skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Teplomer Felicia Bmm - Ide rýchlo na doraz
22:55:36
11.04.2012
11.04.2012

ShadeKK
-> Kuladmin: auto mam krátko , neviem , budíky som mal už vonku , som menil žiarovky , myslím že otrasy to malo a stále rovnako , aká by tam mala byť farba čidla?
22:33:35
11.04.2012
11.04.2012

Kuladmin
-> ShadeKK: Skus na nej poklepat pokud vybehne az nahoru apod tak je to budik. Nebo tam mas spatny cidlo te teploty vody - mas tam spravny pro tenhle motor / budik? barva?
22:32:00
11.04.2012
11.04.2012

ShadeKK
nechcem zakladať nove vlákno , opýtam sa tu , mam feldu MPI , budík teplomera ukazuje po zohriatí len tesne nad 70 stupnov , ak vyskočí trošku vyššie nad 70 , tak už zapína vetrák , teda chladenie všetko funguje OK , ale nezdá sa mi ten budík , či ukazuje správne , pokiaľ viem , malo by to bežne ísť, vyššie, neviete čo môže byť, fuč? budík , alebo čidlo? vďaka za rady
07:29:03
12.03.2012
12.03.2012

Kuladmin
-> francomk: no vidis.

22:58:52
11.03.2012
11.03.2012

francomk
-> Kuladmin: Je to budíkom! 

18:01:49
01.02.2012
01.02.2012

Kuladmin
-> francomk: Ja myslim ze je to zase budikem.
17:54:36
01.02.2012
01.02.2012

francomk
-> Kuladmin: Mysliš že som kupil rovnako posrany budik? Ten stary vyskočil bleskovo, tento len postupne vyjde asi tak za minutu a ostane na doraze... Takže je medzi nimi rozdiel... Musim to skusit s inou palubkou...
17:49:50
01.02.2012
01.02.2012

Kuladmin
Ja sis spis myslim zes kapl na stejne spatnej budik jako si mel. Delal mi presne to same. Stacilo poklepat a spadl na spravnou teplotu a zachvilku zas az nahore. Vymenil jsme za jiny budik a od te doby to uz nikdy neudelalo. A je to tak cca 2 roky. Takze stejne tipuju budik.
15:17:26
01.02.2012
01.02.2012

francomk
-> suri: Takže kupovať nové čidlo, keď mi nepomohlo to, ktoré mi fungovalo na Favorite, keď ešte nebol rozobraty na diely?
Ešte je tu šanca znovu nahodiť MPI budík, ale to asi nepomože :-D

15:10:10
01.02.2012
01.02.2012

suri
-> francomk: skús iné čidlo ešte alebo je to prerazené niekde
15:08:38
01.02.2012
01.02.2012

francomk
Trošku to tu rozpíšem:
Jedná sa o feliciu 1.3 BMM 40kw, ročník 95
Minulý rok som pôvodné budíky s hodinami vymenil za budíky z Mpi s otáčkomerom, ktoré som kúpil od tunajšieho člena. V nich som vymenil rýchlomer za svoj, nech mi sedia povodné kilometre. Takisto som vymenil budík teplomera za povodný z BMM budíkov, aby ukazoval správnu teplotu. Všetko fungovalo v pohode až cca do Vianoc. Budík začal blbnúť takým štýlom, že sem-tam ručička vyskočila na horný doraz a na správnu teplotu spadla až keď som po palubke treskol s rukou. S otcom sme skúšali budík opraviť, evidentne šlo o skrat. Nakoniec vysvitlo, že sa odtrhol kovový valček, ktorý drží aj skrutku so závitom, o ktorý sa budík pripevňuje na plošák budíkov. DOčasne som teda nahodil funkčný teplomer z MPI. Ano, ukazoval o 30-40 °C viac, teda kraviny. Ale na ňom som aspoň videl moment, kedy sa začína otvárať termostat. Pred týždňom som od ďalšieho virťáka kúpil teplomer s rovnakými sériovými číslami ako mal moj stary nefunkčny BMM kus. Nahodil som to, prvých 10-15 km ukazoval vcelku dobre, možno o takých 4-5°C viac. Ale to bolo asi tým, že ručička v pokojovom stave sa nedotýkala dosadacej tyčky. Potom však zase ručička začala vyletovať na doraz. A robí to inak ako pri predošlom budíku. Pri predošlom mi ručička vyskočila na doraz okamžite po zapnutí klúčika. Teraz je pri studenom motore (napr. ranny štart) dole a do takej minuty - dvoch je na hornom doraze. Nevyskočí tam hneď, ale ide plynule. A tam sa ďalej drží stále. Termostat je dobrý, pekne otvára aj okruh do chladiča. Čidlo na termostate som dnes vymenil za funkčný kus z karburátorového favorita (sú zámenné) a stále to blbne... Pochybujem že by bola chyba v budíku alebo v plošáku, veď do Vianoc to fungovalo bez chyby...
Tak kde je sakra problém? Mám niekde na ceste snímač -> palubovka skrat?
Díky za všetky vaše postrehy
Jedná sa o feliciu 1.3 BMM 40kw, ročník 95
Minulý rok som pôvodné budíky s hodinami vymenil za budíky z Mpi s otáčkomerom, ktoré som kúpil od tunajšieho člena. V nich som vymenil rýchlomer za svoj, nech mi sedia povodné kilometre. Takisto som vymenil budík teplomera za povodný z BMM budíkov, aby ukazoval správnu teplotu. Všetko fungovalo v pohode až cca do Vianoc. Budík začal blbnúť takým štýlom, že sem-tam ručička vyskočila na horný doraz a na správnu teplotu spadla až keď som po palubke treskol s rukou. S otcom sme skúšali budík opraviť, evidentne šlo o skrat. Nakoniec vysvitlo, že sa odtrhol kovový valček, ktorý drží aj skrutku so závitom, o ktorý sa budík pripevňuje na plošák budíkov. DOčasne som teda nahodil funkčný teplomer z MPI. Ano, ukazoval o 30-40 °C viac, teda kraviny. Ale na ňom som aspoň videl moment, kedy sa začína otvárať termostat. Pred týždňom som od ďalšieho virťáka kúpil teplomer s rovnakými sériovými číslami ako mal moj stary nefunkčny BMM kus. Nahodil som to, prvých 10-15 km ukazoval vcelku dobre, možno o takých 4-5°C viac. Ale to bolo asi tým, že ručička v pokojovom stave sa nedotýkala dosadacej tyčky. Potom však zase ručička začala vyletovať na doraz. A robí to inak ako pri predošlom budíku. Pri predošlom mi ručička vyskočila na doraz okamžite po zapnutí klúčika. Teraz je pri studenom motore (napr. ranny štart) dole a do takej minuty - dvoch je na hornom doraze. Nevyskočí tam hneď, ale ide plynule. A tam sa ďalej drží stále. Termostat je dobrý, pekne otvára aj okruh do chladiča. Čidlo na termostate som dnes vymenil za funkčný kus z karburátorového favorita (sú zámenné) a stále to blbne... Pochybujem že by bola chyba v budíku alebo v plošáku, veď do Vianoc to fungovalo bez chyby...
Tak kde je sakra problém? Mám niekde na ceste snímač -> palubovka skrat?
Díky za všetky vaše postrehy