nedobíji

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 22.12.2008 do 24.12.2008, založil/a SSupik

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Zastavil:SSupik

řadit dle data
08:46:40
24.12.2008
SSupik
uz mi to jede ale jen ten puvodni alternator(55A) ten z feldy mi odesel, k auto elektrikarovi nepujdu ani zadarmo protoze jsem taky elektrikar sice ne auto ale ke sprovozneni mi to stacilo, budu muset sehnat novi altik do felicie, kdyby jste nekdo nejakem vedeli ktery vydrzi vic nez 2 mesice tak se ozvete. ale tim ze jsem tam dal ten stary jsem se vratil na zacatek problemu ktery mi vznikl kvuli me muzice a velkemu odberu, no proste kdys chvilku stojim a posloucham tak musim tlacit s altikem z feldy se to aspon rychle dobylo ale ted jsem najezdil 50km a baterka jeste neni ani z pulky nabyta(takze nemuzu poslouchat2 10 9
22:26:25
23.12.2008
Čmoud
Omlouvám se že se tam blbě ptám ... ale jen tak pro zajimavost ma někdo nějaky schema jak by ten aletrnator měl bejt spravně zapojenej ?:-)
13:14:52
23.12.2008
Kuladmin
-> SSupik: Prosimte zajed nekam k autoelektrikari - to pro tebe bude asi nej reseni. Tu stovku co mu das za todle bude velmi dobre vyuzita.
12:58:04
23.12.2008
SSupik
jo a diky chlapy za ochotu a rady. bez vas by to nejelo 4 1
12:56:46
23.12.2008
SSupik
tak dneska jsem tam namontoval novey regulator dal jsem tam puvodni altik 55A co tam byl a uz to jede 3 dospel jsem k zaveru ze ten regulator i nen altik z feldy je kaput. ale je mi skoda ten altik z felicie vyhodit, neda se nejak spravit?
23:35:47
22.12.2008
King
-> SSupik: Mno, to je síla! :) ....dobrá, jestli to správně chápu, tak máš ten feldí altík zapojenej tak nějak "na hulváta", s tím, že se musí chudák sám nějak nabudit zbytkovým magnetismem jeho střev, což možná do teď fungovalo.

Jestli je moje představa správná, pak ta kontrolka jenom shodou okolností svítí.

První věc, co bych udělal, je přeppojení onoho kablíku, co vede ke kontrolce na palubce, na ten zbejvající fous feldího altíku - tím se mu konečně dostane proudu pro nabuzení. Pak teprve uvidíš, jestli to skutečně dobíjí/nedobíjí. Pro začátek tam klidně nech tu původní kontrolku, s tou to musí šlapat taky. Jo a ten kablík samozřejmě odpojit od původního regulátoru.

Je tady ještě varianta, že je třeba ten altík špatně ukostřenej, takže zkontrolovat dotažení šorubů držáku a hlavně kostřícího měděnýho pásku (ten tam kupodivu není na ozdobu :)
21:26:52
22.12.2008
SSupik
king:

zadny schematko nemam, docetl jsem se ze se do sade da dat altik s felicie tak jsem si ho tam dal no… a zapojil jsem jenom ten kablik s tim sroubkem a matickou(ten nejtlustci co tam byl a jeste ten co byl k nemu) a pak jsem pripojil na svorku altiku jeste ten tenky jeden a druhy jsem nechal volne lozeny.2–3 mesice to fungovalo paradne poslouchal jsem muziku naplne pecky , ale ted proste nedobiji uz vubec. vim ze nedobiji protoze kdys jsem mel nastartovane pres druhou baterku tak kdys jsem ju sundal tak se zacalo zhasinat a motor zachvilku sam zdechnul svetla skoro nesvitili kds jsem normalne driv nastartoval tak to proste pznas ze se ti rozsviti zarovky . uz jsem si to rele sehnal dam tam ten puvodni altik a skusim to jestli to pojede. uz vim kam jsi tim miril jakoze si myslim ze je pokazeny regulator a pritom ho tam ani nepotrebuju ze? no nevim jestli to neni regulator ani alternato tak fakt nevim
11:54:53
22.12.2008
King
-> SSupik: Ještě nám teda vysvětli, jak to tam máš vlastně zapojený, když máš feldí altík (kterej má regulátor už v sobě) napojenej navíc na původní regulátor.

Vývody altíku maj každej pochopitelně nějakou funkci a nějaký experimentování s jejich prohazováním je, slušně řečeno, neuváženost :)

Nejdřív je potřeba nahodit nějaký schéma, podle kterýho si to zapojil, jinak se dál nedostaneme.

Jinak, to že svítí kontrolka, ještě automaticky neznamená, že altík nedobíjí - to se musí zjistit měřením na autě...
11:18:09
22.12.2008
SSupik
myslite ze to bude tim regulatorem? a nebo necim jinym skousel jsem tam dat jine alteratory ze skodovky a delalo to to same,proste sviti kontrolka ze se nenabiji baterka, co by se stalo kdybych zamenil draty na alternatoru? stane se neco?
10:56:45
22.12.2008
King
-> SSupik: Jednak viz Nwkt, druhak - ohřev kondenzátoru se nekoná, protže jde pravděpodobně o zapalovací cívku. Zahřívání cívky je v pořádku, protože v klidu přes ní teče asi dvojnásobnej proud, než za chodu motoru (kontakty v rozdělovači obvykle sepnuty).

PS: obvykle se snažím na pravopis nepoukazovat, nicméně to "nabyjeni" strašně byje do vočí :)
10:30:15
22.12.2008
Nwkt
Altík z feldy má regulátor v sobě, takže ten cos tam měl se nezapojuje
10:02:49
22.12.2008
SSupik
a kdys otocim klickem tak se mi zahriva kondenzator ale nevim jestli to ma ci nema delat ale pali docela hodne
07:44:39
22.12.2008
SSupik
porad te prosim:

nedobiji mi auto, nedavno jsem si koupil do skovky altik z felicie 70A aby se mi lepe nabijely baterky v aute(kvuli muzice) vse klapalo a chrochtalo asi 2 mesice ale vcera mi zacalo blbnout nabyjeni projevovalo se to zezacatku tim ze mi nabijel altik jen od 1500ot do 2500ot. tak jsem si myslel ze odesel altik a dal jsem tam ten stary co tam byl ale nenabiji, sviti kontrolka a nezhasne a nezhasne, tak jsem asi usoudil ze to bude usmernovacem nebo co to je (ta krabicka co je vedle kondiku), tak jsem se chtel zeptat jestli tu krabicku nekdo nemate? a nebo jestli nemuze byt treba aji necim jinym. diky predem za kazdou odpoved

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Zastavil:SSupik

Extreme Tyres