Ako odomknúť volant bez kľúčika

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 17.03.2013 do 23.03.2013, založil/a Akula
řadit dle data
13:20:31
23.03.2013
Akula
Nazdar chlapci, tak podarilo sa mi ich vymeniť, za vsetky rady ďakujem. Po troche nadávania to šlo celkom ľahko, pre niekoho kto to do budúcna zažije tak prikladám postup:

odkrytovať volant, stačí spodný bakelitový kryt, odšróbovať celý držiak spinačky aj so zámkom od karosérie, odšróbovať držiak ložiska volantu tak isto od karoserie. Spustil som si volantcca o 5cm nižšie aby som mohol pretočiť držiak zámku do polohy aby som mohol povoliť dva zatreté šróby čo ho držia teleso zámku volantu. Keď som ich vyšróboval bez problémov som vytiahol spínačku aj so zámkom. Treba dať pozor ale na strunku ktorá je pri zámku, až sa kdesi nezakotúľa. Vymeniť spínaćky, naspäť poskladať a môžeme jazdiť ďalej. 6
14:18:22
18.03.2013
Jozka
-> Akula: Jsem chvíli hledal, neb lepší je vidět - ale foto žádný nemám a v katalogu není zamykací systém rozkreslenej..10
14:11:02
18.03.2013
Jozka
-> Eidy: Bohužel MB měly Neiman skříňku na trhací šrouby jen některý exportní..

Rozebrání bez poškození je docela obtížný.. kdysi se mi i povedlo - po sejmutí převlečný matice spínačky a vytočení dvou zápustnejch (zalakovanejch) šroubů (M6 asi) získají ty dva díly (válec spínačky a kostka zámku) v tý škebli trochu volnost a může se zdařit odcvaknout pojistku - čudl, který vyčnívá z kostky do spínačky.

Ale moc si nedovedu přestavit, že bych to dělal s konzolou v poloze, kterou popisuješ - já měl volantovou tyč vyjmutou ven z auta. Tuším by mělo jít - po odšroubování ložiska volantu od kastle - sesunout zámek směrem dolů, kde bys měl víc místa, ale takhle po paměti bez záruky. Hodně štěstí..
09:03:44
18.03.2013
Eidy
-> Akula: Neznám detailně MB, ale u dalších modelů byly všude trhací šrouby. Stačí vzít pilku a šroub naříznout a šroubovákem vytočit. Ale poškodí se i samotný díl.
20:36:33
17.03.2013
dakar.cz
-> Akula: Možná to jde i jinak,ale já bych vyměnil celou volantovou tyč
20:32:03
17.03.2013
Akula
Vopred sa ospravedlňujem, ak zbytočne zahlcujem fórum.

jedná sa o škodu 1000mb

Mám problém: kľúč od pôvodnej spínačky sa stratil, pôvodný vlastník vymenil iba spínačku a to tak že sa nová hompáľa na kábloch vedľa starej, ale samozrejme s iným kľúčom od zapalovania. Problém je ten, ako odomknúť volant a spínačky prehodiť medzi sebou. Rozobral som plasty okolo volanta, odšróboval 4 šróby, čo držia držiak spínačky a zámok riadenia. Držiak som dokázal povysunúť o5-6 cm vyššie k volantu až s autom môžem v pohode prejsť do garáže. Ale stále neviem ako nenásilne odomknem zámok volantu a prehodím spínačky. Ďakujem za všetky rady
Extreme Tyres