Lpg sepnutí ventilu

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 14.01.2008 do 18.01.2008, založil/a Tauren
řadit dle data
11:09:53
18.01.2008
Bukac
Ahoj.Je dobré zkontrolovat ten samotný přepínač,co máš u volantu.Já měl podobný problém a bylo to připáleným přepínačem.Ono to někdy šlo a někdy nešlo.Ten přepínač je poddimenzovaný,kdysi jsem to měřil a při sepnutí ventilu jím tek 2x větší proud než byl uvedený na samotném přepínači.Krabička jde rozebrat a samotný přepínač vymontovat a nový se dá koupit.Taky ověř tu kostru u samotného ventilu v motoru.Až bude ten ventil spolehlivě otvírat,tak teprve potom řeš dále.

Zdar Bukač.
16:38:07
16.01.2008
Tauren
-> King: No já to seřizoval zrovna takhle jak ty píšeš a starty pořád FUJ, po startu už to jede krásně jo a když nastartuju chvíli mi nejde otáčkoměr někdy to i celkem trvá něž naskočí nevíš čím to?
16:07:41
16.01.2008
King
-> Tauren: Nevím, sytičovej elektromagnet stál na lovatu asi 250...

Co se škrťáku týče - jeho vliv na start se bude lišit kus od kusu. Projevuje se hlavně až při vyšších otáčkách, takže jeho vliv na start není tak zásadní.

Osobně dávám radši přednost tzv. Kolbábkově metodě, kdy se motor tůruje na místě a škrťák se postupně utahuje, dokud motor nezačne "lenivět". Pak následuje test jízdou do pořádnýho kopce s max. otáčkama a podle subjektivního dojmu se buď ještě může uškrtit nebo povolit. O žádný defaultní poloze škrťáku jsem nikdy neslyšel.

Používá se taky varianta, kdy se rukou nastaví na klapce 3000 otáček a utahuje do momentu, než začnou otáčky klesat a pak se asi půl otáčky přidá.

Po každým hrábnutí na škrťák je obvykle nutný doladit na reduktoru volnoběžnou bohatost (byť jenom třeba kosmeticky)
15:56:30
16.01.2008
Tauren
Jo asi mám tenhle systém BRC po víkendu, ve čtvrtek jsem hlášenej u jednoho chlápka co dělá přes LPG takže už objednal membrány a koukne mi nato. Kolik může stát ten elektromagnet obtoku? Jaký vliv by mělo na start kdbych měl ten šroub co je na hadici víc přetočenej nebo právě víc zavřenej? Zítra to zkusím seřídit způsobem že motoru trochu přidám a začnu ten šroub zavírat až se začne krotit tak zase trochu přidám a seřídím volnoběh co? Nebo to radši nastavit na DEFAULT 3,5 otáčky od uzavření?
09:16:27
15.01.2008
King
-> Tauren: Hledej šmudlo :) Obvykle je špatná kostra toho ventilu. Chyba může bejt i v tom přepínacím bazmegu LPG/benzín.

Špatný starty - možná máš špatně nastevenej reduktor, možná, že nefunguje správně odblok velký membrány - tzn. buď máš netěsnost v tenký hadičce mezi sáním a reduktorem (popř. nefunguje spolehlivě elektromagnet odbloku - jestli

máš tenhle systém)

Co je to vůbec za systém?
16:03:02
14.01.2008
Tauren
Mám LPG a ráno když startuju tak mám pocit že mi nejde otevřít el. ovládaný spínač co pouští LPG. Když přecvakávám polohy ben. neutral lpg tak jde slyšet cvakání ale ráno to jde slyšet jen u benzínu nevím proč se tak děje, jo a taky mi to špatně startuje jen když zmáčknu sytič tak se někdy chytí nevíte co stím? díky moc
Extreme Tyres