skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rychlé dotaz..regulator nebo diody
prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 31.03.2009 do 01.04.2009, založil/a LiMaK - 742 forever
17:38:05
01.04.2009
01.04.2009

MOLSO
ja si myslim ze je to normalne. aj na tom skličku v gulatych budikoch je taka vrstva ktora jemne svietenie neprepustí.
09:31:22
01.04.2009
01.04.2009

spartra
-> LiMaK: diody jdou vyměnit vcelku dobře, poud máš alespoň 100w pájku.
já u elektrikáře dával za výměnu 2 diod 70kč, přines sem mu diodovej blok
neutažený kabely jsou taky příčinou, že je to nový:)
já u elektrikáře dával za výměnu 2 diod 70kč, přines sem mu diodovej blok
neutažený kabely jsou taky příčinou, že je to nový:)
01:52:11
01.04.2009
01.04.2009

LiMaK - 742 forever
tak rady typu utahnute kabely, dobrá kostra mi tu prosim nepiste...auto je komplet poskladane pred 3mi lety, elektrina je vyrabena dle origo svazku+predimenzovani pruřezu a počtu vodičů, kostry jsou natažené zvlášt asi z 6ti míst navíc.
Baníální chyby typu zaoxidovaných kontaktů nebo nedotažené baterky to opravdu NEJSOU.
(ikdyž to tvrdím, že se mi to nemůže stát,stejně to pravidelně kontroluju
)
počítám s jednou z těch možností co jsem napsal...
diody v altíku, popřípadě celej blok regler-uhlíky.
Chtel jsem se spíš optat co se jak projevuje, samozrejme to muze byt kombinací obou věcí.
ty diody mě napadly, že tak asi pred pul rokem si mlada pujčovala baterii do spotřebáku a pak ji nejak zapomela dat spravne (+-) a trošku - tak 1s to podržela na baterce prepolovane....
zatím to všechno přežilo (..alarm,radio) ale teď mě napadly ty diody, že by se prepolovanim baterie mohly dojebat
kontrolka žhne jen pri maximalni zateži a to jen o pulnoci to je videt...ve dne absolutně pohoda, nic nesvítí(není vidět)
-> spartra: pokud rikas, že se diody projevuje vysokym napetím, tak to nezjistuju, maximalne do 14.5V bez ničeho....
a kontrolka mi s rostoucíma otačkama (až tak kolem 2500ot) zhasne....takže v tom bude taky rozpor....
Zítra ráno jdu do mototechny nejprve pro regler s uhlíkem (cca 200kč) a potom budu koumat dál....ale tech 760kč co chcou za diody, to je můžu jebat,pájkou na to nemám nervy je měnit,
to radši koupím za 2ku celej altík.
Baníální chyby typu zaoxidovaných kontaktů nebo nedotažené baterky to opravdu NEJSOU.
(ikdyž to tvrdím, že se mi to nemůže stát,stejně to pravidelně kontroluju

počítám s jednou z těch možností co jsem napsal...
diody v altíku, popřípadě celej blok regler-uhlíky.
Chtel jsem se spíš optat co se jak projevuje, samozrejme to muze byt kombinací obou věcí.
ty diody mě napadly, že tak asi pred pul rokem si mlada pujčovala baterii do spotřebáku a pak ji nejak zapomela dat spravne (+-) a trošku - tak 1s to podržela na baterce prepolovane....
zatím to všechno přežilo (..alarm,radio) ale teď mě napadly ty diody, že by se prepolovanim baterie mohly dojebat
kontrolka žhne jen pri maximalni zateži a to jen o pulnoci to je videt...ve dne absolutně pohoda, nic nesvítí(není vidět)
-> spartra: pokud rikas, že se diody projevuje vysokym napetím, tak to nezjistuju, maximalne do 14.5V bez ničeho....
a kontrolka mi s rostoucíma otačkama (až tak kolem 2500ot) zhasne....takže v tom bude taky rozpor....
Zítra ráno jdu do mototechny nejprve pro regler s uhlíkem (cca 200kč) a potom budu koumat dál....ale tech 760kč co chcou za diody, to je můžu jebat,pájkou na to nemám nervy je měnit,
to radši koupím za 2ku celej altík.
21:59:11
31.03.2009
31.03.2009

spartra
utáhni si kabely nejdřív
diody vysoký napětí až 18v, kontrolka prosvětluju s otáčkama více svítí
diody vysoký napětí až 18v, kontrolka prosvětluju s otáčkama více svítí
21:31:09
31.03.2009
31.03.2009

LiMaK - 742 forever
Tedkom resim jeden problemek...
sice mame zimu, kdy topim,svitim,hraju, jezdím trasy samé blumskačky tak do 10ti km, takze o nejakem poradnem dobití jízdou neni reč...ale....
dneska v noci jsem si všiml, ze uplně nepatrně prosvětluje kontrolka dobijení...ale uplne nepatrne, v noci, ve dne či za šera není šance videt....jen si tak žhaví :-)
při zapnutí všeho možného-topení,světel,brz d,blinkru,couvaček,vyhrevu okna, mám při nastartovaném motoru na volnoběh napětí 13.2V.
pokud jedu normalni jizdou bez topeni, mam na voltmetru 13.8...teoreticky je teda vse v poradku.
problém ktery ale resim je ten, že se mi zdá nepetove vse v porádku, ale jakoby altík dobíjel né 55A, ale mín, že nestačí živit spotřebiče. proste jako nechapu...otazka teda zní,
Jak se projevuje závada na regulátoru+uhlíkách - Fávoaltík
a jak se projevuje závada na diodovém bloku
to jsou 2 věci po kterých bych šel....
sice mame zimu, kdy topim,svitim,hraju, jezdím trasy samé blumskačky tak do 10ti km, takze o nejakem poradnem dobití jízdou neni reč...ale....
dneska v noci jsem si všiml, ze uplně nepatrně prosvětluje kontrolka dobijení...ale uplne nepatrne, v noci, ve dne či za šera není šance videt....jen si tak žhaví :-)
při zapnutí všeho možného-topení,světel,brz d,blinkru,couvaček,vyhrevu okna, mám při nastartovaném motoru na volnoběh napětí 13.2V.
pokud jedu normalni jizdou bez topeni, mam na voltmetru 13.8...teoreticky je teda vse v poradku.
problém ktery ale resim je ten, že se mi zdá nepetove vse v porádku, ale jakoby altík dobíjel né 55A, ale mín, že nestačí živit spotřebiče. proste jako nechapu...otazka teda zní,
Jak se projevuje závada na regulátoru+uhlíkách - Fávoaltík
a jak se projevuje závada na diodovém bloku
to jsou 2 věci po kterých bych šel....