skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém s mazáním.
15:03:33
27.04.2005
27.04.2005

mates
mě dělá to samý, jdu na to zítra,bavil jsem se o tom s motorářema a hned mě řekl že axiální vůle na klice,ale u mě ten problém nehrozí,neboť to bylo po GO, tak jsem si sehnal tu kuličku s pružinkou a zítra ji tam vyměním,doufám že to bude ono a taky je potřeba dát pod olej. sání těsnění,co nejtenčí...měl jsem to při generálce vyčištěné,jen na tu kuličku jsem nekouk :-/ /jinak mě to bliká do cca 1300ot./
12:18:17
27.04.2005
27.04.2005

Baghira
-> King2: Ano listopadový větrný večer s teplotou kolem -5° a propojování přeseknutýho kabílku ke startéru, abych mohl odjet...výborná věc pod autem... Lidi mě míjeli veeelkým obloukem, protože se z pod auta linula samá kurva a píča :-).
12:00:52
27.04.2005
27.04.2005

King
2 chip: Neni motor jako motor, ja jsem si to castecne zavinil sam, protoze pri montazi mkovy vany a mkovyho kose na favomotor, by kos moc nizko a museli jsem prihnout jeho drzak, aby byl kouse na dnem vany. No a po par tkm si proste kos malinko kecnul a sosnul sracky na dne. Listopadovy destivy a vetrny vecer na odpocivadle silnice 1. tridy neni zrovna idealni platformou pro demontaz/montaz vany, takze jsem to vyresil timhle stylem......I kdyz....je to vyzva 

11:32:44
27.04.2005
27.04.2005

CHIP
-> King2: Zkousel jsem vypustit ... nechat sednout ... pak jsem zkousel cistit ten kos sroubovakem ... ale musim rict, nemozne ... sak se mrkni jak vypadal muj saci kos ... u me na strankach u rapida v sekci opravy ... Proste nejjednodusi je sundat tu vanu ... no pak jsem to nalil zpet ... a zadna zmena ... takze jsem udelal co jsem psal na zacatku ...
-> Labros: Kazdopadne mas pravdu .... gynekolog amater ...
-> Labros: Kazdopadne mas pravdu .... gynekolog amater ...

11:21:25
27.04.2005
27.04.2005

Labros
No prostě máme ve svých řadách i gynekologa amatéra
to by mě fakt nenapadlo, že to takhle půjde, myslel bych si, že budu na ulici přetěsňovat vanu 
to by mě fakt nenapadlo, že to takhle půjde, myslel bych si, že budu na ulici přetěsňovat vanu 
11:17:24
27.04.2005
27.04.2005

King
Dovolil bych si podotknout, ze nekdy staci jenom vypustit olej, nechat ho "sednout" a nalejt ho zpatky, ovsem bez tech sracek ze dna nadoby, ktery se casem radi pricucnou na saci kos. Predloni jsem to dokonce musel praktikovat v noci na silnici a jeste navic provest laparoskopickou ocistnou operaci saciho kose pomoci sroubovaku skrze vypustnej otvor :)
13:40:24
25.04.2005
25.04.2005

CHIP
-> doctor: No koho by to ba ... me to svitilo presne jak pises do 2000 ... pak vymena oleje ... chvilku OK ... a pak zase svitila a nebo problikavala na volnobeh ... tak jsem provedl to co jsem psal a najednou spokojenost ... jinak vetsinou generalne to muze bejt taky zaseklym pretlakovym ... je to takova pruzinka s kulickou v tom sacim kosi olejovyho cerpadla ... to uvidis ... a nebo taky absolutne vybehany olejovy cerpadlo ... a nebo vyjety saly na klice ... vsechno je mozny ...
Ale nejdriv zkus co sem ti radil ja ...
Ale nejdriv zkus co sem ti radil ja ...
10:20:48
25.04.2005
25.04.2005

doctor
Dík CHIP,o tom sem taky uvažoval a tak ted to mám potvrzený tak to zkusim. Snad to pak bude OK,protože ta červená kontrolka mě už neba

10:04:43
25.04.2005
25.04.2005

CHIP
-> doctor: Mel jsem stejny problem ... co jsem udelal a jak jsem problem odstranil ..
Vypustil jsem olej ...
Sundal jsem olejovou vanu ...
odmontoval jsem saci kos olejoveho cerpadla ...
oboje jsem dukladne umyl arvou ... obzvlaste sitko toho saciho kose bylo uplne zalepeny ... (mozno shlednout na mojich strankach) ...
vse jsem smontoval dohromady .. nalil jsem olej 15W50 ...
od te doby je po problemech ...
Vypustil jsem olej ...
Sundal jsem olejovou vanu ...
odmontoval jsem saci kos olejoveho cerpadla ...
oboje jsem dukladne umyl arvou ... obzvlaste sitko toho saciho kose bylo uplne zalepeny ... (mozno shlednout na mojich strankach) ...
vse jsem smontoval dohromady .. nalil jsem olej 15W50 ...
od te doby je po problemech ...
09:38:27
25.04.2005
25.04.2005

doctor
Nazdárek ,potřeboval bych poradit –když se mi ohřeje motor tak mi do 2000ot. svítí kontrolka mazání, policajt je novej,se starym to svítilo taky, oleje je dost.je tam M7ADS.