Odpojovač baterie/vypínač napětí k zap. cívce

prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 05.07.2009 do 19.07.2009, založil/a waca
řadit dle data
13:39:41
19.07.2009
kovinko
-> waca: ja mam prerusenyy privod stavy do palivoveho cerpadla a ked mam vypinac prepnuty tak auto natoci na 10sekund a skape a viac ani tuk 3. zlodeji potom mozu auto nanajvis odtlacit*
23:01:31
17.07.2009
Pavlas
1 1 1
22:16:59
06.07.2009
Klubko_
-> COL: tak do toho bych asi nesel9
22:08:53
06.07.2009
COL
Klubko_ 06.07.09 18:15:20 napsal: → pistaa: a k cemu je to dobry, aby to slo do zkratu? 9

kara shori a neukradnou ji :o).
22:07:49
06.07.2009
COL
-> waca: Na nejaky jednoduchy zpusob (spinac zkratovac atd.) zapomen. Ze zkusenosti vim, ze ze zapalovani odpoji vsechny zbytecny draty, nechaji jen ty nutny a napeti si provedou od jinud (na 120 a spol. typicky ze zadniho obrysoveho svetla, ale na facku bude take zpusob). Mne kdysi zachranilo auto to, jsem drat od ETZ k civce vzdy pred nocnim stanim prohodil za stejny (vcetne spiny), ktery byl upraveny tak, ze nevodil - s tim hosi nepocitali a asi po 1km roztlacovani z kopce toho nechali. Ted radeji stojim na hlidanem parkovisti.
18:15:20
06.07.2009
Klubko_
-> pistaa: a k cemu je to dobry, aby to slo do zkratu? 9
17:12:50
06.07.2009
pistaa
-> waca: jedno relatko ktore bude uzemnovat inducku a ak tam i da signal + tak to pojde do stratu a bude to len horiet ale nenakopne to.. osvedcene
09:24:41
06.07.2009
LiMaK - 742 forever
a stejne nejlepsi ochrana je alarm...dyt to dneska stoji par tisicovek proboha..

mam alarm s naklonem a otresem, takže malokdo čeká, že se ta pitomá škodovka rozhouká, když ji dává na hever...moment prekvapení a zlodej pneumatik prchá od mého popelnicového vozu, jelikož nikdy neví odkud majitel(já) vyběhnu...

Jeho zdesení je jeste o to vetší, protože nejakej alarm absolutne nečeká a možná si i do gatí pak nasere

navíc dneska ty alarmy maj imo v sobe, takže další plus...

sice je pravda, že dneska už se skodovky nekradou pro zisk, ale nasere te, když trebas jedes k vode a od rybnika jdes v plavkach pesky domů, bo se nejací klucí nezletilí svezli a vodstavili ji do pole....anebo težce zakoupené gumy v prdeli....tohle nedokaže ohlidat zadnej imobiliser zapalovani
upraveno 1x, naposled 06.07.2009 09:30:21
11:38:14
05.07.2009
PeterP136
mam v skodovke etz z favorita a trosku upravene ked som ho opravoval, takze obsahuje nieco ake volmi jednoduchy imobilizer. Kto vie ako to funguje ten to vyradi lahko kto neviem tak len neuveritelnou nahodou. Samozrejme treba k tomu najst vhoden miesto na skryty spinac, ale skutocne skryty, proste ani ked prlezies cele auto nezmies ho uvidiet, musi ist len nahmatat ked vies kam siahnut. Sice sa ten "imobilizer" da lahko odstavit prehodenim etz z ineho favorita ale to uz sa mozu rovno odviest na tom inom aute.

