Tak už dost. :D
Velikost proudu jsem se dozvěděl a víc už tu nic rozebírat nechci. Díky všem za náměty.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Relé imobilizéru - Š120
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zvrhává se to v offtopic a zjišťování informací o mojí ŠKodlovce
Zastavil:Kodl
21:53:56
17.02.2008
17.02.2008

Kodl
21:50:13
17.02.2008
17.02.2008

King
-> Kodl: Ale baterku máš asi tam, kde ji má 99pct škodivek, takže případnej soupeř alarmu by šel stejně najisto

21:37:45
17.02.2008
17.02.2008

Kodl
-> King: Tak na to všechny upozorňuj :)
19:39:53
17.02.2008
17.02.2008

King
-> Kodl: Ale vzhledem k tomu, že na svejch stránkách (btw: chybka v linku v id-kartě) máš fotku shade s čitelnou SPZ, taky bych se moc tím umístěním alarmu nechlubil :)
19:11:56
17.02.2008
17.02.2008

Pedros
-> Kodl: udělal bych to jak ti radí King,zkratovat kondík je docela dobrej nápad a závada je na první pohled neprokouknutelná..když to ještě s něčím zkombinuješ,tak je to docela dobrá šance na úspěch..
18:54:04
17.02.2008
17.02.2008

Samantus
-> Kodl: tak to sem hlavne vsechno podrobne pis:-)
17:56:30
17.02.2008
17.02.2008

Kodl
-> Pedros: To by ses divil, jak se u nás kradou zachovalý 120 na díly. Vlastní zdroj nemá, ale umístil jsem ho do prostoru za zadni sedadla - málo kdo by ho tam hledal.
-> King: Uznávám, že je to možná zbytečné, ale alespoň trochu tím stížím krádež. Když přeruším ten kabel od spínačky k cívce někde v tunelu (umístil bych tam relé) nebo na jiném méně dostupném místě, tak by jim to mohlo zamotat hlavu :) Je mi jasné, že kdo s tím autem bude chtít odjet, tak odjede.
A navíc když už u toho alarmu to relé je, tak škoda ho nevyužít.
Ten nápad s vyzkratováním kondenzátoru je taky dobrej :) Možná to zkombinuju (zatím je to vše ve fázi teoretického návrhu).
-> King: Uznávám, že je to možná zbytečné, ale alespoň trochu tím stížím krádež. Když přeruším ten kabel od spínačky k cívce někde v tunelu (umístil bych tam relé) nebo na jiném méně dostupném místě, tak by jim to mohlo zamotat hlavu :) Je mi jasné, že kdo s tím autem bude chtít odjet, tak odjede.
A navíc když už u toho alarmu to relé je, tak škoda ho nevyužít.
Ten nápad s vyzkratováním kondenzátoru je taky dobrej :) Možná to zkombinuju (zatím je to vše ve fázi teoretického návrhu).
17:08:00
17.02.2008
17.02.2008

King
-> Kodl: Drát kterej chceš pravděpodobně "imobilizovat" má průřez pokud vím asi 1,5mm2 a maximální proud, kterej přes něj teče je asi 4A (zapalování, regler, volnoběžnej ventil). Jak už napsal pedro, na kontaktním zapalku shade je jakákoliv "imobilizace" naprd, ale pokud jí tam chceš mít, nedával bych tam žádný pidirelátko, ale klasický autorelé s kontaktama dimenzovanýma na 20-30A. Přerušovat přívod k pojistce č.2 (černej 4mm2) nevidím jako šťastnej nápad.
Možná malinko sofistikovanější způsob zabezpečení je zapojit rozpínací kontakt imobilizačního relátka paralelně k otáčkoměru (if any, popř. paralelně ke kondenzátoru), což zdrží i zkušenější hackery, ale stejně ve finále je napadne všechno z cívky odpojit, takže odjede, byť se zdržením.
A nebo bych to ještě kombinoval s imobilizací 2. okruhu např. přívodu 12V k elektromagnetu startéru....
Možná malinko sofistikovanější způsob zabezpečení je zapojit rozpínací kontakt imobilizačního relátka paralelně k otáčkoměru (if any, popř. paralelně ke kondenzátoru), což zdrží i zkušenější hackery, ale stejně ve finále je napadne všechno z cívky odpojit, takže odjede, byť se zdržením.
A nebo bych to ještě kombinoval s imobilizací 2. okruhu např. přívodu 12V k elektromagnetu startéru....
14:22:24
17.02.2008
17.02.2008

Pedros
-> Kodl: jasan,já fakt si to už nepamatuju,jak je to tam zapojený,škodovku nemám půl roku a nic k tomu..Pokud to přerušuje primár cívky, tak v pohodě..Ono stejně 120tky se kradou jen právě buď za účelem svezení od hospody a nebo malí parchanti na svezení,jinak snad ani v dnešní době ne..A ten alarm má vlastní zdroj?
09:56:49
17.02.2008
17.02.2008

