To se mi stalo presne to sami mrkni sem a citaj zde:
skoda-virt.cz/cz/.../6992
4-zravost-autoradia-v-klid
u?offset=30
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Akumulátor
20:37:07
25.02.2008
25.02.2008

Kuladmin
09:45:58
25.02.2008
25.02.2008

vedec
a mas to radio dobre zapojeny ? ty novy radia sice jako vypnes off ale jelikoz maj pamet ktera musi bejt porad krmena tak to neco zere porad a tim vic kdyz je to blbe zapojeny. vim to z vlastni zkusenosti radio ma pro napajeni dva kontakty pro plus. jeden je jako trvale napojenej na aku a druhej pres klicek. vim ze kdyz jsem si chtel usetrit praci a tyhle dva jsem spojil a napojil rovnou na aku tak se to jako tvarilo ze je to vyple ale odber byl ve skutecnosti neco kolem 50mA coz baterce pri tejdenim stani staci na smrt...po zapojeni tak jak to ma byt..tzn jeden primo na aku a druhy pres klicek to zere po vypnuti off tlacitkem 1,5mA coz uz je naprosto bez problemu.
jinak jak zjistit co ti kde zere...zkus to treba tak ze mezi aku a odvodni kablik zapoj ampermetr (nastav na nem nejakej rozumnej rozsah tak do 200mA)...vytahej vsechny pojistky a pak je tam postupne vrace a koukej co to bude ukazovat. jakmile to ukaze nejakej odber tak podle pojistky budes vedet kterej okruh ti pri vypnutem zapalovani neco zere.....rozhodne nedoporucuju startovat meracek by to neprezil :)

jinak jak zjistit co ti kde zere...zkus to treba tak ze mezi aku a odvodni kablik zapoj ampermetr (nastav na nem nejakej rozumnej rozsah tak do 200mA)...vytahej vsechny pojistky a pak je tam postupne vrace a koukej co to bude ukazovat. jakmile to ukaze nejakej odber tak podle pojistky budes vedet kterej okruh ti pri vypnutem zapalovani neco zere.....rozhodne nedoporucuju startovat meracek by to neprezil :)

23:33:35
24.02.2008
24.02.2008

Syny
-> magic: Ukazatal napeti na baterii se da koupit za 500 v Tesku a nebo spajet za 50 :)
23:31:39
24.02.2008
24.02.2008

magic
Mám problém před rokem jsem si koupil novou baterii Banner a po týdnu stání auta v garáži nedala ani ťuk nevíte jak zjistit kde se vybíjí? nebo poraďte neexistuje nějaký kontrolní panel na palubovce co mi ukáže stav baterie?Co může bát příčina vybíjení baterie,podotýkám,že radio vypínám sice Off ale po vypnutí nic nesvítí.