ventilator Vs vyhrivani okna

prohledat
68 příspěvků (zobrazeno 51 až 68) od 24.12.2007 do 26.12.2007, založil/a Syny
řadit dle data
20:55:40
26.12.2007
Tuxik
-> Peklo-Evo-Luboš: dva tri miliampery relatkem netecou, tipoval bych to na par set mA :) 2-3mA tecou nizkoprikonovou LEDkou, ne relatkem ktery ma odpor vinuti ~66Ohmu
20:54:57
26.12.2007
Bobesh
-> Syny: To tady má drtivá většina,včetně mě. Ovšem dřív byly i slabší a ty se s takovou zátěží,jakou jsme zde s Peklo-Evo-Lubošem dávali za příklad,poprali ztěží,nebo taky vůbec. Ta móda 55A-tek je svým způsobem znouzectnost.
20:48:33
26.12.2007
Syny
-> Bobesh: S 55A nemam problem mit zapnuty svetla, predni i zadni mlhovky, plnej vetrak topeni a sterace... Je to ozkouseny a jde to v pohode... Ted si nejsem jistej jestli mam okno hozeny primo od altiku - delal sem si ho sam a ted nevim jestli sem to tahal od altiku nebo od pojistek, ale asi od toho altiku...
20:46:22
26.12.2007
Bobesh
-> Peklo-Evo-Luboš: ...což je ovšem škoda5
20:30:10
26.12.2007
Peklo-Evo-Luboš
-> Bobesh: Presne tak to rikam. Porad v tom rozpor nevidim 6 A rikam to proto ze to nemozny vzhledem k tomu ze to je ovladany prepinacem, kterej tu moznost proste neumoznuje. Je to zrejme kvuli tomu 42altiku. Tu pojistku jsem tam uvadel pro ilustraci proto, ze na ni lze dosahnout hranicni hodnoty i bez zapnutyho okna, ony ty dve tri milimpery co ovladaj rele uz tolik neudelaj (dokonce sem nasel i variantu elektriky, kde bylo vyhrivani zapojeno bez rele). Urcite je lepsi mit 55ku altik, kdyz mas vsechny tyhle plusovy veci ve vybave. Ale je jasny ze kvuli tomu nedelali specialni vypinac, s dalsi polohou navic, kdyz zavadeli novej alternator 6
20:07:32
26.12.2007
Bobesh
-> Peklo-Evo-Luboš: Tak ještě jednou:říkáš že je nemožný mít současně zapojený rychlý běh ventilátoru a vyhřívání zadního okna,potom zase fakt,že je vyhřívání zapojeno přes relé od svorky + na alternátoru. Takže na jednu stranu to zní jako že máš dva spotřebiče s vysokou zátěží na jednom přepínači,potom zase že proto je okno zvlášť krmený. Pojistka č.2 se totiž výhřevu týká pouze co se týče ovládání relé a kontrolky,samotné okno je krmené vedením od altu. U některých aut (třeba mu mojí starší) je tento přívod jištěn již z výroby pojistkovou vložkou s keramickou pojistkou přímo na kabelu od altu k relé. A propos,v příručce k vozu (nevím,zda i v "bibli škodovkáře") je skutečně doporučení nepoužívat mlhovky a výhřev. Ale nebude to třeba tím,že při zatížením všeho možného plus nadstandartem,jako třeba přední mlhovky,už prostě originál dvaačtyřicítka "nestíhá"?4 V r. 1987 (možná i 86) tento problém pominul s nástupem 55A alternátorů do všech verzí,nejen do 120GLS a 130.
00:41:30
26.12.2007
Peklo-Evo-Luboš
Bobesh: Protimluv v tom nevidim. Kdyz jsem napsal ze to je kvuli odberu, a ze je okno zapojeny pres rele, nevidim v tom neco co by si odporovalo. Kdyz si najdes co je vsechno zapojeny na pojistku spolecne s ventilatorem a pak si jeste najdes jakou ta pojistka ma hodnotu a co vsechno muze byt (teoreticky) v jednu chvili pres tu pojistku jit, dostanes se na velice zajimavou hodnotu... v andrtovi se muzeme i docist, ze by se nedoporucuje zapinat mlhova svetla + vyhrev okna najednou a rychly beh ventilatoru po delsi dobu...