Dovod opravy etz bola moja blbost, ked som mu odpalil nejaku polovodicovu ochranu, takze ked som ju uz menil a teda sa prerypal cez to cim bol plosak zaliaty az k suciastkam a nastudoval schemu spravil som si jedoduche odpojenie napajania casti etz a iskra nejke kym neprepnem tajny prepinac.
11:25:26
05.07.2009
LiMaK - 742 forever
mno, my meli ve favoritu prerusene zapalko...

ten nevim jak presne to tam je ty kable, ale do favo zapalovani (etz) vede par kablu.

když se jeden z nich prerusí, tak auto sice točí motorem ,ale nejde jiskra na svice.

takže potencionalni zlodej auto startuje a to mu nechytá....ani ve snu ho nenapadne že je tam nejake udelatko, nasere se, že ten vrak nechytá a jde pryč....

dalsí důležitou veci je to, že tata to preruseni mel udelane tam, že k tomu zapalku to mel vedene koaxialem, tudiž pocet,barva a prurez vsech kablu k ETZ zustaly zachovane, na prvni pohled tam nebylo nic navíc a presto v jenom z tech kabelů byly schované vpodstatě 2 vodiče....

odpojovat spinačku je hovadina, nebo zlodej stejne pouziva kable ze spinačky, ktere si vytrhá, a za druhé když bude startovat a auto nevydá ani hlásek, i nejvetší debil zlodej zjistí, že je tam neco jinak a zacne koumat proc mu tam nejde elektrina...

ale to co sem ti popsal já....fávo toooočí toooočí, ale nechatá...skoro jak by tam nebyl benzím....chujka zaprvné nenapadne nic s imobilizerem a zadruhé...pulhodinouvé stratování vnoci je silene nenapadne....že :-(
09:54:33
05.07.2009
Mefistofeles147
jasně je to možnost. Prostě něco přerušit a nemusí to být zrovna odpojovač na těch dvouch případech kde je toto udělané tak je to obyčejný vypínač za pár kaček někde z elektra a pak už jen drátky a je to a cena směšná oproti odpojovači
09:38:35
05.07.2009
waca
A s tím odpojovačem to ještě promyslím, asi dám odpojovač k cívce a dám to někam....
09:36:07
05.07.2009
waca
Mám centrál, vždycky kouknu jestli jsou kolíky zasunutý, tak bych to asi udělal tak.Člověk nikdy neví, rozbije se servomotorek a dveře nebudou zamčený a ty nic neuvidíš když to bude zaslepený uplně....
09:32:32
05.07.2009
Mefistofeles147
To už je pak můžeš vyhodit pryč vyjde to na stejno. Viděl jsem je už i vyndané a díry po nich zaslepené
09:24:33
05.07.2009
waca
Kdybych je zaříznul, aby šli celý do tapecu,tak nějaký provázek už nepomůže...
09:22:31
05.07.2009
Mefistofeles147
Já měl taky kolíčky z feliny, ale po vykradení jsem je všechny vyházel protože právě tudy tam vlezl a ještě mi tam nechal provázek. Odpojovač je podle mě zbytečný lepší a levnější by bylo přerušit něco ze spínačky. Otec měl něco takového na 120tce a další známej to má na favu auto prostě nestartuje. Otázka je jestli to bude stačit
09:17:49
05.07.2009
waca
Zdravím, jelikož by bylo včera vykradeno Fáčko, tak přemýšlím aby ty zmr*i s ním rovnou neodjeli. Raději bych si dal někam tejný vypínač /přerušení/ obvodu k zapalovací cívce (Fávo karburátor). Slyšel jsem že to tak má pár lidí, dal bych to na nějaké "tajné" místo. A nebo koupit odpojovač baterie na - pól s klíčkem a dát ho někam k pojistkové skřínce. Chtěl bych nějak zabezpečit auto formou samorobo, takže žádný alarmy atd...Nechci aby s tím příště ty kurvy odjeli...A ještě, mám kolíčky z felicie, přemýšlím že bych je zaříznul aby po zamknutí šli celé do tapecírungu, osobně vůbec nechápu proč v autě jsou....díkes za typy
Extreme Tyres