skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zapalovani s Etz problem
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 12.02.2009 do 13.02.2009, založil/a Rider skoda
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
problem vyresen
Zastavil:Rider skoda
22:21:36
13.02.2009
13.02.2009

Rider skoda
tak dnes jsem prehodil civku v rozdelovaci (koupil novou) a uz to zase haze jsikru jak ma a motor uz slape.diky moc
00:36:09
13.02.2009
13.02.2009

King
-> Rider skoda: Možná máš na mysli můj nedávnej příspěvek ohledně najustování vzdálenosti pólovejch nástavců. Prostě je záhodno nastavit mezi hrotama tý růžice a jejich protějškama co nejmenší vůli, aby to chytalo i při nízkej točkách při startování.
Tu cívku jednoduše proměříš ohmmetrem - mezi konektorama musí bejt 3 nebo 7kohmu (podle typu cívky) a nesmí se to při kroucení kabelem měnit.....
Tu cívku jednoduše proměříš ohmmetrem - mezi konektorama musí bejt 3 nebo 7kohmu (podle typu cívky) a nesmí se to při kroucení kabelem měnit.....
00:03:00
13.02.2009
13.02.2009

Rider skoda
nn kabel jsem prave vubec neprodluzoval to je origo delka to vychazi pekne.Predtim to chopdilo a hazelo klasicky jiskru tak jak ma,ale nez jsme doresil dalsich spoustu veci na motoru,tak a preresli k zapalku tak nam z niceho nic zaclo delat tohle a to jsem s tim vice meen nic nedelali.Posledni vec co me uz napada je vymenit tu civku v rozdelovaci,jinak uz fakt dal nevim.Jo a nekdo zminoval ze pry se jeste nastavuje nekde ten rozdelovac v oblasti hnevzdice nebo tak....ale hvezdice mi prijde uplne symetricka a stejna ze tam je jedno jak se da a stejne kvuli osazeni to nejde dat jinak nez do dvou poloh.
23:17:18
12.02.2009
12.02.2009

King
-> Rider skoda: Máš tam nejspíš nějakej problém v tom stíněným kabelu mezi rozdělovačem a ETZ. Máš origo kabel nebo prodlouženej kvůli větší vzdálenosti rozdělovače od ETZ? Tam se dá podělat zapojení - stínění je na velkej konektor, střední vodič na menší konektor. Když se to splete, chytá to jako anténa všechen bordel z éteru a v extrémním případě to může pálit v kuse, jak popisuješ.
Nastavit nahrubo to jde stejně jako kontaktní rozdělovač, ale musíš věřit, že okamžik zážehu = okamžik míjení pólových nástavců v rozdělovači. A druhou rukou musíš "brzdit" palec, aby ho magnet při přiblížení pólových nástavců nepřitahoval...Ta jiskra za normálních okolností při pomalým pohybu rozdělovače přeskočit nemůže, protože signál z rozdělovače je úměrnej otáčkám a tudíž v tomhle případě slabej...
Nastavit nahrubo to jde stejně jako kontaktní rozdělovač, ale musíš věřit, že okamžik zážehu = okamžik míjení pólových nástavců v rozdělovači. A druhou rukou musíš "brzdit" palec, aby ho magnet při přiblížení pólových nástavců nepřitahoval...Ta jiskra za normálních okolností při pomalým pohybu rozdělovače přeskočit nemůže, protože signál z rozdělovače je úměrnej otáčkám a tudíž v tomhle případě slabej...
20:32:34
12.02.2009
12.02.2009

Rider skoda
jo presne to pak seriidime stroboskpem v servise...ale kdyz takt nemsylne pali jiskru bez preruseni tak asi neni neco ok ne?takze ani neni co nastavovat.....ale jinak remenici natocim to vim a pak natocis rozdelovac hrubej nejak bude nastaven
19:46:32
12.02.2009
12.02.2009

peti
-> Rider skoda: tak co viem ja tak na favo zapalovani takto nenastavis predstih , zakladny sa da nejak tak ze nastvis na remnici pozadovany predstih a nejak natavis tu hviezdicu a rozdelovac, nech ti doplnia ostany, moc skusenosti stym nemam, a inac sa to potom nastvuje stroboskopom

18:58:10
12.02.2009
12.02.2009

Rider skoda
Mame na fabiackem motoru ve 120ce zapalovani z fava s tim bezkontaktnim rozdelovacem a ETZ.Potrebuji nastavit nahrubo predstih.Tak jsem tocil rozdelovacem a mel kabel co jde ke svicce prilozen ke kostre a cekal kdy hodi jiskru.A najednou zacne bzucet v rozdelovaci nebo jako sycet takovy divny zvuk a jiskra zacne letet neprerusovana proste plamen (jak kdyz svarujete oblouk) a tak tocim dal a kolikrat to neslo ani vypnout pootacenim rozdelovace,muselo se vypnout zapalovani.Zkousel jsem menit ETZ i indukcni civku a furt to stejne.Takze nejspis rozdelovac nebo cim to muze byt?
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
problem vyresen
Zastavil:Rider skoda