skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vystup centralu na smerovy svetla???
22:28:58
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> Zdeněk.: podle LiMaka je to asi dobre :) lec nejevi se to moc prakticke pac je to videt jenom z jedne strany a pri denim svetle bych rek ze skoro vubec :) nebo se pletu ?
22:27:49
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> LiMaK: diky za postreh :) no na parkovacky bych to asi nedaval protoze je to videt jenom z jedny strany, kdyz to bude jako signalizace zamknuti/odemknuti. Takze to nejak poresim na ty smerovy
22:01:05
05.10.2008
05.10.2008

Zdeněk.
-> vedec: omluvuju se, že se sem vetřu, ale mám otázku...
mam feldu, z výroby namontovanej centrál, ale místo blinkrů mi blikají obrysovky, to tak má bejt zapojený nebo soudruzi v Mladý Boleslavi udělali někde chybu..
mam feldu, z výroby namontovanej centrál, ale místo blinkrů mi blikají obrysovky, to tak má bejt zapojený nebo soudruzi v Mladý Boleslavi udělali někde chybu..
21:51:19
05.10.2008
05.10.2008

LiMaK - 742 forever
tak poslys, central s jednim signalizacnim kablikem se pouziva pro pripojeni na obrysova svetla.
proste ti bliknou parkovacky pri zamknuti. pokud to chcess predelat na blinkr, zkus to podle meho nacrtku.
pojistka je tam pro pripad, ze kdysi koumaci rozbili blinkrove sklicko, zkratovali kablik od zarovky, cimz vyradili z provozu central,vicemene propojeny s alarmem a pak uz auto nehoukalo. novejsi alarmy uz maj tu pojistku primo v krabici.
pokud tam tu pojistku das, tak pripadny koumak neodpali cely central a alarm, ale jen tu pojistku
rozdvojku pouzij ze dvou diod, s proudovym namahanim bych si nelamal hlavu jelikoz hlavni proud ridi prerusovac.
a ja osobne jsem na skodovce zapojil vystup na smerovky primo na plusovy kablik od bocniho blinkru na blatniku, jelikoz u prerusovace jsou vsechny 3 plusaky od jedne strany spojene a tak se mi proud dostane do vsech 3 blinkru na jedne strane. ale je mozne ze u felicie by to takhle neslo...nevim.
proste ti bliknou parkovacky pri zamknuti. pokud to chcess predelat na blinkr, zkus to podle meho nacrtku.
pojistka je tam pro pripad, ze kdysi koumaci rozbili blinkrove sklicko, zkratovali kablik od zarovky, cimz vyradili z provozu central,vicemene propojeny s alarmem a pak uz auto nehoukalo. novejsi alarmy uz maj tu pojistku primo v krabici.
pokud tam tu pojistku das, tak pripadny koumak neodpali cely central a alarm, ale jen tu pojistku
rozdvojku pouzij ze dvou diod, s proudovym namahanim bych si nelamal hlavu jelikoz hlavni proud ridi prerusovac.
a ja osobne jsem na skodovce zapojil vystup na smerovky primo na plusovy kablik od bocniho blinkru na blatniku, jelikoz u prerusovace jsou vsechny 3 plusaky od jedne strany spojene a tak se mi proud dostane do vsech 3 blinkru na jedne strane. ale je mozne ze u felicie by to takhle neslo...nevim.
20:59:20
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> minno: tak to si jako zmen nick kdyz jsi na to neprisel
tahle jednotka ma na to primo vystup jak jsem psal, ale jenom jeden..takze az se mi bude nejak chtit tak opratrime relatko a nainstalujeme:)

20:55:25
05.10.2008
05.10.2008

minno
-> vedec: neviem ako na felde, ale na 120 som neprišiel na to, ako to pripojiť na varovné svetlá aby to fungovalo
Ináč tiež to mám pripojené cez relé a nie cez diódy a funguje to spoľahlivo už 2,5 roka, aj keď niektoré centrály majú už v základe výstupy na 2 kábliky a vo vnútri je to zapojené diodami. Hodnoty diód sa dajú vypočítať, alebo stačí použiť nejaké predimenzované a bude to ok :)

