umrtia bateriek

prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 22.06.2009 do 01.07.2009, založil/a PeterP136
řadit dle data
07:54:09
01.07.2009
Jozka
-> PeterP136: Odešel jeden z článků - prostě se to rozpadne - případ 1) se mi stal při skladování u 1,5 letý baterie, chování naprosto stejný, případ 2) na služební felicii před pár lety u 3-roční taky identicky. Ty baterie se pak sice nabijou, ale už nemají příslušnou kapacitu, to nabití je tak na 1. start a přes noc to zas zvadne. Dřív se to dalo jednoduše zjistit, když nahoru byly vyvedený všechny články a ten vadnej byl úplně mrtvej.. A taky se to dalo i přemostit. U dnešních baterií to jde změřit taky nějak při zátěži, nebo jak, ale to už nemůžu sloužit.
22:32:13
22.06.2009
PeterP136
Len tak aby rec nestala, tusite co sa asi tak udialo v baterkach ked:

1. pripad po pol roku od posledneho nabitia a lezania v pivnici mala 11.6V a ani neviem akym nabijanim endosiahla 14V. Ale tych 11 aj daco si drzi po nabiti stabilne aj pri zatazi (znacka aleo typ start)

2. felda zastala a uz nenastartovala. Po premerani mala baterka cca 12V, po zapnuti parkovaciek uz len 6V (znacku ani typ nepamatam)

3. rok a pol energizer vapnikostrieborna 55Ah mala jedno rano 6.5V po zatazeni 10W 12V ziarovkou ani desatinku voltu. Par dni predtym este auto na nu bez problemov nastartovalo.

Mimochodm dufam ze uz zajtra mi dovezu nahradu za tu energizerku, nejaku oberon z ukrajiny ale mala byt by vapnikova a za 1700Sk 62Ah 510A 242mm dlha, tak som zvedavy ako dlha pozije ta.

Exide armada (uz sa nerobi ale ma nahradu) zije uz 7mim rokom v skodovke a zda sa ze sa nechysta na odpocinok, ale clovek nikdy nevie.

Inac dnes keby som kupoval baterku tak cez eshop bud nieco ako som kupil teda z ukrajiny alebo z ciech ale urcite nie zo slovenska pretoze tu mame na olovo snad prirazku. Ved nahradu armady kupim za 2.5Sk z ciech zatial co obycajnu u nas 55Ah nekupim pod 3tSk.
Extreme Tyres