Čidlo airbagu Felicia

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 31.03.2008 do 08.04.2008, založil/a radekp
řadit dle data
16:50:13
08.04.2008
radekp
-> Max: Chyba je v čidle pod sedadlem,ukázala diagnostika:-) díky
19:26:00
02.04.2008
RomanT
-> Milan 136: no vidis to, tak sme zase chatrejsi - a nevis kde to pod tim sedadlem je? na nosniku, kde je pridelana sedacka?nebo na prahu? Jinak co se tyce predepinacu, tak ty se davali celkem do hodne felicii - chlapi to casto vo vecerni pauze, kdyz tam nebylo vedeni, vodpalovali proudem z akuutahovacek - a airbagy taky - vylitlo to dycky pekne vysoko-se divim ze to nekomu nic neudalo a ze se neposkodili autaky - na dilne dycky nekolik desitek aut a kolem prolit airbag1
19:13:14
02.04.2008
Milan 136
-> RomanT: To o čem mluvíš je čidlo bočního nárazu přesně tak. To se najde možná někde venku, ale v ČR asi těžko.Ty by asi měly být pod sedadlem myslím.

-> Skoda RBK: Vyhodí. Nic to nepíše? To je tedy zajímavý to je težko takhle na dálku opravovat. Nepřebíjí to?

-> radekp: Tak je něco v nepořádku. Jinak na feldě když dojde k aktivaci airbagu tak se musí jednotka vyměnit...Ale to není Tvůj případ

-> Max: Má určitě mechanický předepínače a dokonce existujou feldy s napínačema bez airbagu..
18:30:30
02.04.2008
RomanT
-> Max: jak rikam no, ja nevim kam se to cpalo - jestli ono to, o cem mluvim, nebylo cidlo bocniho airbagu - to uz vazne kazda felda nema, takze se o tom mozna moc nevi :)
16:51:16
02.04.2008
Max
-> RomanT: tak o tom slyšim prvně...a to jsem pár felicii rozdělanejch měl....ale nikdo neni neomylnej.

Nicméně kdyby airbagy spouštěl nějakej trimr,jak třeba při crashy po nárazu do bariéry spouští kamery...tam by nebylo třeba snímače srychlení. Apč airbagy lítaj od určitý rychlosti...aby nevystřelili při každym tukanci na parkovišti. Proto se do čelní části vozu nic nedává...
15:58:59
02.04.2008
RomanT
Cidla narazu pro airbag se do felicii montovaly - je to takova svetle zelena, asi 6x2x2 cm dlouha plastova vec, jedna plocha zalita takovou cernou tavnou hmotou, ma to v sobe zastrcku a 2 piny - ale kam se to montovalo sem taky nikdy nezjistil - ale kdyz sem delal ve skodovce na konecnmy montazi, tak se to tam casto valelo :) Asis sou feldy jeste moc novy a drahy autaky, ze to nikdo poradne nerozebira 3
15:42:44
02.04.2008
Max
-> radekp: už tu máš napsáno asi 3x že vepředu ádný čislo není !!! uvnitř karoserie na horní straně tunelu je přišroubovaná jednotka,která obsahuje snímač zrychlení (zpomalení) v případš felície ještě rtuťovej,takže je jednotka na jedno použití. jeslti ti svítí kontrolka,tak je samozřejmě něco v nepořádku...od jednotky počínaje,přes vedení, kroužek na volantu - často odchází, až po samotné airbagy.

-> Milan 136: asi máš pravdy když tak vzpomínám....felda má mechanický napínáky. motá se mi to dohromady 1
21:22:38
01.04.2008
radekp
-> Milan 136: To jsem chtěl vědět! Kontrolka svítí i po nastartování. V tom případě nic rozebírat nemusím,myslel jsem že je čidlo zničeno s přední částí vozidla.

-> Skoda RBK: Svítící kontrolka znamená nefunkční systém,to asi problém na technické bude!
21:12:59
01.04.2008
Skoda RBK - zrušená registrace
-> Milan 136: na mojej felicii mi svieti kontrolka airbagov uz asi tri roky, kamos mi to pichol na PC a nic nenasiel nevies co s tym? vyhodia ma na STK preto?
20:04:24
01.04.2008
Milan 136
-> radekp: A konrolka se po zapnutí klíčku rozsvítí a pak zhasne? Jestli tam ta jenotka vůbec je...Přístrojovku nemusíš rozebírat, jednotka je dole na tunelu za středovým panelem. Jednotka náraz pozná tak, že je v ní snímač zrychlení
07:13:18
01.04.2008
radekp
-> Max: -> Milan 136: Moje Felicie byla bouraná na předek a airbagy nebouchly.Tak jsem se chtěl zeptat kde je čidlo nárazu,jak jednotka zjistí,že se jedná o náraz...na diagnostice chyba čidla není,ale ani tam není zakresleno žádné čidlo,proto se ptám.Rozdělávat palubku se mi moc nechce,ale když se to nedozvím,rozdělám ji a půjdu po kabelech...
20:17:56
31.03.2008
Milan 136
podle mě nemá felda elektrický napínače ale mechanický...Jinak jak píše max vše by mělo být v jednotce u feldy
18:10:02
31.03.2008
Max
jaký čidlo jako myslíš ? jednotka je na tunelu pod palubkou,resp za plastovým středovým kaslíkem. Poznáš jí podle toho že má oranžovou svokovnici. V jednotce je vše potřebné...jeslti bys hledal nějaký snímače zpomelní a tak... pod sedačkou ti jdou dráty k předpínačí bezp. pásu
16:33:24
31.03.2008
radekp
Ví někdo kde je čidlo airbagů v přední části Felicie? Zjistili jsme, že dvojice je pod předními sedadly,ale o předním nic.Díky
Extreme Tyres