Jenže ta 30 nedává smysl skoro nikde, takže by těch značek bylo osazeno skutečně hafo.
Neplést prosím s kafuu. 

Neplést prosím s kafuu. 

Každopádně o tom řeč nebyla...

A jestliže vědci +- 40 let říkají "hele, měli bychom něco dělat, nebo budeme mít velký problém" a lidi v lepším případě kejvou hlavou a říkají "no to bychom asi měli, ale já teď jedu do práce a nemám na to čas", tak asi mám nějaký pochopení i pro lidi, který sere zase tohle.

Většinu z toho rozebírat nechci, se spoustou i souhlasím, ale ten konec nemyslíš vážně, že ne? 
Ale běda jak se objeví nějaký excentrik nebo vetřelec zpoza kopečků... A je úplně jedno, jestli ten excentrik chce jezdit po městě na kole nebo nejíst vepřový...

A o 50. letech jsem psal v souvislosti s tím jak řiditelka mluví o ukrajincích veřejně a jak v soukromí, prostě se bojí že vyletí před důchodem. A at s ním můžu, nebo nemusím souhlasit v jejích konkrétních názorech, tak musím uznat že tohle kdy se lidi bojí říct veřejně svůj názor je prostě hnus ala ty 50 leta.

) a vznikne z toho nějaká pochybná spekulace, kterou za deset let někdo zfilmuje pod názvem Zkrocený Virt. 

Nikde jsem netvrdil, že ten svůj názor někomu chci nutit nebo nařizovat 

Ta míra do které to je "vrozené" a "získané" je něco, o čem budou spory asi hodně dlouho (mimo jiné právě protože to je politikum). Každopádně ten mechanismus, skrz který dochází k tomu, že určitá část populace to "má jinak" bude pravděpodobně podstatně složitější a hlubší, než jeden den v roce, při kterým se obarví logo na virtu. Už jen protože ta část populace tu byla dávno před tím, než se takový den začal slavit.
Jo, je možný, že kdyby se o některých věcech nemluvilo, některý lidi by neřešili věci, který řeší. Ale jiný by zase ty věci řešili výrazně obtížněji... kde je ta správná rovnováha?

Prostě trestat za názory, návrat cenzury atd je za mě špatně, ale přeber si to jak chceš

říkám ti že konkrétně logo mi nic nenutí a ty se zeptáš co mi nutí
Jen říkám že to je z mého pohledu úplně zbytečný, ale je mi to u prdele