skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plalivoměr v erku.
13:55:02
04.06.2008
04.06.2008

skoda_105_L
Taky bych troškou přispěl. Měl jsem podobný problém s budíkama, palivoměr mi ukazoval pořád jinak a taky lítal, teplota byla pořád na maximu a kontrolky časem problikávaly. Celý problém byl v ukostření alternátoru. Měl jsem ho venku a ten pásek jsem tam zapomněl přišroubovat. Tak jsem to šoupl tam kde to má být a vše je OK. :)
10:04:30
29.05.2008
29.05.2008

Jozka
-> aceboss: Jestli jsi při výměně převodovky náhon nějak nepřemístil nebo nenapružil (stačí mu i málo -nevím, proč má takovou délku úplně akorát na knop- asi úspora), tak bych se podíval na to samý v palubce - jestli není někde zalomenej o karosérii například. A potom namazat...
Ale chyba bude asi jinde, možná přímo v budíku, při váznutí náhonu mi nikdy rafika nezůstala viset. Tak nějak tikala, škubala se, ale vždycky vrátila k dorazu.
Ale chyba bude asi jinde, možná přímo v budíku, při váznutí náhonu mi nikdy rafika nezůstala viset. Tak nějak tikala, škubala se, ale vždycky vrátila k dorazu.
10:14:27
24.05.2008
24.05.2008

suri
-> aceboss: dobre je ukostreny palivomer plavak atd? skuss dat druhy palivomer add2 niekde mas asi pridrene lanko k tachometru skus to pozret a namazat
10:11:37
24.05.2008
24.05.2008

aceboss
Ještě jedna věc co mě trapí sice neptaří ůplně sem ale nebudu zakládat nové téma.
.Zjistil jsem,že mi ukazuje špatně tachometr cca o 10-12 km MÉNĚ když zastavím a vypnu motor tak se občas stane že mi ručička zůstane na rychlosti cca 10-15km a níž neklesne,ale jindy zase jo.Ted jsem měnil převodovku a je to pořád stejné kde je chyba.Já si myslím že bud v náhodnu nebo budíku.Ale rači se ještě poradím.Nijak zvlášt mi to nevadí už jsem si na to zvykl,ale kdo má pořád poslouchat spolucestující,že jezdím jako prase 60 v obci i když já vím i podle radaru,že je to cca 48-50 km.Ale vysvětlit jim to nemůžu.
Děkuju za rady.

Děkuju za rady.
10:04:59
24.05.2008
24.05.2008

aceboss
Poslední dobou jsem si všiml že mi palivoměr ukazuje špatně vzal jsem třeba plnou a na budíku byla jen půlka tak jsem vyměnil plovák ale sem tam to pořád zlobí a ke v šemu se mi včera stalo že mi ručička zalačala lítat s jedné strany na druhou
Čímto může být špatnejn budík ještě doplním že kapeby jsou SPRÁVNĚ zapojené
(respektivně nejsou přeházené mezi sebou).Kde mám hledat chybu.
Děkuju za rady.