skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Seřízení svělel - lahůdka
prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 12.04.2008 do 13.04.2008, založil/a don Qardius
01:33:19
13.04.2008
13.04.2008

Syny
vlevo mas jak svetla sviti na cestu. Kdyz prijedes ke zdi (serizuje se to na vzdalenosti 5m), tak uvidis neco jako na obrazku vpravo. Takze ne ze svetla maj svitit rovne, ale maj sviti vic vpravo - obe!
01:26:08
13.04.2008
13.04.2008

Syny
Pokud mas svetlo z anglicaka tak trojuhelnocek kterej ma svitit smerem ke krejnici te sviti ke stredu - tudiz oslnujes protijedouci a kdyby sel nekd po krajnici tka ho sundas... Pootacenim a cimkoliv jinym nic nezmuzes - jediny co muzes udelat je prelepit ten trojuhelnik nepruhlednou paskou - tim zajistis to ze te svetla budou sviti vodorovne bez jakyhokoliv prodlouzeni vpravo nebo vlevo... Ale pokud muzu radit - sezen si normalni na levostranny rizeni - usetris si starosti a v noci neco i uvidis...
19:27:31
12.04.2008
12.04.2008

Kuladmin
-> don Qardius: Tak abys neoslnoval tak z toho prosimte udelej toho anglicana jezdiciho na druhe strane - cerna nepruhledna samolepka. Jako prozatimni reseni. A shanet svetlo a shanet. Na japonce je tu snad 5 vrakovist po republice. Takze net a volat.
19:18:40
12.04.2008
12.04.2008

Kuladmin
-> Kalibán123: Souhlas mu to rozmlatim a bude muset na vrakoviste pro spravny
-> don Qardius: Hold kdyz sis poridil takovoudle karu tak hold musis pocitat s takovymi castkami.

18:51:01
12.04.2008
12.04.2008

Kalibán123 - zrušená registrace
tebe potkat tak tě asi budu hrozně milovat někde v noci
17:18:30
12.04.2008
12.04.2008

don Qardius
To světlo svítí naopak skvěle do silnice k protijedoucímu autu jako do příkopa, ale může oslňovat - mě by to nevadilo.
Na vrakáči je to nesehnatelný a když tak za 3-5 litrů.

Na vrakáči je to nesehnatelný a když tak za 3-5 litrů.
12:27:36
12.04.2008
12.04.2008

Kuladmin
Njn ale stejne pak jezdit se svetlem ktery sviti obracen nekde v noci pres les hmmm to bude posusnani - a co treba vrakoviste apod.
10:25:05
12.04.2008
12.04.2008

don Qardius
-> Kuladmin:
Je to na japonce MX3 a díly jsou hrozná drahota. Koupě dílu bude až ta poslední možnost nebo zapujčení světla jen na STK.
Je to na japonce MX3 a díly jsou hrozná drahota. Koupě dílu bude až ta poslední možnost nebo zapujčení světla jen na STK.
10:10:02
12.04.2008
12.04.2008

Kuladmin
Pokud je to sklo z ,,prouzkami,, tak si pomuzes jedine tak ze vymenis sklo a samozdrejmne to stinitko zarovky. Proste si musis dat to spravny svetlo jinak to nejde. Max se delalo ze auta z anglie kde maji rizeni na druhe strane jezdi na druhe strane a sviti na druhou stranu - tak se prelepovali cernou paskou skla aby se upravil svetelny paprsek ale to ty asi nechces.
Proste sezen to spravny svetlo a mas to vyreseny.
A propo o jake auto se jedna a o jake svetlo? To tam mas nakou raritu nebo co? Ze je to takovy problem.
Proste sezen to spravny svetlo a mas to vyreseny.
A propo o jake auto se jedna a o jake svetlo? To tam mas nakou raritu nebo co? Ze je to takovy problem.
09:20:10
12.04.2008
12.04.2008

don Qardius
Mám takový dotaz a prosbu na Vás co děláte trochu do světel.
Na jednom autě mám levé přední světlo z praváka takže mi paprsek na regloskopu svítí nahoru a né rovně jak má svítit psrávně na levé straně.
Běžné seřízení nepomůže.
Řešili jste něco takového - klidně co vás napadne.
(blbosti si odfilrtuju
)
Pootáčení žárovky nepomůže.
Napadá mě několik myšlenek - třeba mě někdo navede správným směrem.
Napadá mě úprava stínítka žárovky.
nebo - Úprava žárovky pokusama zatmavením takového místa, které se dostává parsky světla ndo nežádoucího úhlu .
Na krycím skle světlometu je taková zalitá ploška (čočka) která paprsek směruje nahoru šikmo, když se přikryje prstem, bylo by to OK - ale čím to zevnitř zakrýt aby to nebylo na průhledném skle vidět a oprošlo to u STK.
Za rady budu vděčnej.

Na jednom autě mám levé přední světlo z praváka takže mi paprsek na regloskopu svítí nahoru a né rovně jak má svítit psrávně na levé straně.
Běžné seřízení nepomůže.
Řešili jste něco takového - klidně co vás napadne.
(blbosti si odfilrtuju

Pootáčení žárovky nepomůže.
Napadá mě několik myšlenek - třeba mě někdo navede správným směrem.
Napadá mě úprava stínítka žárovky.
nebo - Úprava žárovky pokusama zatmavením takového místa, které se dostává parsky světla ndo nežádoucího úhlu .
Na krycím skle světlometu je taková zalitá ploška (čočka) která paprsek směruje nahoru šikmo, když se přikryje prstem, bylo by to OK - ale čím to zevnitř zakrýt aby to nebylo na průhledném skle vidět a oprošlo to u STK.
Za rady budu vděčnej.