skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spouštěč nechce otočit motorem
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 11.12.2015 do 19.01.2016, založil/a Tomassino (Beyk)
ukostření je v pohodě,vypadá to na cívku startéru,prej jsou opálené asi ve vnitř ty kontakty,jak se to odpájí?nemáte někdo návod jak to odpájit a rozebrat?není to v andrtovi?
je po startování ten - pól studenej ? a co baterka (mínus pol ) kastle ?
-> onda: Zkus vzit kus dratu a napoj ho mezi (-) baterky a šroub startéru kterým je uchycený. Jako dočasné řešení to potvrdí nebo vyvrátí problém s ukostřením přes příčku.
-> onda: pásek mezi motor a příčku? Má hezky kontakt? A co mezi příčkou a kastli, vede to?
jak to má být zapojený na indučce?nejlépe foto mám tam indučku s odporem,prosím toto od někoho kdo vík jak to má být zapojený,a necvaká mi ani ellektrická jehla karbecu.
Luky-jenže kostřící pásek novej nepomohl.
-> onda 14.01.16 20:55:01: tím jsi měl začít, psal jsem to tady už před měsícem
Určitě by jsi to měl jednodušší než měnit 3x startér...

včera dán startér co dovezl tomassino,byla tam ko jedna cívka vevnitř.přehozena cívka na startéru,má 2 výstupy na káble,ale myslím že ju asi otočil opačně.prosím kde má být výstup 15a a 50ka.vím že tam vede červenej drát a žlutej,červenej má být na 50ce a žlutej na 15a?ted pujdu přehodit ten kostřící pásek na příčku za novej.prej je ta cívka z favorita a dá se otočit?myslím že ta z fáčka je jiná,párkrát to nastartovalo ale poád běžel pastorek,byl pořád vysunutej.díky za rady.a ještě mi problikávají za jízdy kontrolky a světla,tipuju to na ukostření motoru u příčky.baterka je dobrá.
Milan 136 -díky,o víkendu to přehodím za novej pásek to ukostření příčky.
-> onda: viděl bych to na to ukostření
takže startér sem ted o víkendu dostal další od tunerládi,namontuju,a nastartoval sem 3krát po sobě stím že po každým startování jako by si sedali zuby takový rachtavý zvuk.startér byl jako náhradní prý.ale chytil v pohodě.dnes chcu nastartovat a nic,jen to cvakalo.tak sem dal starej startér kterej chytá na roztlačení auta.od 5.12.2015 co sem dělal spojku a dal motor zpět do auta,tak už sem vyměnil 3 startéry a ani jeden nestartuje,nasranej sem už teda pěkně.prosím o rady.mám tu novej kostřící pásek,tak o víkendu přehodím ukostření motoru na příčce a uvidím.za každou radu budu moc rád!!!díky.

-> Tomassino (Beyk): Dobrá, když jsi osoustružil komutátor, prořezal jsi drážky v izolaci? To neuvádíš a může to být příčina toho, že se netočí, když předtím normálně běžel.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak ono po mírně větším dotáhnutí matic, prasklo staré víčko cívky, takže se dalo nové, kde ale není kontakt pro faston na svorku 15a, což si myslím, že není potřeba. Ale jinak oxidace se zbavily hlavně vevnitř na cívce. Výkonové byly v klidu.
-> Tomassino (Beyk): Jaký kontakty si zbavoval oxidace? Pokud ty výkonový, tak to není dobře, protože tím byla zničená ta povrchová vrsta a za chvíli to bude ještě víc opálený jak předtim...
-> srdcar 120L: Rotor a i zadní víko všechno stejné, jen se osoustružil, komutátor, vyměněno víčko cívky spouštěče, promazáno vysouvání pastorku a pak se ještě zbavovalo oxidace kontaktů. Předtím byl v Šáde 120 a fungoval dobře, ale po vyndání motoru a znovu nasazení, už nejel.
-> Luky 11.12.15 20:48:15: Ideální je dát do kaslíku baterky delší šroub, co drží kostřící pásek. Z druhý strany pod autem se na něj připojí další kabel a ten se dá přímo na motor. Pak je ta kostra 100% a není s tím problém.
-> Tomassino (Beyk): zkontroluj ukostření motoru ke karoserii. Jednou jsem neměl kostru mezi příčkou a karoserií. Vyžádalo si to výměnu asi dvou startérů a třech baterií 

-> Tomassino (Beyk): Kdo dělal repasi startéru? Stane se, že se zamění zadní víko s držáky uhlíků z 1203 a startér točí obráceně. Rotor 1203 má drážky vysouvání pastorku opačně než má klasický škodovácký. Na první pohled jsou stejné a tudíž se dají snadno zaměnit, jak rotor tak zadní víko s uhlíky. Neměnil jsi věnec setrvačníku nebo při repasi nebyl zaměněn pastorek startéru za Favo pastorek?
U druhého startéru by mohl být vypálený spínací kontakt na cívce, zkotroluješ to tak, že propojíš na cívce ty dva M 10 šrouby(silový přívod od baterky se šroubem, ze kterého vede pásek do startéru). Když se roztočí, je špatný spínací kontak, když ne tak je asi v kytkách rotor. Zkontroluj, jestli dosedají uhlíky na rotor ( jsou pod zadním plechovým krytem)
Předpokládám, že ukostření motoru na kastli a ukostření baterky na kastli máš v pořádku.
Dej sem vědět, jak jsi pochodil
U druhého startéru by mohl být vypálený spínací kontakt na cívce, zkotroluješ to tak, že propojíš na cívce ty dva M 10 šrouby(silový přívod od baterky se šroubem, ze kterého vede pásek do startéru). Když se roztočí, je špatný spínací kontak, když ne tak je asi v kytkách rotor. Zkontroluj, jestli dosedají uhlíky na rotor ( jsou pod zadním plechovým krytem)
Předpokládám, že ukostření motoru na kastli a ukostření baterky na kastli máš v pořádku.
Dej sem vědět, jak jsi pochodil
-> Tomassino (Beyk): Myslí motor v autě, né startér..

Ten co je po repasi, tak s tím otočit nejde, jako by se zakousl. Tím druhým co jen cvaká, tak se dá otočit.
-> Tomassino (Beyk): A jde tím motorem otočit rozumně rukou/ráčnou? Pokud to mechanicky v pořádku, tak tipuju na ukostření a kabely vůbec. Vemte baterku a připojte ji na tvrďáka přímo na startér. Pak budeš vědět, jestli je to elektrika nebo něco jinýho.
Ahoj kluci, mám menší problém u kamošovi šáde, celý startér je po repasi a odzkoušen i na stroji, má snahu otočit motorem, ale při roztlačení, jako by měl zpětný chod. Pastorek a vše okolo je v pořádku. Zapojení cívky u staréru taky.
U druhého startéru, jen startér cvaká, ale ani nemá snahu otočit motorem. Motor byl asi před týdnem vyndán a měněno spojkové ložisko, lamela a s přítlačák, ale i tak mě nedává smysl, proč nechce vůbec otočit ten startér po repasi motorem. Všechny zuby jsou ještě v pořádku. Prosím moc o rady.
U druhého startéru, jen startér cvaká, ale ani nemá snahu otočit motorem. Motor byl asi před týdnem vyndán a měněno spojkové ložisko, lamela a s přítlačák, ale i tak mě nedává smysl, proč nechce vůbec otočit ten startér po repasi motorem. Všechny zuby jsou ještě v pořádku. Prosím moc o rady.