kontrolka airbagu - přebíjení

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 10.01.2015 do 19.01.2015, založil/a Karkin
řadit dle data
21:03:52
19.01.2015
Karkin
Ahoj, málem bych zapoměl napsat jak to dopadlo. Díky všem za radu. No tak nakonec to zapříčinil od novoty špatný regulátor na altíku. Koupeno v K.ly. Je na něm napsáno OSCA. Elektrikář proměřil, dal svůj nový od jiné firmy, a nabíjení o.k. A ještě mi vymazal tu chybu airbagu. Reklamace mi vrátila 260,- a tak mě ta legrace stála 440,-. Hlavně to dobíjí a airbag nesvítí.

Zdar všem a Felínám zvlášť.

K.
21:18:42
11.01.2015
Kuladmin
-> Karkin: Felda ma kostru na motoru zezadu na bloku a ten drat pak pokracuje k tomu sroubu na podbehu a odtamtud pak na baterku.
upraveno 1x, naposled 11.01.2015 21:20:48
18:53:38
11.01.2015
Karkin
Jo a ještě: to prostříkání různých míst nepomohlo. Vespod auta jsem kostru nenašel.
18:52:05
11.01.2015
Karkin
Díky. Mám 3 altíky, vyměním je u nás s doplatkem za jeden repasovaný se zárukou. Nechám si ten nový a zánovní regulátor a pak zajedu vymazat tu chybu.

Zdar a napíšu jak jsem dopad.
09:39:34
11.01.2015
Kuladmin
Musíš nejdřív vyřešit přebíjení. A to může způsobovat jen altík a regulátor na něm. Ve feldě není nikde žádná další ,,věc,, co to ovlivňuje / nastavuje / hlídá. Provedl bych kompletní repas a přeměření altíku - diodový mustek se dá změřit a pak k tomu už jen fungující regulátor.

Až odstraníš přebíjení tak chyby airbagu se musí smazat diagnostikou - je to z důvodu bezpečnosti.
04:54:29
11.01.2015
Karkin
No ale pořád to přebíjí.10
16:56:13
10.01.2015
suri
Nemusíš ísť za žiadnym elektrikárom , ako prvé treba zobrať diagnostiku a vymazať chybu o prebíjaní , väčšinou po oprave altíku airbag zhasne ale niekedy práve zostane kvôli chybe svietiť ...
13:57:23
10.01.2015
Karkin
Ahoj, po přečtení všech možných škoda fór a rad jak na svítící kontrolku airbagu, jsem se rozhodl napsat sem a popsat můj problém s Felínou 1,3 BMM 96, 1xairbag. Auto dost málo používané. V garáži.

Takže z ničeho nic po startu nezhasla kontrolka airbagu. Při jízdě jsem zjistil problémy s vypnutím stěračů a problém se spuštěním rádia. Později zhořela jedna přední H4 a jedna parkovačka, obě na pravé straně. Nastudoval jsem rady a udělal toto:

Změřil baterii na volnoběh, a se zapnutými spotřebiči.

Výsledek - přebíjení na 16V, se zapnutými spotřebiči v normě.

Dal jsem nový regulátor na alternátor a můj zánovní regulátor je na stole (uhlíky má v poho).

Výsledek: stěrače v klidu a rádio se dá zapnout. Kontrolka airbagu po startu na milisekundu zhasne a pak zase svítí dál. Při přidávání plynu svítí přední světla silněji. Jezdím teď raději jen kratší nevyhnutelné trasy a zapínám vyhřívání zad. okna, ventilátor aspoň na 3, a rádio. Při vypnutých světlech a dalších spotřebičích se rádio vypne a nefunguje.

Hledal jsem dál ne netu a udělal toto:

Vyměnil můj alternátor za jiný (né nový) a namontoval ten nový regulátor. Žádná změna - přebíjení trvá.

Dál jsem hledal a udělal toto:

Našel jedno ukostření u uchycení levého podběhu pod baterií a ošetřil kontaktolem, našel hromadné ukostření na pravé straně pod filtrem vzduchu a opět zkontroloval dotažení a ošetřil kontaktolem, vytáhl všechny relé a ošetřil otvory kontaktolem. Pojistkovka je bez vody. Vůz je celkově zachovalý. Teď jsem to nechal tak a zítra zkusím zda je něco jinak.

Ještě je nejspíš nějaká kostra zespodu motoru, ale na kanál se dostanu až zítra.

Jsem se rozepsal, ale snad trochu srozumitelně. Mám obavu, zda to údajně nedělá kroužkový kontakt pod volantem.

Poradíte, díky. Jinak nejsem elektrikář a budu muset nejspíš za ním.

K.
Extreme Tyres