Teplomer Felicia Bmm - Ide rýchlo na doraz

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 01.02.2012 do 11.04.2012, založil/a francomk
řadit dle data
22:55:36
11.04.2012
ShadeKK
-> Kuladmin: auto mam krátko , neviem , budíky som mal už vonku , som menil žiarovky , myslím že otrasy to malo a stále rovnako , aká by tam mala byť farba čidla?
22:33:35
11.04.2012
Kuladmin
-> ShadeKK: Skus na nej poklepat pokud vybehne az nahoru apod tak je to budik. Nebo tam mas spatny cidlo te teploty vody - mas tam spravny pro tenhle motor / budik? barva?
22:32:00
11.04.2012
ShadeKK
nechcem zakladať nove vlákno , opýtam sa tu , mam feldu MPI , budík teplomera ukazuje po zohriatí len tesne nad 70 stupnov , ak vyskočí trošku vyššie nad 70 , tak už zapína vetrák , teda chladenie všetko funguje OK , ale nezdá sa mi ten budík , či ukazuje správne , pokiaľ viem , malo by to bežne ísť, vyššie, neviete čo môže byť, fuč? budík , alebo čidlo? vďaka za rady
07:29:03
12.03.2012
Kuladmin
-> francomk: no vidis.4
22:58:52
11.03.2012
francomk
-> Kuladmin: Je to budíkom! 8
18:01:49
01.02.2012
Kuladmin
-> francomk: Ja myslim ze je to zase budikem.
17:54:36
01.02.2012
francomk
-> Kuladmin: Mysliš že som kupil rovnako posrany budik? Ten stary vyskočil bleskovo, tento len postupne vyjde asi tak za minutu a ostane na doraze... Takže je medzi nimi rozdiel... Musim to skusit s inou palubkou...
17:49:50
01.02.2012
Kuladmin
Ja sis spis myslim zes kapl na stejne spatnej budik jako si mel. Delal mi presne to same. Stacilo poklepat a spadl na spravnou teplotu a zachvilku zas az nahore. Vymenil jsme za jiny budik a od te doby to uz nikdy neudelalo. A je to tak cca 2 roky. Takze stejne tipuju budik.
15:17:26
01.02.2012
francomk
-> suri: Takže kupovať nové čidlo, keď mi nepomohlo to, ktoré mi fungovalo na Favorite, keď ešte nebol rozobraty na diely? 3 Ešte je tu šanca znovu nahodiť MPI budík, ale to asi nepomože :-D
upraveno 1x, naposled 01.02.2012 15:17:54
15:10:10
01.02.2012
suri
-> francomk: skús iné čidlo ešte alebo je to prerazené niekde
15:08:38
01.02.2012
francomk
Trošku to tu rozpíšem:

Jedná sa o feliciu 1.3 BMM 40kw, ročník 95

Minulý rok som pôvodné budíky s hodinami vymenil za budíky z Mpi s otáčkomerom, ktoré som kúpil od tunajšieho člena. V nich som vymenil rýchlomer za svoj, nech mi sedia povodné kilometre. Takisto som vymenil budík teplomera za povodný z BMM budíkov, aby ukazoval správnu teplotu. Všetko fungovalo v pohode až cca do Vianoc. Budík začal blbnúť takým štýlom, že sem-tam ručička vyskočila na horný doraz a na správnu teplotu spadla až keď som po palubke treskol s rukou. S otcom sme skúšali budík opraviť, evidentne šlo o skrat. Nakoniec vysvitlo, že sa odtrhol kovový valček, ktorý drží aj skrutku so závitom, o ktorý sa budík pripevňuje na plošák budíkov. DOčasne som teda nahodil funkčný teplomer z MPI. Ano, ukazoval o 30-40 °C viac, teda kraviny. Ale na ňom som aspoň videl moment, kedy sa začína otvárať termostat. Pred týždňom som od ďalšieho virťáka kúpil teplomer s rovnakými sériovými číslami ako mal moj stary nefunkčny BMM kus. Nahodil som to, prvých 10-15 km ukazoval vcelku dobre, možno o takých 4-5°C viac. Ale to bolo asi tým, že ručička v pokojovom stave sa nedotýkala dosadacej tyčky. Potom však zase ručička začala vyletovať na doraz. A robí to inak ako pri predošlom budíku. Pri predošlom mi ručička vyskočila na doraz okamžite po zapnutí klúčika. Teraz je pri studenom motore (napr. ranny štart) dole a do takej minuty - dvoch je na hornom doraze. Nevyskočí tam hneď, ale ide plynule. A tam sa ďalej drží stále. Termostat je dobrý, pekne otvára aj okruh do chladiča. Čidlo na termostate som dnes vymenil za funkčný kus z karburátorového favorita (sú zámenné) a stále to blbne... Pochybujem že by bola chyba v budíku alebo v plošáku, veď do Vianoc to fungovalo bez chyby...

Tak kde je sakra problém? Mám niekde na ceste snímač -> palubovka skrat?

Díky za všetky vaše postrehy 4
upraveno 1x, naposled 01.02.2012 15:09:28
Extreme Tyres