Motor

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 09.02.2005 do 16.02.2005, založil/a Tomáš
řadit dle data
00:43:20
16.02.2005
Vašo
-> Tomáš: no je to lahke musis len povolit tie 4srouby potiahnut packu aby bola membrana max. prehnuta packa na doraz (tu z AC) a uz to len dotiahnes. No ale ak ani toto nepomoze tak ja som uplny debil 8
17:57:22
15.02.2005
Tomáš
-> Vašo: Tak to jsem nevěděl, že se to má takhle montovat. Já to prostě vždycky sestavil a utáhl a vůbec jsem neřešil v jaké to je poloze. Jak to tedy přesně udělat?(pro blbce)
23:52:09
13.02.2005
Vašo
-> Tomáš: no a ako si skladal AC pumpicku? skrutky sa maju zasroubovat pri plnom zdvihu membrany ak to neurobis bude mat slaby tlak benzinu a tym padom musis viac krat pridat aby nieco vyslo z injektoru. inak mam uz nic nenapada. a ta packa s tym valcekom ci je v sedle ale to by inak vobec neslo...
23:50:23
13.02.2005
Vašo
-> lipnicak: to mas teda pravdu ale el. mag. ventil nema vplyv na injektor(akcel. pumpičku) to by ti tak akurat nedrzalo volnobeh.
15:53:20
13.02.2005
lipnicak
stejnou botu mi delal porouchany elektro-ventil na karburatoru,delao to to samy, volnobeh v haji pozue na sitic, tah v haji, proste divny a nakonec sem zjistil ze mi vypadnul drat u toho ventilu. Blbost co nas.. a hledas to tejden :-))
15:41:43
13.02.2005
Tomáš
-> Fjoo: Takže když jemně zatahám za plyn, tak injektor nestříkne benál? Takže teoreticky pokud by to nebylo jinde, tak to vypadá na tu akc. pumpičku. To jsem blázen, ta fakt vypadá normálně.
-> Vašo: Tu kuličku jsem tam zase vrátil, vše jsem smontoval tak jak to má být. Jak to myslíš s tou akc. pumpičkou-popiš mi co tím myslíš. Já když jsem jí rozebíral, tak normálně je tam:
4 šroubky,váleček,pružinka a membránka. Víc tam toho snad nebylo a složil jsem to tak jak to tam bylo předtím.
Díky
22:32:33
12.02.2005
Vašo
-> Tomáš: cau a nahodou ste nevyberali injektor ? lebo pod nim je spätny ventil (je tam mala gulicka)!!! mohl,a ti vypadnut, mne sa to uz stalo. a este ci si nahodou dobre zalozil packu od akceleracnej pumpicky (na zadnej strane).5
02:55:04
12.02.2005
Fjoo
-> Tomáš: injektor to nestrekne pokial pomaly a plinule pridás, to je na akcelku- prudké zoslapnutie, tak sa necuduj to je v pohode. a ten motor je jasné ze nie v zime, ja motor vytácam az ked je aspon po jazde 6-8 km inak to nieje zdravé, kým sa ako tak neprehreje v tomto mraze
15:51:27
11.02.2005
Tomáš
-> King2: No pravdou je, že jsem to oficálně nikde seštelovávat nenechával a je to nastavený na základní hodnoty.
-> Labros: Tu netěsnost zkusím prověřit-snad najdu nějaké rovné víko.-> Fjoo: Motor jsem pořádně neprotůroval-nechci to v těch mrazech toliko trápit, ale zkusím až to po nějaký jízdě bude zahřátý trošku víc protočit.
Mám takový postřeh:
když jsem měl sundaný airbox a zkoušel jsem zatahat pomalinku za plyn(v motoru - za ten úchyt), tak z toho injektoru žádný benzín nešel. Až když jsem prudce několikrát rychle zatahal, tak začal stříkat. Já myslel, že musí reagovat na to zatahání hned?
10:00:40
11.02.2005
Fjoo
Jasne Velfobin nieje nikdy na skodu, ale hlavne teraz ked su mrazy, ja som si ho trosku nalial pred zinou
16:59:18
10.02.2005
King
2 Fjoo: Bohuzel ta metoda "vyturovani a ucpani" neni vsespasitelna. Napr. ucpanou volnobeznou trysku ci prechody to neosefuje. A jak spravne poznamenava kocislav - troska lihu ci Velfobinu do nadrze taky neuskodi.
13:56:58
10.02.2005
Kočislav
V krajním případě mě napadá aplikovat Velfobin.
