skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vybijanie baterie
22:39:01
06.02.2008
06.02.2008

Bobesh
-> Peterr: A JAK nabíjíš vybitej akumulátor? Čas,proud? Typ-model nabíječky?
22:02:52
06.02.2008
06.02.2008

Peterr
-> Pedros: Napatie bez svetiel pri nastartovanom aute je nieco cez 14 V. V klude 12,28, zalezi na aktualnom stave baterky.
Tym odberom 0,08A som si 100% isty. Ja viem, ze by to malo brat trosku menej. Moj typ na central a radio je takych 35 mA. Auto chodi z dediny do najblizsieho mesta. Auto chyta na prve nazhavenie bez problemov. Ak je vybita bateria, tak starter ledva pretoci motor, potom cvakne relatko a potom uz len cvaka relatko a na nic viac sa nezmoze. Pokusim sa dostat nejako k tomu altiku. Aka tam ma byt original bateria neviem, hladal som to, ale neuspesne, nasiel som dokumenty len k benzinakom.
Tym odberom 0,08A som si 100% isty. Ja viem, ze by to malo brat trosku menej. Moj typ na central a radio je takych 35 mA. Auto chodi z dediny do najblizsieho mesta. Auto chyta na prve nazhavenie bez problemov. Ak je vybita bateria, tak starter ledva pretoci motor, potom cvakne relatko a potom uz len cvaka relatko a na nic viac sa nezmoze. Pokusim sa dostat nejako k tomu altiku. Aka tam ma byt original bateria neviem, hladal som to, ale neuspesne, nasiel som dokumenty len k benzinakom.
17:51:28
06.02.2008
06.02.2008

Pedros
seš si jistej,že ten odběr naprázndno je "jen" 80mA? Pokud ano,tak je zcela jistě problém někde u altíku..co žhavení,stačí jednou žhavit a jedeš,nebo musíš víckrát?
17:49:00
06.02.2008
06.02.2008

Pedros
-> Peterr: řekl bych,že žhavení a trasy 15 km nejsou moc košér Navíc ti sežere zhruba 7-8Ah týdně ten centrál a rádio..a to jezdíš ve městě,nebo mimo? Ale stejně se mi to nezdá,že by to plně nabitou 72Ah baterii vymrskalo za týden domrtě..
15:35:38
06.02.2008
06.02.2008

Peterr
-> xxxmichal: Praveze je to diesel, takze to ma zhavice a velky starter, tak to aj potrebuje silnejsiu baterku. Tazko sa k tomu nieco zhana, ale idem sa pokusit najst original kapacitu baterky.
15:33:55
06.02.2008
06.02.2008

Peterr
-> Pedros: Jazdia sa s tym kratke trasy, priblizne 15 km denne. A jazdi to skoro kazdy den. Protom mam pocit, ze ked s nim ideme na dlhsiu trasu, tak baterka sa viac vystavi...
14:41:17
06.02.2008
06.02.2008

xxxmichal
74 Ah baterie se mi zdá moc třeba to altík nezvládne pořádně dobíjet. Zkus se kouknout do manuálu kolik Ah výrobce doporučuje. Může to být klikdně tím jestli toho moc nenajezdíš.
09:34:42
06.02.2008
06.02.2008

Pedros
odběr je to už podle mě velký,ale né zas nějak strašný,rozhodně nezpůsobuje vymlácení baterky do mrtě za týden (možná tak za 5 měsíců) Ale řekni jak dlouhý trasy s tím jezdíš za ten týden? a hlavně kolikrát v týdnu A napětí máš kolik na baterii při běhu motoru?
00:55:56
06.02.2008
06.02.2008

Peterr
Ja viem, ze to sem velmi nepatri, ale neviem kde sa mam obratit. Mam Lanciu Deltu 1.9 TD. Po nabiti baterie autonabijackou vydrzi behat auto necely tyzden, potom uz baterka nevladze tocit starter. Po opatovnom nabiti opat ide a takto sa to opakuje.
Baterka je 2 mesiace stara, tym to nebude a vypada to tak, ze aj ta druha baterka, ktoru mame je tiez bezchybna. Jedna sa o 74 AH baterie.
Najskor som si myslel, ze je to dobijanim, ale po nastartovani sa zdvihnu volty a tak ma vsetci presviedcaju, ze je alternator v poriadku. Remen trosku piska, chcelo by ho dosponovat, no i napirek mojej snahe som zatial nenasiel cestu, ako sa dostat k tym sroubom. Zhora je to nemozne a od spodu ziadna slava.
V kludnom stave to papa 80 mA. (0,08A) Auto ma central od vyroby a tiez je napojene autoradio. Tak nemam pocit, ze je to nejaky strasny odber. Elektrika v tomto aute je komplikovana a neviem odkial zacat. Najradsej by som zmeral ampere medzi altikom a bateriou pocas chodu, ale na to nemam vybavenie a moj merak zvladne prud len 10 A. Dufam, ze aspon daco poradite. Dakujem.
Baterka je 2 mesiace stara, tym to nebude a vypada to tak, ze aj ta druha baterka, ktoru mame je tiez bezchybna. Jedna sa o 74 AH baterie.
Najskor som si myslel, ze je to dobijanim, ale po nastartovani sa zdvihnu volty a tak ma vsetci presviedcaju, ze je alternator v poriadku. Remen trosku piska, chcelo by ho dosponovat, no i napirek mojej snahe som zatial nenasiel cestu, ako sa dostat k tym sroubom. Zhora je to nemozne a od spodu ziadna slava.
V kludnom stave to papa 80 mA. (0,08A) Auto ma central od vyroby a tiez je napojene autoradio. Tak nemam pocit, ze je to nejaky strasny odber. Elektrika v tomto aute je komplikovana a neviem odkial zacat. Najradsej by som zmeral ampere medzi altikom a bateriou pocas chodu, ale na to nemam vybavenie a moj merak zvladne prud len 10 A. Dufam, ze aspon daco poradite. Dakujem.