Obdii konektor a Can Bus

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 25.11.2007 do 28.11.2007, založil/a izyx
řadit dle data
20:27:52
28.11.2007
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> izyx: zajdi na www.elektroworld.info tam bude na tuto problematiku viac odbornikov4
14:58:31
25.11.2007
izyx
hups, zabudol som na typ auta8

Jedna sa o auto Passat B5.5 (B6) AWT motor 1.8 Turbo benzin rok vyroby 2001

ale v podstate je to asi jedno, pretoze by som ten kabel rad skusil aj na inych automobiloch6
12:59:45
25.11.2007
izyx
Dobry den,

prosim Vas o radu ohladne konektora OBDII a vyvedenej CAN zbernice na danom konektore. Potreboval by som vediet, ci vyvody cislo 6 a 14, ktore su oznacene ako CAN High/Low (J2284) su aktivne (ci je na nich naozaj vyvedeny CAN signal). Ak su aktivne, viete poradit s akou prenosovou rychlostou pracuju? V pripade, ze aktivne nie su ako je mozne na dane vyvody priviest signal z komfortnej zbernice?

Aby som to nejak upresnil:

snazim sa vyrobit kabel na zachytavanie ramcov z CAN zbernice (vlastne uz ho aj mam) ale mam prave problem so zachytavanim ramcov :(

Pouzil som procesor Atmel 89C51CC03 a budic zbernice 82C251. Pracovat by to malo nasledovne: procesor zachyti ramec na zbernici a posle ho do pocitaca, kde ho uz spracovavam svojou aplikaciou (zobrazujem udajove bajty, identifikator atd). Podla mnohych stranok na Internete je zapojenie spravne, takze by som rad vedel, ci na tom konektore je naozaj vyvedena CAN alebo je potrebne riadiacej jednotke poslat daaky prikaz, aby to tam prepojila.

Dakujem za pomoc
Extreme Tyres