skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
radio chrci
Odrušovací filtr do napájení rádia. Například tohle: www.hadex.cz/g598-odrusov
aci-filtr-pro-autoradio-nf
-12-do-napajeciho-privodu
zdravim mam dotaz když nastartuju takže za běhu motoru mě chrčí rádio at fleška či cd prostě cokoliv bez nastartovaného motoru hraje vše ok dík za radu
-> King: elaborát upraven :-).
-> minno: Ehm...kabel k rozdelovaci je napojenej na primar zapalovaci civky, kde se vyskytujou napetovy stouchy max. 200V at nezeru, kdezto na sekundarni strane práskaj radove kilovoltovy impulzy se strmejma hranama...
....sorry, ted koukam do toho jiskrova elaboratu a vidim, ze je to reakce na to. Tak to je jina :-) Taky jsem stinenej kablik k tockomeru...
....sorry, ted koukam do toho jiskrova elaboratu a vidim, ze je to reakce na to. Tak to je jina :-) Taky jsem stinenej kablik k tockomeru...
-> Jiskra - zrušená registrace 07.09.15 19:07:06: kábel k otáčkomeru sa pokiaľ viem, nikdy nemontoval tienený.
-> Jiskra: Tak skutecnej purista by si moh VN kabely od rozdelovace ke svickam vyrobit z "VF kabelu" (treba koax. rg58) a posunout to odruseni do vyssiho levelu :-)
No koukám to mi tam ujelo... VF myslím zkratku vysoká frekvence s kabelama to samo nemá nic. :-). Jsem zvědavý čím to bude cizí zkušenost je k nezaplacení :-).
-> Jiskra: A co ze jsou ty "VF kabely"? ;-)
Rušení VF obvodů způsobuje zase jen VF - typicky zapalování hledej zdroj problémů tam. Moje tipy jsou. Kabel k otáčkoměru není stíněný. Proražený nebo poškozený kondík zapalování je li namontovaná klasika. Špatné ukostření ETZ je li namontován bezkontakt. Špatné odstínění obvodů radia - málo pravděpodobné. Jiskření uhlíků alternátoru - málo pravděpodobné. Průraz kabelů zapalování na blok motoru. Neodrušené svíčky nebo kabely k nim - vysoce pravděpodobné. Neodrušené raménko rozdělovače. Jsem zvědavý čím to bude...
-> Tibcoo: Z Favorita, ale aké? Daj foto. Prípadne ak máš multimeter, pomeraj tie káble, aký majú odpor. Všetky káble sú jedného typu, aj ten od indukčky do rozdeľovača?
-> RoboSK: káble tam mam z favoritu
máš odrušené káble/fajky ?
ale všetko ako AUX,USB,pametovka ide bez problemou aj z nastartovanim motorom len to rádio nejde 

to bude robit alternator
-> Tibcoo: To moze mat vela dovodov, antenna je blizko motora alebo ineho zdroja rusenia, aký mas kabel k antenne? musi byt tieneni (taký isty sa pouziva k TV). Popíš kde a aku mas antenu.
mam jeden problem ked počuvam v aute rádio napriklad Fun,Europa 2 atď tak je všetko v poriadku ale ako náhle naštartujem tak mi rádio začne chrčat a ked vypnem motor tak už je všetko v poriadku a rádio už nechrči kde može bit chyba? rádio mam zapnuta na 1.poistke Ďakujem