Zdravím,
dneska se zase "vylepšil" poměr počtu závad na kilometr.

Můj vlastnoručně repasovaný startér opět netočí, ovšem nyní ani necvaká. Již před určitou dobou to náhodně nefungovalo, že na první otočení klíčku se rozstvítily kontrolky a nic, ale na další pokusy to šlo. Ovšem dneska jsme jeli pro materiál, vrátili jsme se před garáž a nic, nepodařilo se mi to uschopnit. Kontrolky minimálně pohasnou, když se startuje, ale spínač necvaká. Proměřením káble vedoucího ke svorce č. 50 jsem zjistil, že ve spínačce problém nebude. Startér jsem z auta vyndal a zkoušel jsem to laboratorně, byť velice improvizovaně. Vytáhl jsem kostru na startér a + ke svorce 50, tam to zajiskřilo, ale spínač necvakl. Mechanicky vysunout pastorek lze až k futrům, sice jde ke konci trochu tíže, ale jde řekl bych normálně. Myslíte, že shořel ten elektromagnet? Nějak mi to teoreticky nejde do hlavy, že odběr je, ale jádro se nevysune. A zkrat nevím, kde by mohl nastat, možná mezi vinutím a pláštěm spínače. Spínač jsem měl již kvůli nekontaktujícím kontatkům rozdělaný, takže nevylučuji svoji chybu, ale nejsem si ji vědom.
Je moje teorie správná? Díky.
P.S.: Baterku mám dělo Vartu Silver 52 Ah/520 A, takže při relativních úvahách např. o úbytku napětí toto berte v úvahu.
Edit: Jde o Š120, startér klasika 0,8 kW.