Spínací skříňka

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 18.07.2009 do 23.07.2009, založil/a palinator
řadit dle data
08:36:07
23.07.2009
Jozka
-> palinator: To je divný, Liazku má doma skoro každej3. Na možnost uvolnění červíku jsem zapomněl, ale u stovky se mi to stalo - je to šroubek M SKORO NIC z hliníku do hliníku. Jinak ty vložku jsou hodně podobný pro všechny možný vozidla, třeba i 1203, liší se ale počtem kontaktů, jak tady padlo a taky bohužel někdy i vývrtem pro červíky, dával jsem kdysi do 110LS kus ze Š1203 - měly 1. ďourku, ale jinde a jiného průměru.
13:07:02
21.07.2009
palinator
Díky vám všem za rady, uvidíme. Celkem vyčerpávající info.

Jinak Karosu 700, LIAZ ani Avii doma nemáme..3
02:11:17
21.07.2009
Bobesh
-> palinator: Kontrolka brzdového systému se rosvěcí již v mezipoloze mezi I. a II. ,startér má sepnout až na II. Pokud problém přetrvává,mohla se uvolnit vložka spínací skříňky,jištěná dvěma červíky se špičkou seshora a zdola. Zkus za ni vzít rukou odspod a pokud je volná,nasaď -vystřeď do správně polohy a dotáhni červíky. Pokud se rozsypala vložka samotná,stačí ji vyměnit,celou spínačku měnit nemusíš. Je totožná s LIAZem,Avií nebo s Karosou řady 700. Dá se použít i ze stovky-stodesítky ale může chybět kontakt pro onu kontrolku,zbytek tam je4
00:54:38
21.07.2009
Rabbit
palinator:

Sežeň jinou spínačku a přehoď. Pak si s touhle můžeš hrát dle libosti a nemusíš se bát.
20:25:01
20.07.2009
palinator
-> Jozka:

Moc se mě do toho moc nechce vrtat. Kontrolka (ne)funkčnosti brzd se (alespoň na hranatý palubce) rozsvěcí při II. poloze klíčku. Jenom jsem chtěl vědět, jestli tam právě není něco, co by se mohlo časem posrat nadobro....aby se klíč netočil jak na obrtlíku a nic se nedělo. Auto bylo v garáži, která má vrata na jižní stranu, takže tam přes 35°C bejt mohlo.

Jinak dík moc za rady.
12:54:21
20.07.2009
Jozka
To s kontrolkou brzd tedy nechápu, ale za prvý se mohla oběhat spojka mezi zámkem spínačky a spodním dílem, za druhý třeba v hicu mohlo změnit tvar dno té elektročásti, uvolnít se apod. I když to se mi nikdy nestalo. Dno, který drží střeva uvnitř, je na rozdíl od dřívějších spínaček, kde bylo porcelánové a občas praskalo, plastové.

A nad ním jsou takový kulisy a pružinky, který taky mohly selhat. Sehnal bych si ten spodní díl raději novej, na opravování to moc není..
upraveno 1x, naposled 20.07.2009 12:55:04
20:54:10
18.07.2009
palinator
Zdravím,

chci se zeptat na podrobnosti, jak to funguje ve spínací skříňce Š120. Včera, když byl ještě hic, mě zaskočil nepříjemný okamžik. Při klasickém startování otočením klíče do polohy II se rozsvítila kontrolka brzdovýho okruhu, ale startér nešel. Zjistil jsem, že musím klíč točit maximálně co jde, ale dřív jsem nemusel. Otázka zní, jestli ve spínačce není cosi, co se může povolit, abych pak třeba někdy náhodou ten stykač na startér nemoh sepnout. Jestli mám dobrou představivost, tak jestli se ten kontakt na stykač startéru nemohl posunout nebo něco...díky za odpověď.
Extreme Tyres