Dobrá koupě, vůbec bych se toho nebál.
To ještě fest poslouží.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Citroen a Peugeot (PSA)
-> palinator 19.08.21 07:07:48: tak já to původně dovezl od pána na likvidaci.Když jsem to druhý den začal rozebírat,pořádně jsem to prohlédl.... jen z výčtu na co tyhle auta trpí a co všechno bylo v TOPu.... zadní náprava v super stavu.Řidičovo sedačka bez chyby...páky světel/blinkrů krásně tuhé a fungující....Jako bonus pak byly el okna,el zrcátko pravé (levé el. se nedělalo :D) fungující klima,šoupačky na obou stranách,závěs.Auto koupený tady v autorizáku a celou dobu to měl jeden majitel (207 000km) Spodek viceméně netknutý a vnitřek byl dokonce vyluxovaný.Takže jsem ve skladu vyškrábnul jinej motor,což teda u tý 1.6 HDi je docela oříšek a ještě aby se neřeklo tak pošlechtim přední blaťase,ty byly klasika dole chycený.
Pán chtěl bůra,kanec na to že to původně zadarmo vyhodil...takže berlingo za 5tis+3tis materiál a dva dny dovolené...snad bude sloužit na to ježdění kolem komína pracant.Když ne,postavim ho na místo kde mělo už davno bejt
Pán chtěl bůra,kanec na to že to původně zadarmo vyhodil...takže berlingo za 5tis+3tis materiál a dva dny dovolené...snad bude sloužit na to ježdění kolem komína pracant.Když ne,postavim ho na místo kde mělo už davno bejt

-> venni:
To je aspoň trochu funkční za ty peníze?
To je aspoň trochu funkční za ty peníze?
-> venni 18.08.21 11:13:26: Total Transmission BV 75W-80
Předpokládám, že tam za 20 let nic moc jinýho nevymysleli stejně jako u zbytku auta.
Předpokládám, že tam za 20 let nic moc jinýho nevymysleli stejně jako u zbytku auta.
-> vhml: dobrá zkusím 75w80...
Motorák jsem vydedukoval že takto...
A3/B4 | ACEA A3/B3 | BMW LL04 | C3VW 504 00/ 507 00 | MB-Approval 229.51 | specifikace SAE 5W/30
Jinak je to Berla 1.6 hdi 66kw 2007 v pěkný výbavě a za 5 tis na ježdění kolem komína a stavbu baráku snad ideál.
Motorák jsem vydedukoval že takto...
A3/B4 | ACEA A3/B3 | BMW LL04 | C3VW 504 00/ 507 00 | MB-Approval 229.51 | specifikace SAE 5W/30
Jinak je to Berla 1.6 hdi 66kw 2007 v pěkný výbavě a za 5 tis na ježdění kolem komína a stavbu baráku snad ideál.
-> venni 17.08.21 22:59:09: A co to je za stroj, když je to bez DPF? Dávali ho dost brzy, kolega má DPF s aditivací (eolys) už u vozu z 2004.
2 litry 

-> venni 17.08.21 22:59:09: v obou 309 ( MA prevodovka v hnedym a BE3 v Gti) je olej Total 75W-80.
Vzhledem k tomu,že jsem se stal před néjakou dobou majitelem mého prvního francouzkého vozu,vznesu tady dotaz.Zajisté bude odpověď více přesnější naž kdekoliv na cit/peu fóru :D
Jaký motorový olej do 9HX bez FAP.Jaký převodový olej? Množství?
Právě jsem ze 3 motorů poskládal 1 a snad bude funkční :) a rád bych byl zítra pojízdnej...díky za info kluci.
Jaký motorový olej do 9HX bez FAP.Jaký převodový olej? Množství?
Právě jsem ze 3 motorů poskládal 1 a snad bude funkční :) a rád bych byl zítra pojízdnej...díky za info kluci.
Peugeotek dostal konečně novy kolečka (po 15+ letech od toho co se ty kola koupily
)

-> T 08.08.21 12:42:54: Na trati. 

