startování 120

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 17.02.2008 do 17.03.2008, založil/a charouz
řadit dle data
15:28:28
17.03.2008
Jozka
-> Bobesh: -> borrico: Upřesnil bych, jestli můžu; už pro 1000MB se jako doplňková výbava prodával spínač varovných světel (měl taky varianty na 6V a 24V) a funkce byla podle tehdejších předpisů taková, že po zapnutí varovných světel zdechl motor. Ovšem po stlačení knoflíku ve směru osy se okruh zas spojil a mohl se provést "zkušební start". Stejné prý to bylo i na prvních Š100, ale neměl jsem tu čest. Takže vlastně pravdu máte oba...
18:59:29
10.03.2008
borrico
-> Bobesh: S tím spínačem varovek u prvních kil to bylo naopak. Zapnutím varovek se vypnulo zapalování, takže nastartovaný motor okamžitě zdechnul.
10:48:19
09.03.2008
charouz
čau tak už sem to tam konečně namontil nejhorší na celé práci bylo se k tomu dokopat je to super pokud si člověk potrpí na takový vychytávky za málo peněz tak doporučuji mě to vlastně nestálo nic akorát čas a to musím uznat že sem si stím docela vyhrál aby všechno bylo tip top
12:12:22
20.02.2008
Jozka
-> charouz: Zas až tak blbej nápad to není.. občas by bodlo a dřív to byla dokonce doporučováná úprava, popisovaná v rubrikách "urob si sám". Zkusím se mrknout do starejch časopisů, ale nic neslibuju...
10:19:38
18.02.2008
Bobesh
-> charouz: Vojtík má cosi takovýho na autě.

-> King: Myslím že řada 100-110 Mk.I tuhle vychytávku měla ve vypínači varovek,který zároveň fungoval jako tlačítko starteru ale nikdy jsem neměl možnost zkusit,pamatuju si to z pročítání Baťovy bible hundrtkářů na učňáku.
06:12:12
18.02.2008
charouz
no mě to zas tak pracný nepřijde vyrobit držáček na tlačítko šikovně ho umístit natáhnout 2 káblíky a zapojit cenově 00 matroš vyhrabu doma je to prostě věc názoru kdybys to bral do detailu tak u auta by stačilo aby jezdilo svítilo brzdilo a ostatní by tam takybýt nemuselo ale když se tu rozhlídneš tak se to zbytečnostma hemží a taki to nikomu neberu když to tam chce nít tak prosím
23:16:26
17.02.2008
David29
-> Bobesh: Jasně..když máš otevřenej motor, tak prostě jenom zezadu....
23:09:05
17.02.2008
Bobesh
-> David29: Nestartuješ zepředu ale z motoru ano5
22:03:21
17.02.2008
David29
-> charouz: Význam by to mělo, pokud byste na tom dělali ve více lidech..jako to maj autobusy..ty to maj zároven dělaný tak, že nenastratuješ s otevřenym motor-deklem....ale tady..nevim no...
21:47:03
17.02.2008
Kuladmin
-> charouz: Jen tak mimo jak casto ladis volnobech a jak casto meris ty tlaky ze se ti todle vyplati delat. Pro ten volnobech staci pridat plyn to tam uz mas :o) akorad ty tlaky to je fakt dobry ale jak casto je meris cca jedno dvakrat za zivot motoru.

Me osobne to prijde naprosta zbytecny zvlaste kdyz pises ze to chces az kdyz mas klicek zapojenej takze budes stejne behat dopredu vypinat a zapinat klicek takze prast jak uhod si nemuzu pomoct. Ale samozdrejmne ti tvuj nazor neberu. Hlavne prosimte at nevyhoris!!
21:21:59
17.02.2008
charouz
tlačítko tam chci protože když třeba ladíš volnoběch nebo něco a chcípne ti to tak musíš lítat do předu startovat nebo když chceš sám měřit tlaky mzslím že ho využiji sem tam ale usnadní mi to život chtěl bych to udělat tak aby tlačítko bylo funkční jen při zapnutém zapalování ve voze a co se týče opalování kontaktú tlačítka tak vlastně tím spínáš jenom cívku startéru vlastně když startuješ klíčkem tak taky to není přes nějaké relé a kontakty ve spínačce taky nejsou nějak kor bytelný takže si myslím že u tlačítka vydrží jediný nebezpečí spatřuju v tom zařazeným kvaltu
19:56:23
17.02.2008
King
-> charouz: Problém je v tom, že málokterý běžný tlačítko si dá líbit ten brutální proudovej nářez, kterej vyžaduje elektromagnet startéru (+ fakt, že je to indukční zátěž tzn. značný opalování kontaktů při rozepnutí).

Lepší by asi bylo tlačítko u motoru a relátko na přemostění kontaktu na spínačce. + si vezmeš v motoru třeba od cívky a natáhneš drát do místa, kde bude relé.

Tuhle fíčuru měla moje Š100, kdy stačilo vytáhnout kablík od startéru přivedenej na 120kovou cívku (přemostění odporu) a brnknout s ním o altík :)

Nemůžu neříct, že mi občas během troubleshootingu shade při pokusu o remote start, nepoposkočila :) Takže bacha :)
18:59:59
17.02.2008
gabo000000 - zrušená registrace
-> Kuladmin: je to riyiko ale m;ye to aj pom;ct..ja v tom vidim docela vzuyitie ale nedaval bz som to tam8
18:30:04
17.02.2008
Kuladmin
Zvlaste pokud budes mit zpatecku tak bacha at tu zas nectem skoda zabijela - prejety vlastnim autem - v setreni 3 3
18:28:42
17.02.2008
Kuladmin
Jak to myslis? jako otevres kapotu motoru a zmacknes tlacitko a naskoci motor? Bacha at nezapomenes kvalt 3 Neni to trochu blbost? Kazdej se snazi spis udelat tlacitko na rozpojeni aby neslo jen tak nastartovat a ty to chces spis ulechcit? K cemu to jako bude nevidim v tom uzitek - jen jeden pro zlodeje naprosto supr vec.
16:03:00
17.02.2008
charouz
chtěl bych si v kufru u motoru udělat tlačítko na nastartování motoru moje úvaha je že si musím dovést k tlačítku plus a druhý pol spátky někam k starteru
Extreme Tyres