skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
prerusovac
02:45:41
07.01.2009
07.01.2009

matisek
-> LiMaK: Tak aby som pravdu povedal tak som nevedel ze funguje na takomto principe, takže dakujem.
02:22:55
07.01.2009
07.01.2009

LiMaK - 742 forever
klasicky skodovacky prerusovac funguje na principu bimetaloveho pasku....pruchodem proudu se bimetal zahreje,cvakne do vyple polohy,kde neprochazi proud.jak bimetal zchladne,tak zas precvakne do druhe polohy kde se zase zacne nahrivat a jak je horky, tak zase precvakne a vypne....
tohle se deje asik kazdou sekundu a vysledek je to ze blikaj blinkry....
takze doufam ze ti tahle odpoved bude stacit, aby jsi chapal, ze prerusovac MUSI trochu topit,aby fungoval
tohle se deje asik kazdou sekundu a vysledek je to ze blikaj blinkry....
takze doufam ze ti tahle odpoved bude stacit, aby jsi chapal, ze prerusovac MUSI trochu topit,aby fungoval
01:50:16
07.01.2009
07.01.2009

matisek
Daval som do auta vypinac na štiri smerovky z ineho auta ale nema tie možnosti zapojenia ako treba.Ale spravil som to len prerusovac sa mi zohrieva asi na 45 stupnov je to totiz napojene tak ze zeleni kabel od prerusovaca ostal volny a biely od prerusovaca je spojeni s žltim čo ide do lukasu.Na styry smerovky to blika pomalsie .No a co by som chcel vediet je to že ako sa vlastne normalne zohrieva prerušovač je taketo zohriatia normalne alebo sa vôbec nema zahrievat?Skusal som nechat tie smerovky zapnute asi 30minut a vydrzalo to.Tak neviem ci to tak nechat alebo este vymišlat.