Kodl
-> Rabbit: Měřák mám, ale jenom do 5A. S tou pojistkou je to opravdu dobrý nápad, mě by to nenapadlo. Zkusím to. Díky
00:57:20
17.02.2008
17.02.2008

Rabbit
Kodl:
Tak jestli nemáš nějakej pořádnej měřák (jako, že asi ne) tak to skus pomocí pojistky. Kup držák na pojistku na kabel, pojistku na 15A (nebo nejbližší menší).
Tak jestli nemáš nějakej pořádnej měřák (jako, že asi ne) tak to skus pomocí pojistky. Kup držák na pojistku na kabel, pojistku na 15A (nebo nejbližší menší).
23:35:00
16.02.2008
16.02.2008

Kodl
-> Pedros: To není jenom imobilizér. Je to součást alarmu. Takže jakmile se tam v tom někdo začne hrabat, tak to začne dělat kravál, bude to blikat a jako bonus to odpojí imobilizačním relé zapalovací cívku.
Málokdo by asi měl chuť se hrabat někde pod palubkou a koumat proč to nestartuje, když to bude dělat rambajz :)
Navíc většinou parkuju pod okny, takže to probudí i mě.
Málokdo by asi měl chuť se hrabat někde pod palubkou a koumat proč to nestartuje, když to bude dělat rambajz :)
Navíc většinou parkuju pod okny, takže to probudí i mě.
23:29:17
16.02.2008
16.02.2008

Kodl
Chci přerušit vodič, který jde ze spínací skříňky do pojistky č. 2, tam odsud pak do motoru do regulačního relé a z relé do primární cívky. Když nebude mít cívka na primáru napětí, nebude házet jiskru ;) Přes pojistku to spíná jehlový ventil v motoru, stěrače a další příslušenství.
To relátko bych umístil třeba někam za palubní desku nebo i do tunelu ke kabelům pod auto (jestli se tam vejde). Navrhuju to podle schématu, takže vím, že to bude fungovat.
Jde o to, že od pojistky dozadu vede kabel s celkem velikým průřezem (cca 2x větším) - nepletu si to s kabelem od startéru, takže nevím jestli tam neteče proud větší jak 15A - jak jsem psal, to relátko je dimenzováno max. na 15 ampérů. Proto se ptám, jestli nemá někdo zkušenosti, či obdobné zapojení.
To relátko bych umístil třeba někam za palubní desku nebo i do tunelu ke kabelům pod auto (jestli se tam vejde). Navrhuju to podle schématu, takže vím, že to bude fungovat.
Jde o to, že od pojistky dozadu vede kabel s celkem velikým průřezem (cca 2x větším) - nepletu si to s kabelem od startéru, takže nevím jestli tam neteče proud větší jak 15A - jak jsem psal, to relátko je dimenzováno max. na 15 ampérů. Proto se ptám, jestli nemá někdo zkušenosti, či obdobné zapojení.
23:18:26
16.02.2008
16.02.2008

Pedros
A jinak ať máš ve škodovce jakýkoliv imobilizér,elektrika škodovky je tak jednoduchá,že jakýkoliv ňouma to během několika minut zprovozní individuelně jiným způsobem- bypassem napájení..snad jen jedině že bys pokaždý odmontoval rozdělovač :) Ale proti ožralovi co si chce svést řiť směrem domů a ušetřit čas je to docela účinný řešení
23:13:52
16.02.2008
16.02.2008

Pedros
-> Kodl: nepamatuju si přesně už to zapojení elektriky,ale mám takovej dojem,že tímhle drátem akorát znefunkčníš obvod dobíjecí soustavy..Musel bych mrknout do schématu,který už nemám
23:12:09
16.02.2008
16.02.2008

Pedros
Já bych tím imobilizačním relé přerušil spíše napájení primáru zapalovací cívky...
22:07:46
16.02.2008
16.02.2008

Kodl
Ahoj všichni. Zakoupil jsem alarm do své Škody 120, který má imobilizační relé (do 15A). Akorát teď řeším problém s připojením.
Konkrétně jestli se mi relátko neupeče, když ho připojím na drát co vede od pojistky číslo 2 (bráno zleva) dozadu do motoru k regulačnímu relé. Nemám možnost zjistit, jaký proudy tam tečou.
Má s tím někdo zkušenosti? Popř. nějaké jiné nápady na zapojení imobilizačního relé?
Díky všem.
Konkrétně jestli se mi relátko neupeče, když ho připojím na drát co vede od pojistky číslo 2 (bráno zleva) dozadu do motoru k regulačnímu relé. Nemám možnost zjistit, jaký proudy tam tečou.
Má s tím někdo zkušenosti? Popř. nějaké jiné nápady na zapojení imobilizačního relé?
Díky všem.
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zvrhává se to v offtopic a zjišťování informací o mojí ŠKodlovce
Zastavil:Kodl