-> Syny: jo? ja som vzdy odpojal kable tri, cerveny, hruby, zlty...a mal som to nacvicene asi 10x
12:31:15 27.01.2008
HarvyM
Tak už je to vyřešeno. Problém byl v rozdělovači! Byl asi zarezlej nebo něco a tak se zadřel, dóle jak je to kolečko jak se od motoru otáčí tak tam prasknul čep (naštěstí při vyndávání nevypadlo), výměnou rozdělovače už zase auto startuje. Ale byl to porod :) díky všem
01:53:30 20.01.2008
Syny
-> haso: A taky tam jde od starteru cernej na 1. pojistku :)
01:49:58 20.01.2008
haso
-> TRychly: na starter ide cerveny kabel z vrchu (pohlad z interieru), potom je tam jeden hruby od altika a baterky atd. schovany pod gumou a potom je dole zlty kabel
-> HarvyM: odpoved na tvoju otázku: + prívod na 15 kontakt, ked je zapnutý kľúcik zapaľovania, prerušovanie na kontakt 1 na indučke cez kondik... to prerusovanie sposobuje rozdelovac a iskru ti hadze presne pri rozpojeni kontaktov...
Niekedy je tahany kabel aj od cievky startera na vyradenie predradeneho odporu... ale to ti zatial vysvetlovat nejde...
23:08:23 19.01.2008
Peterr
Urcite poistka nie, ani starter a ani zapalovanie nie je cez poistku.... skus toto.. zober si ziarovku s objimkou, jednu stranu daj o kostru a druhu na kontakt 15 na inducke, ked je zapnuty klucik... mala by zasvietit...ak je tak, mas tam stavu a to je dobre...potom skontroluj zapojenie kablika z kondika z rozdelovaca na inducku na 1. skus dat sviecku do kabla a pritkni o kostru, ci bude davat iskru... ak nie, tak je chyba v rozdelovaci alebo v inducke... ak by si kontakt 1 pritkol o kostru auta, na sviecke by malo hodit iskru a vedel by si ze inducka je dobra... potom uz len nastavit rozdelovac.... ja neviem ako ti pomoct inak... ak daco tak mi napis...
19:27:30 19.01.2008
JaRoY
Poistka?
19:25:15 19.01.2008
HarvyM
neříkejte že to nikdo neví?
16:48:56 19.01.2008
HarvyM
přes oboje, no na startéru je jen přívodní od baterky a pak dva kabeli, nahoře je červenej a dole žlutej :)
15:43:33 19.01.2008
Tampajs
leda jestli si někde nezapoměl něco zapojit :) těžko říct.. Nedává to jiskru když zkoušíš jen kabel od cívky nebo už přes rozdělovač?
14:39:19 19.01.2008
HarvyM
ahoj,
mám problém, nejde mi nastartovat auto. Opravoval jsem startér (mazal, čistil a dělal drážky) - ten podle všeho funguje správně (vyjíždí a točí se).
Problém je v tom, že mi cívka nehází jiskru (už jsem zkoušel dvě). potřeboval bych vědět co všechno ovlivňuje aby cívka házela jiskru?
Díky moc
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod: