Nedobíjí při volnoběhu, reglér funkční - moto

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 28.05.2013 do 08.06.2013, založil/a georgeld
řadit dle data
23:36:05
08.06.2013
srdcar 120L
Koukám, že reakce tazatele žádná.8
00:13:16
29.05.2013
srdcar 120L
-> georgeld: Zkus sem hodit celkové schéma zapojení elektriky s původním relé a pak to, jak máš to škodovácké relé zapojené, takto se to dost špatně řeší. Taky ještě jaké relé máš, jestli mechanické dvoucívkové nebo elektronické.

Nelíbí se mi napětí 11,5 V na baterce, něco je špatně. Mělo by tam být 12,5 V minimálně, i na volnoběh. Jak je baterka stará, kapacita Ah. Může být vadný článek.
upraveno 2x, naposled 29.05.2013 00:21:13
22:39:39
28.05.2013
StepaNoFUN
Prošel bych celý zapojení podle schématu a zaměřil se hlavně na uzemění...
21:38:35
28.05.2013
georgeld
Co znamena jestli nekde nemam blbou kostru? Jakoze je spatny kontakt na kostru?
17:14:09
28.05.2013
StepaNoFUN
-> georgeld: Nemáš někde blbou kostru? Nějakým způsobem se to přes tu žárovku vrací...
15:15:03
28.05.2013
georgeld
Zdravím,

není to úplně o škodovce, ale o moji starsi motce MZ 251. Tak pardon ze to pisu zrovna tu, ale videl jsem tu slusne borce co by mohli vedet kde je problem :-)

Mám v ní regulátor ze škodovky a při volnoběhu ( 1500 otáček) nedobíjí. Regulátor bude OK protože jsem zkoušel jinačí (nový) a dělá to to samé. Při volnoběhu je napětí 11,5V na baterce. Pří otáčkách cca 2300 je už napětí 13,7-14,1V takže to je v pořádku. Problém je u toho volnoběhu a zde se děje zvláštní věc která by možná někomu momohla zjistit o co tam jde.

Na startování jsou dva módy - buďto nejsou rozsvícené přední světla, nebo klíčkem otočím a rozsvítí se (svítí na baterku)

1) Nastartuju motorku v módu bez světla, volnoběh cca 1700 otacek, a v módu bez světel mi svítí kontorlka dobíjení. Zapnu světla a zase je vypnu - kontrolka dobíjení přestane svítit a motocykl běží dokonce i bez baterky - jakoby se regulator dobijeni vzpamatuje a zapne se.

2) V módu bez světel, zvednu li otáčky až na 3500, dobíjení se stejně nezapne - kontrolka pořád svítí. Cvaknu-li tam a zpátky na světla, dobíjení se rozjede - kontrolka zhasne a motocykl jde odpojit i z baterky.

3) Tohle je zvlastni - kdyz cvaknu tam a zpatky na svetla, tak svetlo zustane svitit, jen sviti trosicku slabeji a zesiluje se s tím, jak zvedám otacky (ale podle me by nemelo svitit? :-/ ), kontrolka dobijeni nesviti a rozsviti se ruku v ruce s tím, jak prestane svitit predni svetlo (protoze jak jsou otacky na hraně tak se dobijeni zase zastavi).

Díval jsem se do schématu zapojení a když dám mód se spuštěným světlem, tak drát z prepinace skutečně vede jen k tomu svetlu, pres prepinac dalkovych svetel a poté na kostru.

Nevite co by tohle mohlo dělat?

Děkuju
Extreme Tyres