00:18:41
25.12.2007
petr s
-> Bobesh: Správně vypínač jenom ovládá relé
23:59:57
24.12.2007
Bobesh
-> Peklo-Evo-Luboš: Tak nejdřív sčítáš odběr ventilátoru a okna,pak zase připomínka,že výhřev je napřímo přes relé,nezlob se ale tohle je tak trochu protimluv. Oficiální odběr byl 10A,pak tu máme relé a kontrolku výhřevu,tady se vejdeme s přehledem do půl ampéry. Proč to potom u jinejch výrobců jde? Mimochodem,tyhle vypínače spínaly u Karos 4 kusy těchto ventilátorů topení do vozu,na 3 stropních ventilátorech jsou motory totožné se saharou na škodně. Nepopírám,že okno má větší odběr ale tohle není argument. Jinak je to prostě nepraktický,na tom se shodnem.5
23:32:07
24.12.2007
Peklo-Evo-Luboš
-> Syny: omyl je to kvuli odberu. Okno bere pomerne dost, je bouchly pres rele rovnou na zivej alternator a topeni na rychlej chod bere cca 9 amper, coz taky neni malo. Zrovna ted jsem delal elektriku a meril jsem jedno co v aute dojezdilo minulej mesic a bralo krasnych 14.9 ampery na rychlej chod.. Kdyz si vezmes co asi tak muze sepnout za proudy ten vypinac a potom kolik ty alternatory davaji, k tomu pripocitac tak 16A pojistku, tak je jasny ze zapojit to na jednou by nebylo stastny a spolehlivy :-) Proto to ze bezpecnostne reseny uz na spinaci, blbuvzdorne.
22:46:03
24.12.2007
Bobesh
-> Syny: Je to přispůsobený tomu,s jakým sortimentem mohli tenkrát v MB počítat od PALu tak,aby to víceméně funkčně vyhovělo a zároveň zapadalo designově. Stejný vypínače najdeš v Liazu,Karose,Avii,1203. V té době to dobře měl řešený třeba Opel Kadett,3 polohy otočný a výhřev jako tahací včetně kontrolky uvnitř knoflíku,all in one. Něco podobnýho měl Mercedes na vypínači hlavních světel,hl. světla otočně,mlhy na tah,později to jiní obšlehli.
19:46:09
24.12.2007
Pedros
-> Syny: je to jedno,ale doporučujou nejdřív 15s nechat běžet rychlý režim a až pak pomalý,proč to nevím,já na to kašlal a fungocal pořád
18:32:04
24.12.2007
petr s
-> Syny: Je to jedno
18:19:04
24.12.2007
Syny
-> petr s: a nijak to nevadi tomu odporu na tom pomalim vetraku? Je to tedy jedno jo?
18:15:24
24.12.2007
petr s
-> Syny: Jednoduše můžeš si ho zapojit jak chceš
18:13:20
24.12.2007
Syny
-> petr s: Coze? 3
18:12:26
24.12.2007
petr s
Protože tak mají zapojen vypínač
18:11:10
24.12.2007
Syny
mam takovou otazecku - z jakyho duvodu jde vyhrivani okna standartne pouzse s pomalym vetrakem topeni? Je to z duvodu velkeho odberu nebo je v tom neco jinyho? Pac ted v zime by se mi hodila spis kombinace rozehrati zadniho okna a rychlej vetrak... Taky me napadlo prepojit si 2 kabliky na vetraku a udelat si 1. polohu vetraku pomalou a 2. rychlou a tim padem by i ten rychlej vetrak sel s tim rozmrazenim okna... Zkousel jsem to a jde to. Proc je to tedy tak jak to je origo? 40
Extreme Tyres