Vodní pumpa Favorit

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 08.05.2005 do 08.05.2005, založil/a Urbik
řadit dle data
17:42:50
08.05.2005
PeterP136
-> Marek: Tak predsa :). Favo poznam len minimalne podla rozpravania tu na webe. Favo pumpa je urcite rozoberatelna, ked sa na nu predavaju ND. U mna isla dole lahucko, lebo povodne bola asi fakt prilepena len naolejovanym tesnenim (podla andrta). Lenze potom som ju prilepil bez papieru silikonom a potom uz nechcela dolu tak som ju musel utrhnut za remenicu :). Mal som sice strach ci hriadelku neohnem, ale nastastie vydrzala. A ked je silentblok na pumpe, tak staci kmasat za jeho drziak. U skodivky ju nebolo za co ulapit :).
15:05:04
08.05.2005
Marek
-> PeterP136: silentblok je na pumpe
-> Urbik: jedine to musis nejak vypacit, ale nevim jestli by to hridelka vydrzela, a nevim to jiste jestli jde vubec favo pumpa rozebrat, favo nemam ale mam tu 2 favo pumpy, este takova blba otazka, mas odsroubovane vsechny 4 srouby co ji drzi, bo tam je celkem blby pristup, a pak musis odsroubat z kastle silentblok a podzvednout motor zvedakem at i vubec dokezes vyndat
12:14:13
08.05.2005
PeterP136
Sorry teraz som si uvedomil, ze ten drziak silentbloku je na bloku a nie na pumpe, aspon myslim, nemam favo :). Takze ju skus odkmasnut tak ze sa zavesis za remenicu. Hraidelka by to snad mala vydrzat. Nazad odporucam lepit len silikonom bez papierovych tesneni, akurat potom pojde dolu este horsie. Dolezite je dat co najmenej silikonu.
Mne pumpa na skodivke tecie stale aj po vymene tesnenia, ale je to len par kvapiek za mesiac.
12:10:08
08.05.2005
PeterP136
-> Urbik: Ta diera je tam preto, aby vytakajuca chladiaca zmes nenatiekla do lozisk a neznicila v nich vazelinu a nasledne loziska (kdo nemaze ten nejede :) ). Neviem ako na fave, ale na skodivke je za touto dierkou este gumene tesnenie, ktore chrani loziska. Ak by som ju upchal tak by to nerobilo dobrotu a neodporucam to ani tebe. Pumpu skus proste zapacit za volaco. Myslim ze na fave ju mozes kmasat za drziak silentbloku. Na skodivke som sa musel zavesit za remenicu aby som ju odtrhol.
11:44:39
08.05.2005
Urbik
Potřeboval bych poradit.
Začala mi téct vodní pumpa. Chtěl jsem to opravit a tak jsem koupil těsnění na přírubu a těsnění do vnitřku co tam je (takové skložitější s pružinou cca za 130Kč). S kámošem jsme to po 2 hodinách usilovné práce vzdali. Pumpu se nám totiž nepovedlo vyndat. Teče mi z otvoru co je zespod nad takovým hliníkovým žebrem a pak to po něm kape dolů. Hlavně po delší cestě, když je to horké a natlakované. Ta díra je tam prý schválně. Ale co stím. Ucpat ji něčím?? NEMÁTE NĚKDO ZKUŠENOST? VÝMĚNA V SERVISU JE TAK OKOLO 1500Kč.
Extreme Tyres