, te je to celkem jedno, ale spis katalyzator to nema rad....bo nez to chtne, tak se trochu nespaleneho benalu dostanei na kat....
tak oddelej sedadlo, sundej dekl, vycucej benal z nadrze, zmer kolik ho tam je a hned vidis kolik ho tam mas...
podle kontrolky bych se u nevyzkouseneho auta bal jezdit, nikdy nevis kdo co s plovakem delal a jak je nastaven a v jakem stavu.
treba mi se kontrolka rozne az kdyz mam v nadrzi jenom 3 litry... a zas znam pripady kdy zebrave oko otravuje uz od pulky nadrze...
12:20:31
14.12.2008
14.12.2008

BlueBrown
-> LiMaK: je to taky jedna z možností ale stříkačky to prej nemaj rádi když se vyjedou do mrtě
12:12:27
14.12.2008
14.12.2008

LiMaK - 742 forever
tak s takovyma problemama ohledne kontrolky paliva uz sem se setkal....
kdyz jsme kdysi dovazeli auta, tak obcas jsme museli predelavat kontrolku paliva, bo u nas musi byt oranzova a kdysi platilo, ze na zapis bylo potreba ji mit oranzovou...tak jako s blinkrama...americke cervene zadne blinkry se v 90" musely taky predelat
no ale u par tech nemcouru...stalo se mi, ze rezerva blikla podobne jako u tebe, a za dalsich par km(podle nastaveni plovaku atd...) se za nekolik kilometru kontrolka rozla....
takove male upozorneni, ze se blizi rezerva...u par bavoru se stavalo, ze kontrolka zacla blikat,blikani zrychlovat a jak se rozla tak jsi byl na rezerve....
heled a proc vlastne resis takovou pikacovinu? hod plny kanystr do kufru a jezdi...uvidis kam dojedes
kdyz jsme kdysi dovazeli auta, tak obcas jsme museli predelavat kontrolku paliva, bo u nas musi byt oranzova a kdysi platilo, ze na zapis bylo potreba ji mit oranzovou...tak jako s blinkrama...americke cervene zadne blinkry se v 90" musely taky predelat
no ale u par tech nemcouru...stalo se mi, ze rezerva blikla podobne jako u tebe, a za dalsich par km(podle nastaveni plovaku atd...) se za nekolik kilometru kontrolka rozla....
takove male upozorneni, ze se blizi rezerva...u par bavoru se stavalo, ze kontrolka zacla blikat,blikani zrychlovat a jak se rozla tak jsi byl na rezerve....
heled a proc vlastne resis takovou pikacovinu? hod plny kanystr do kufru a jezdi...uvidis kam dojedes
11:42:41
14.12.2008
14.12.2008

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
no je klidně možný žes jel těch pár kilometrů do kopce nebo z kopce.. nvm jak je to u fanoušů
11:31:16
14.12.2008
14.12.2008

BlueBrown
Lidičky jak funguje kontrolka benzínu u favorita r94 vývoz Něm. Včera jsem jel a kontrolka me mi rožla ( rafička ukazuje na červený pole) to by bylo vpoho ale po ujetí asi 15km mi zase zhasla. po zhasnutí jsem ujel asi 5km a zatím se nerožla