Tak jsem přibodoval pixel, dojel do servisu a hned bylo jasno!
Na volnoběh s trochou sytiče se do baterky hrnulo 16A se stoupavou tendencí. Celkové skóre vzrostlo o 2052 Kč za novou baterii a samozřejmě i regulátor..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odvařená baterie
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyřešeno - alespoň doufám.
Zastavil:Jozka
11:59:25
24.11.2008
24.11.2008

Jozka
08:09:33
19.11.2008
19.11.2008

Jozka
-> peti: Tak jestli umí dát 20A, tak to při tom nedostatečným ukostření mohlo být příčinou..
-> petr s:
To mě taky napadlo, ale je to kamarád.. No zkusit ho můžu, jak se bude tvářit..
-> petr s:

16:24:17
13.11.2008
13.11.2008

petr s
-> Jozka: Reklamovat prodejci
16:21:05
13.11.2008
13.11.2008

peti
-> Jozka: ja to vidim na regulator, aj ja mam 55A altik a mal som elektronicky regulator, co prebijal a daval 20V, a batreku bolo citit behom malej chvile, skus zmerat napetie na baterke pri vysich otackach
12:16:52
13.11.2008
13.11.2008

Jozka
Díky pánové..
-> Kočislav: Případný zkrat zkusím pohledat tak jako tak. Ale to klasický místo- vstup kabelu od startéru do kastlíku, to se zdá v pořádku, t.j. průchodka i izolace kabelu. A fakt je, že pojistky vydržely, což jsem se taky divil.
-> Pavel P..: Ono se tam toho moc poznat nedalo, tam je napálenej i nátěr karosérie kolem toho kastlíku, jediný co vypadalo jako předtím, byly ty nýty. Asi moc nechybělo a mohl jsem vyhořet.
Fakt je, že mám na zimní starty zapalovací soupravu z Favorita, tím pádem elektronickej regulátor a k tomu 55-ku alternátor.. takže ten by baterii dokázal takhle přebít a přitom ještě řádně rozehřát její okolí?
-> Kočislav: Případný zkrat zkusím pohledat tak jako tak. Ale to klasický místo- vstup kabelu od startéru do kastlíku, to se zdá v pořádku, t.j. průchodka i izolace kabelu. A fakt je, že pojistky vydržely, což jsem se taky divil.
-> Pavel P..: Ono se tam toho moc poznat nedalo, tam je napálenej i nátěr karosérie kolem toho kastlíku, jediný co vypadalo jako předtím, byly ty nýty. Asi moc nechybělo a mohl jsem vyhořet.
Fakt je, že mám na zimní starty zapalovací soupravu z Favorita, tím pádem elektronickej regulátor a k tomu 55-ku alternátor.. takže ten by baterii dokázal takhle přebít a přitom ještě řádně rozehřát její okolí?
11:28:47
13.11.2008
13.11.2008

Pavel P..
to bude regulátorem, přebíjelo ti to... pokud by tam byl přechoďák na těch nejtech tak budou upálený ty nejty nebo to tam bude opálený kolem ale baterka by to měla přežít.. na zkrat bych to neviděl to by ti vymlátilo pojistky a nikam bys asi nedojel.
11:11:50
13.11.2008
13.11.2008

Kočislav
-> Jozka: Nemohlo tam někde dojít ke zkratu? U toho kastlíku? Jestli se tam někde nedotýká plusový kabel stěn nebo tak? JInak bych mi přijde divné, že by za to mohlo upevnění kastlíku, pokud tam teda třeba za jízdy nedochází k pohybu - např. při jízdě na hrbolech, kdy by se právě třeba plusový kabel mohl dotýkat stěn apod.
10:54:24
13.11.2008
13.11.2008

Jozka
V neděli jsem si vydělal.. Po 70 km jízdě auto nechtělo chytit, tak jsem šel po baterii (půl roku stará Bosch 45Ah), ta ještě hodinu po jízdě zlobně syčela, byla nafouklá (a povolil spoj vrch-vana) a hlavně tak horká, že ještě po tý hodině na ní nešlo sáhnout holou rukou.
Zemnící pásek, předtím jako novej, měl barvu jak po ohni, nátěr kolem zuhelnatělej, takže proudy tam šly jak při svařování..
Dotaz zní - mohla tohle způsobit pouze porucha regulátoru, nebo je na vině jenom moje neschopnost pořádně přidělat po výměně kastlík baterie. Neměl jsem totiž čas a původních asi 40 bodových svarů provizorně zastoupil 4mi AL trhacími nýty.. Neboli mám pikslu jen pořádně přivařit anebo hledat další příčiny? A nesmějte se mi škodolibě
Zemnící pásek, předtím jako novej, měl barvu jak po ohni, nátěr kolem zuhelnatělej, takže proudy tam šly jak při svařování..
Dotaz zní - mohla tohle způsobit pouze porucha regulátoru, nebo je na vině jenom moje neschopnost pořádně přidělat po výměně kastlík baterie. Neměl jsem totiž čas a původních asi 40 bodových svarů provizorně zastoupil 4mi AL trhacími nýty.. Neboli mám pikslu jen pořádně přivařit anebo hledat další příčiny? A nesmějte se mi škodolibě

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyřešeno - alespoň doufám.
Zastavil:Jozka