no a napr v 4000ot ti kolko V nameras na altiku, baterke ?
lebo ak ano, tak nielen regulator aj aj diody v altiku mozes mat odpalene
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
svetla - preblikavanie
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Výmena regulátora napätia problém s preblikaváním vyriešila. Ale zas na druhej strane mám trošku menšie napätie pri dobíjaní (cc 13,9 V). Ďakujem za všetky príspevky.
Zastavil:Peterr
00:02:41
16.10.2008
16.10.2008

Milos
21:20:25
15.10.2008
15.10.2008

Peterr
tusim to preblikava potom vo vsetkych otackach a prestane len po zhasnuti motora... tusim mam doma aj druhy regulator, tak ho skusim nahodit... mozno to pomoze...
Dakujem vam za rady.
Dakujem vam za rady.
10:45:41
15.10.2008
15.10.2008

Klubko_
no jediny, co ti muze vyrobit vyssi napeti(bliknuti) je altik v soucinnosti s regulatorem, takze asi ten regulator. Este v jakejch otackach to blikia? Kdyz mas facko altik s regulatorem uvnitr, tak ten regulator se da sehnat zvlast a vymenit.
03:30:55
15.10.2008
15.10.2008

Peterr
baterka dava 12,5 V, po nastartovani a pridani otacok na 2000 je uz 14,4 V.
Presne...take silnejsie bliknutie.
Dobre myslim to, ze aj ked jazdim so svetlami alebo pocuvam radio bez nastartovania...vzdy som zatial nastartoval.
Takze to bude chyba v regulatore napatia? Staci vymenit za druhy a malo by to ist ok?
Presne...take silnejsie bliknutie.
Dobre myslim to, ze aj ked jazdim so svetlami alebo pocuvam radio bez nastartovania...vzdy som zatial nastartoval.
Takze to bude chyba v regulatore napatia? Staci vymenit za druhy a malo by to ist ok?
16:41:33
13.10.2008
13.10.2008

Klubko_
nebo co myslis tim alternator dobiji dobre? Jaky napeti dava v ruznejch otackach?
16:39:49
13.10.2008
13.10.2008

Klubko_
meni se to blikani s otackama? To blikani se projevuje silnejsim bliknutim, nez jen na baterku? To vypada na spatnou funkci regulatoru napeti alternatoru.
16:33:40
13.10.2008
13.10.2008

Peterr
Ahojte chalani. Mam skodu 130 s favo motorom, favo zapalovanim a aj favo alternatorom... riadne ukostreny motor.
Ked zapnem svetla bez nastartovania auta, vsetko je ok. Ked auto nastartujem a su zapnute svetla, tak akoby preblikavali (nesvietia rovnomerne ale skor tak silnejsie, slabsie a tak striedavo... stale svietia silno, ale je tam citit take blikanie... ako by to malo spolocne nieco s otackami motora...
Alternator dobija dobre, nemal som problem so startovanim. Viete poradit?
Ked zapnem svetla bez nastartovania auta, vsetko je ok. Ked auto nastartujem a su zapnute svetla, tak akoby preblikavali (nesvietia rovnomerne ale skor tak silnejsie, slabsie a tak striedavo... stale svietia silno, ale je tam citit take blikanie... ako by to malo spolocne nieco s otackami motora...
Alternator dobija dobre, nemal som problem so startovanim. Viete poradit?
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Výmena regulátora napätia problém s preblikaváním vyriešila. Ale zas na druhej strane mám trošku menšie napätie pri dobíjaní (cc 13,9 V). Ďakujem za všetky príspevky.
Zastavil:Peterr