Ináč tiež to mám pripojené cez relé a nie cez diódy a funguje to spoľahlivo už 2,5 roka, aj keď niektoré centrály majú už v základe výstupy na 2 kábliky a vo vnútri je to zapojené diodami. Hodnoty diód sa dajú vypočítať, alebo stačí použiť nejaké predimenzované a bude to ok :)
20:50:07
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> minno: memyslel jsem primo na prerusovac ale nekam na spinac varovnejch svetel....spis bych volil asi moznost pres rele protoze nevim jak velka zatez se da na ten vystup z centralu pripojit...
20:47:47
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> Nwkt: uvidime :) aspon to ted nepritahuje pozornost :)
20:47:28
05.10.2008
05.10.2008

minno
-> vedec: nie pripravené to tam nie je nikde nijako, na prerušovač blinkrov to nepripájaj, normálne rozdvoj ten jeden káblik dvoma diodami aby si neskratoval natrvalo pravú s ľavou stranou a pripoj to na blinkre.
20:46:12
05.10.2008
05.10.2008

Nwkt
-> vedec: Nevim, feldu neznam, možný je všechno 

20:44:44
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> Nwkt: hmmm promyslim jen jsem si rikal jestli to tam treba nekde neni primo pripraveny...
20:43:38
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> minno: tak relatkem myslim prerusovac na svetla asi jsem se spatne vyjadril...no tahle moznost me taky napadla jenom jsem si rikal jestli to tam treba neni nekde primo pripraveny....
20:40:35
05.10.2008
05.10.2008

minno
Tak z jednotky centralu vedie len jeden vystupny drot alebo ako? Lebo pises aj nieco o relatku, tak potom neviem.
Ak je vystupny len jeden drot, rozdvoj ho pouzitim diod alebo dvojcestneho rele, aby si mal na vystupe dva nezavisle +.
No a potom to je uz jednoduche, v scheme od auta si najdi privodne kable k blinkrom na lavej a na pravej strane a k nim to pripoj. Ak nevies, kde ake kable vedu, tak najjednoduchsie je pripojit to priamo k na patice blinkrov, alebo si zisti, ktore kabliky od Lucasov na volante ovladaju blinkre a pripoj to k nim....
Ak je vystupny len jeden drot, rozdvoj ho pouzitim diod alebo dvojcestneho rele, aby si mal na vystupe dva nezavisle +.
No a potom to je uz jednoduche, v scheme od auta si najdi privodne kable k blinkrom na lavej a na pravej strane a k nim to pripoj. Ak nevies, kde ake kable vedu, tak najjednoduchsie je pripojit to priamo k na patice blinkrov, alebo si zisti, ktore kabliky od Lucasov na volante ovladaju blinkre a pripoj to k nim....
20:40:00
05.10.2008
05.10.2008

Nwkt
Hmm nevim jak u feldy, ale u Rapida jsem to dal natvrdo na kabely co jdou od Lucasů, přes dvě diody
20:39:49
05.10.2008
05.10.2008

vedec
-> minno: no to je teda fakt rada
ja nejsu sileny vedec 

20:36:43
05.10.2008
05.10.2008

minno
tak si zmen nick, lebo vedec asi nebudes :)
20:35:02
05.10.2008
05.10.2008

vedec
Ahoj lidi poradte kam ve felde 98 napojit vystup centralu aby pri zamceni/odemceni blikly smerovy svetla ?
Z jednotky centralu vede jeden drat, na kterym se pri odemceni/zamceni objevi tak na 2 vteriny plus.
Sice jsem teda slaboproudar, ale jak je to tam udelany pres to elektronicky rele moc netusim. Predpokladam ze aby to blikalo, tak to rele potrebuje staly napajeni a pripojeni zateze ??
Takze jak a kam to napojit. Uvazoval jsem nekam ke spinaci varovnejch svetel.....schema alektroinstalace mam, ale co jsem zkousel tak to nejak nechtelo fungovat a nehcce se mi tam nikam moc cpat plus abych nekde neco neodpalil...

Z jednotky centralu vede jeden drat, na kterym se pri odemceni/zamceni objevi tak na 2 vteriny plus.
Sice jsem teda slaboproudar, ale jak je to tam udelany pres to elektronicky rele moc netusim. Predpokladam ze aby to blikalo, tak to rele potrebuje staly napajeni a pripojeni zateze ??
Takze jak a kam to napojit. Uvazoval jsem nekam ke spinaci varovnejch svetel.....schema alektroinstalace mam, ale co jsem zkousel tak to nejak nechtelo fungovat a nehcce se mi tam nikam moc cpat plus abych nekde neco neodpalil...