-> vhml: gratulace, kde jsi to opřel? 

Je možné, že by C8 2011 - 2013 měla v případě automatu tuto šestistupňovou převodovku?
AM6 Aisin Warner TF-80SC
Slyšel jsem, že ty nejstarší měly v automatu 4q. Manuály vím, ty byly vždy 5q a 6q.
AM6 Aisin Warner TF-80SC
Slyšel jsem, že ty nejstarší měly v automatu 4q. Manuály vím, ty byly vždy 5q a 6q.
-> palinator: Jde, jen bude volná, obráceně by to bylo horší

-> jerrom:
Já myslim že by tě na technický vyhodili ať tak nebo tak. Že na patnáctku disk nejde dát šestnáctka guma? Není možné když to papíry vyžadujou.
Já myslim že by tě na technický vyhodili ať tak nebo tak. Že na patnáctku disk nejde dát šestnáctka guma? Není možné když to papíry vyžadujou.

Začínám hledat kola na zimu na Berlingo a pro jistotu se zeptám, chápu to správně, ze mužů mít 6,5palce s et27 v R15 nebo potom R16 a to 6,5 palce nebo 7palce s et26?
Tak ještě znovu Edit: auto je po prvním majitelů z Čech a očividně varianta 6,5J15 s gumou 215/55R16 nedává smysl. Co z toho platí víc? Guma?
Tak ještě znovu Edit: auto je po prvním majitelů z Čech a očividně varianta 6,5J15 s gumou 215/55R16 nedává smysl. Co z toho platí víc? Guma?
-> Jirik_Tuňák1983: mě se ta moje plechovka líbí i na plecháčích, když je umytá 

-> vhml: Ale jo, jen to není úplně na závodění no.. Podval nahoru a dolů.. -> Jirik_Tuňák1983: Česky prosím ?
Jak jako funguje ? Dělá to hlavně bordel jakože..

-> Kocvin: Výborně, doufám, že tady bude video
A jak řešíte zpětný tlaky? Mně se u Feldy stalo, že se mi po demontáži katu nechtěla sbírat z nízkých otáček.

-> Kocvin 09.07.21 12:13:54: ze 4 sroubu na 5 na stejné rozteci neuděláš.
-> Kocvin 10.07.21 01:16:09: A jak fungují tydlety straight pipes u aut se vstřikováním a bez turba?
-> růža: Zítra se chystáme točit..
Průchozí 60 mm vejfuk, kat off..

-> Kocvin: To sem musíš hodit video. Z fotky hovno poznám, jak to zní 

Je mi tady někdo schopen udělat podložky na změnu rozteče ?
Ze 4x108(auto) na 5x108(kolo)
Ze 4x108(auto) na 5x108(kolo)
-> Skili: je třeba se podívat do TP, u nás to krátí dementi, třeba krátké CX mají u nás všechny jenom 900kg a přitom velké auto, 2,5l motor a 4 kotouče a xsara break mají 1100 kg i 1,4i aji 1,9TD...
-> 11mAjA11: díky
-> Jirik_Tuňák1983 29.06.21 16:12:51: presne tak 

-> Kocvin 29.06.21 14:13:31: Peugeot 309 GTi. 

-> vhml: Co je to ? 