11:08:17
10.02.2005
Fjoo
-> Tomáš: teraz poviem mozno trosku hlupost, v praxi neviem ako to je ale kamos ing. strojár mi hovoril ze auto vraj pojde lepsie ked sa kupi nová inducka, bo ta stará nedáva taku iskru, neviem ci to je pravda, to len tak
11:05:26
10.02.2005
Fjoo
-> Tomáš: tak a teraz si udrel do cierneho, na sitic to ide a bez neho kape, môj názor je taký ze su upchate triska-y, to ze ich raz prefukas nic neznamena, vycisti sytko, zozadu privod paliva, potom filtrik pri a-c pumpe a potom aj vanicku plavaciku, nic iné to podla môjho nebude. Teto sa stalo aj mne tak hovori zo skusenosi. Preturoval si uz ten motor?? To skus ako prvé!! niekedy to postací.
10:47:01
10.02.2005
King
2 Tomas: Jeste to tady nepadlo, takze kontrolni otazka :) Mas sestelovanej volnobeh (sroub pridavnyho vzduchu, sroub bohatosti) - to, ze to bylo na emisich vubec neznamena, ze je to v poredku. Kontrola vysky hladiny? Muze to bejt ucpanej i prechodovej system (dirka ustici tesne nad prvni klapku) - bud poradne profoukat nebo odstrojenej karbec pro jistotu povarit ve zredenym octe.....Pred tim ovsem evakuovat osazenstvo bytu 1
10:32:14
10.02.2005
Labros
-> Tomáš: Nějaká netěsnost? Jestli to přisává někde pod karbem tak pak máš moc chudou směs. Neslyšíš od něj nějaký pískání? Taky jsem tohle viděl od kluka co tvrdil že má zkřivený víko u karbece. Zkus si od někoho půjčit karb a zkus to s ním!
10:16:58
10.02.2005
Tomáš
Všechny trysky, který jsem v karbeci měl jsem profoukal, když jsem jel domů od kámoše (cca 30 km), tak jsem musel jet na sytič aby to vůbec nechcíplo. Doma jsem pak dal nový VN kabely, víko, palec a situace se zlepšila, jenže ty starty jsou pořád špatný. Když mám sytič a zahřátý motor, tak to hrozně řve a samozřejmě i jede, ale tak se jezdit nedá.
09:44:30
10.02.2005
Fjoo
-> Tomáš: a zacalo ti to robit az po emiske?? alebo to uz robilo alebo to na emiske dojebenkali? Mozno más spynu v tryske. Jednoduch to prfukni na pumpe, alebo ked bude zohriaty motor tak to preturuj do bezvedomia na volnobeh a ak bola upchata triska podtlakom by sa mala vycistit. A ked je motor zohriaty a dás sitic ide normálne alebo to tak isto cuká??
19:20:50
09.02.2005
Gryzly
-> Tomáš: možná tam byla tak chudá směs že to hned prošlo a tak se stím moc nesral. čas sou peníze. zajeď jinam.
18:37:53
09.02.2005
Tomáš
Tak to bych mohl zkusit, ale v lednu jsem byl na emisích na STK a doufal jsem že to udělaj, ale on to během 2 minut udělal a jel jsem. Žádný štelung nic jenom to natočil zvýšil otáčky a řek ať to vypnu. A bylo hotovo. Tak jsem si řek, že bude ten karbec v nejlepším pořádku.
18:29:54
09.02.2005
Martin
-> Tomáš: Já bych zkusil nechat seštelovat ten karburátor na emisích. Tam se to ukáže, co tomu chybí 4
18:13:43
09.02.2005
Tomáš
Zdar lidi, mám problémek, který jsem tu před nějakou dobou už řešil, ale pořádně nevyřešil. Jedná se o toto:
Mám 120 L,motor klasika-měnil jsem údajně repasovaný karbec SEDR a po prvních kilometrech se mi děje toto:
Při rozjezdu musím přišlápnout víc plyn než dířv abych se rozjel-jinak to zhebne,tzn. nemůžu se v podstatě např. na křižovatce okamžitě prudce rozjet, ale musím jakoby našlapat plyn nebo jej více plynule přišlápnout. Akcelerační pumpička vypadá dobře, kabely VN jsou nový, víko rozdělovače+palec taktéž,vzduch.filtr taky. Jinak oproti tomu starému karbeci se mi lépe startuje v zimě a dříve dávám dolů sytič a jsou tam vyšší otáčky na volnoběh, ale ty rozjezdy jsou fakt špatný. Máte tušení co to může ještě dělat?
Extreme Tyres