-> pecen: Samozřejmě podtlakový budíky by fungovaly taky. Ale je složitější je tam připojit. Ale když už to chceš nastavovat takhle přesně na lambdu, tak váha vzduchu je de facto jednodušší. Jenom ji přes gumovej kužel namáčkneš na nátrubek a hned víš, kolik Ti ten motor saje vzduchu a doháníš polohou klapek aby sály oba karburátory stejně.
Pokud tu lambdu chceš jenom abys věděl, že to je bohatý, tak potom ano. Ale pokud podle ní chceš opravdu ladit, tak by to chtělo širokopásmovou...
Stepan FUN hmhm, jak pak to dělali chlapci, když nebyly běžně dostupný tyhle čidla? Měli jen vzduchový průtokoměr, tím se defakto dalo zjistit otevření klapek! Já mám jakž takž spočítaný natryskování, ale nerad bych měl chudou směs a odpálil novej motor, toť vše.
co? nevim jestli se pletu nebo ne - je to diskuze
18:08:35 11.12.2012
StepaNoFUN
-> pecen: Nechci Ti kazit radost, ale podle úzkopásmový sondy to moc přesně nenaladíš... Pak budeš na webery ještě potřebovat něco na nastavení souběhů klapek. Třeba váhu vzduchu...
17:14:49 11.12.2012
pecen
TechniX no, nemáš schema, jsem přes elektro trošku větší amatér vysvětli to jako malýmu děcku :-)
je to jednoduché, už sem tvořil jak pro úzkopásmové lambdy tak i pro širokopásmové ... klasika led bargraf.. jdou udělat i se segment panelem, ale je to složité na stavbu a musí se naprogramovat i některé obvody pic nebo atmel ...
16:50:43 11.12.2012
pecen
Zdravím.
sháním šikovného slaboproudaře, chci udělat budík na měření bohatosti směsi.
Na obr. je graf, podrobější seženu, potřebuji jen převést signál mV na lamdu na nějaký panel, do budíku si to napasuju.......
jde mi o to, že si na každé výfukové větvi změřím bohatost, budu tam mít 2 dvojité webry