Nevíte někdo kolik má na kouli BX 1.9 trd
-> vhml 16.06.21 19:47:45: koupil jsi gti?
-> 11mAjA11 11.06.21 08:06:02: Něco podobnýho mě už taky napadlo. Mě by teda stačilo přizvědnutí tak o 3-4 cm. Potřeboval bych to nějak zvednout tak, aby se s tim dalo projit pres STK. Ten jeho system prizvednuti predku se mi moc nelibi, resp to vareni k tlumici nepovazuju zrovna za stastne ...
-> 11mAjA11 11.06.21 08:01:58: Auto má napravu původní, takže na to 25 let nikdo nešahal ... Prave ze tez neverim tomu, že to pujde doma a premejslim nad jinou moznosti ...
Ona je 106tka teď pracovní vůz - manželka s tim vyzvedává objedy, ja s ni jezdim do lesa a podobný postrky ... V tomhle režimu bude jezdit tak 2-3 000 km ročně, takže když zařve poloosa, tak zařve, jednu rezervni sadu poloos mám doma ...
-> 11mAjA11 11.06.21 08:01:58: Auto má napravu původní, takže na to 25 let nikdo nešahal ... Prave ze tez neverim tomu, že to pujde doma a premejslim nad jinou moznosti ...
Ona je 106tka teď pracovní vůz - manželka s tim vyzvedává objedy, ja s ni jezdim do lesa a podobný postrky ... V tomhle režimu bude jezdit tak 2-3 000 km ročně, takže když zařve poloosa, tak zařve, jednu rezervni sadu poloos mám doma ...
Přitom když se to dobře nadechne a elegantě odrazí od dorazů, tak je to vysoký až až

-> charon 11.06.21 06:19:37: nevím jak 106, ale u 309 se při zvýšení předku už nepříjemně kříží dlouhá poloosa a místama to má snahu dost řvát. Byť teda zároveň byly v prdeli siláče motoru, což tomu úplně nepomáhalo
Přenastavit torzky.
Akorát jestli nikdo tu nápravu nedělal, tak to na autě nejspíše nebude možné..
Já sem ladil 206, náprava byla dělaná před více jak 10ti lety, ale od té doby to moc nejezdilo, takže šly ty ramena vyklepat dobře.
Prizvednout zadek jde, ale musí se ty torzky prostě přenastavit, tak o zub to myslím vycházelo, nebo o dva max.
Zvedneš auto, sundat kolo, změřit vzdálenost středu bubnu na vyvesenem ramenu vůči třeba hraně lemu +/- autobus, a podle toho to rameno pak popustit níže. Nejlíp ve dvou.
Akorát jestli nikdo tu nápravu nedělal, tak to na autě nejspíše nebude možné..
Já sem ladil 206, náprava byla dělaná před více jak 10ti lety, ale od té doby to moc nejezdilo, takže šly ty ramena vyklepat dobře.
Prizvednout zadek jde, ale musí se ty torzky prostě přenastavit, tak o zub to myslím vycházelo, nebo o dva max.
Zvedneš auto, sundat kolo, změřit vzdálenost středu bubnu na vyvesenem ramenu vůči třeba hraně lemu +/- autobus, a podle toho to rameno pak popustit níže. Nejlíp ve dvou.
Kucí, prosím pora´dte s úpravou výšky zadní nápravy na P106. Je to možné rozumně svépomocí? 106tka je teď pracovní auto a asi pořád bude a já s ní potřebuju občas jet do lesa (tzn polňačka k lesu, né s tim lítat po lese). Nicméně i ta nejlepší cesta je dost rozbitá a na muldách jsem si párkrát škrtnul vanou a vejfukem o zem. na vaně je to už vidět. Takže bych to potřeboval přizvednout. Předek bych vyřešil pružinama s diesela nebo podložkou, ale co zadek?
Nechcu 106tku měnit za něco jinýho, protože jsem ochoten pořídit jen auto v hodnotě 106tky a to bude téměř jiště pekáč před smrtí ... 106tka je v dost slušným stavu řekl bych (na to, že jí je letos 25 let). kolik může mít hodnotu zachovalá 106tka s necelejma 150 000 km? 20 000 CZK? Možná ani to ne.
Nechcu 106tku měnit za něco jinýho, protože jsem ochoten pořídit jen auto v hodnotě 106tky a to bude téměř jiště pekáč před smrtí ... 106tka je v dost slušným stavu řekl bych (na to, že jí je letos 25 let). kolik může mít hodnotu zachovalá 106tka s necelejma 150 000 km? 20 000 CZK? Možná ani to ne.