18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 09.01.2008 do 21.01.2008, založil/a MOLSO
řadit dle data
21:19:24 21.01.2008
MOLSO
-> airblade: Niet za čo ... Keď nad tým tak rozmýšlam, veľa práce si urobil ty, keď si vymenil indučku, ramienko, a ja som ti to iba pokontroloval a nastavil odtrh, a ostatné sa spravilo akosi samo .. ale som rád že ti to už konečne ide
Takže erku sme dnes s 12MOLSom spojaznili !! Patri mu preto moje poďakovanie!! Ďakujem. Diki i vsetkym co sa snazili pomôcť. Takze bol vymeneny kondenzator, inducka je druha, ramienko nove, vymenil som i roztaveny kabel od inducky. Nakoniec sme skontrolovali elektricke zapojenie podla schemy. Tu sa vyskytla chyba pri zapojeni inducky v com bola asi najvacsia chyba, ale tazko povedat kde bola pricina pretoze my prestala ist ked zmokla a dovtedy isla v pohode.
22:29:55 17.01.2008
Bobesh
-> 12MOLS: Prosímtě vyfoť zapojení ať máme nad čím bádat,cívku a okolí,pokud možno zboku aby byl vidět svazek. Buďto je tam nějaká jiná chyba nebo sázíte ty kabely nazdařbůh.
22:09:39 17.01.2008
MOLSO
-> Labros: cievka nema predradný odpor, iskrí horí dymí a topí sa to na obidvoch kontaktoch na indučke ...
-> airblade: no pak špatně zapojuješ ten kondenzátor, místo na kontakt 1 cívky ho připojuješ na + napájení, možná to strkáš na předřadný odpor na cívce
kupil som nove kladivko s novou umelinkou, novy kondenzator, inducka je vymenena, kable od inducky sme skusali s 12molsom menit a nic sa nedialo, a i tak nestartuje a ta umelinka v rozdelovaci co je na foto tak aj tak stale zacne dymit i ked je nova!! tavit sa zacne vzdy ked zapnem elektriku a nemusim ani startovat i tak sa zacne tavit!!!
13:01:32 12.01.2008
MOLSO
No takže sme to zapojili tak ako to má byť a dymilo sa už iba z rozdelovača ..... tak sme ho otvorili a pozerám že tá umelinka o ktoru je opreté perko kladivka je roztopená a perko v nej zaliate a dotýka sa kostry .... dodávam foto ... ale aj tak je to na prd vidieť ....
No tak ďakujem pekne za rady ... Dnes po škole idem k nemu ... uvidíme ale ako tak pozerám na fotky z môjho motora má zapojené kladivko na 15ke na červený drótik .... a jamam na 15 drótik červený a na žltom napojené kladivko ... čiže je to nabetón Potom dám vedieť ako to dopadlo ... Ešte raz dík
22:10:32 10.01.2008
minno
-> 12MOLS: tie prehodené káble môžem potvrdiť, zažil som to, a robilo to to čo popisuješ....
16:53:12 10.01.2008
suri
-> 12MOLS: bieli od kondenzatora od rozdelovaca na 1 na cievke a tie dva neviem musis vyskusat...
15:02:10 10.01.2008
MOLSO
-> Bobesh: no... pozriem to ..... a farby by si asi nevedel však ??? za predpokladu že nebola kabeláž menená .... je tam červený a žltý drôt ... a potom birly od kladivka .... ako by to malo byt zapojene ??? myslím farby ....
23:21:13 09.01.2008
Bobesh
-> 12MOLS: Dle mýho majitel přehodil kabely,schválně se ho ještě zeptej,příznaky tomu nasvědčují,tak na to ještě mrkni,kabel napájení cívky na svorku 15,kabel k točkoměru a kladívkům s kondíkem svorka 1. Jo a pokud to neňafne,tak už bude porušená izolace u kladívek nebo na šroubku. Dej pak vědět.
22:39:26 09.01.2008
MOLSO
noo .. on vraj nic ss tym nerobil .... a ked som skusil prilozit ten kablik od kladivka aj na druhej strane prskal a horela izolacia ....
20:45:35 09.01.2008
Bobesh
-> 12MOLS: nemáte přehozený kabely napájení a přerušovače na cívce?
19:00:04 09.01.2008
MOLSO
-> gabo00000: keď som kladivká odtrhol od seba tak ten drôt v pohode... po spojení kontaktov izolácia fúúú a my že
Caw hoši .... tak tu mám ďalší problém ... bol som u kamoša čo má erku ... že vraj mu to nemôže naskočiť.. Pri štartovaní pokles napätia na baterke na 10,2V, nehádže iskru z indukčnej do rozdeľovača, pri štartovaní horí (roztápa sa izolácia) drôtik od prerušovača k indukčnej. Aká je pravdepodobnosť, že indukčná je KO ??? Alebo je zlé niečo iné?? Drôt od prerušovača k indukčnej nie je nikde predratý ani nič podobné ....