Spojka - už zase...

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 28.05.2005 do 30.05.2005, založil/a chicon
řadit dle data
08:11:33
30.05.2005
KEAN
Me spojka normalne zabira dost nahore...konkretne nekde vpulce...asiPrislo mi to dost divny,ale jak sem si na to zvyk,uz sem to ani neresil...
22:14:35
29.05.2005
chicon
díky fšem!!!
-> PeterP136: add 1) tím to nebude, protože ta tyčka je celá orezlá 3
... teď nemám moc času se na to nějak víc podívat, ale spojkový válec jsem měnil asi před 2 měsíci za nový (protože tekl), tak v tom to asi nebude...
... díval se mi to známý a říkal že to vypadá na odešlé obložení, a je fakt, že se ta spojka moc často neseřizovala a nečistila (ani nepamatuju kdy naposledy) , tak kdo ví - příští týden se na to mrkneme

spíš by mě zajímalo, jak je možný, že se to stalo postupně během jízdy... kdybych najednou nemohl zařadit, tak to pochopím(něco se podělalo), ale že mi postupně zabírala čím dál výš... to mi nejde do hlavy
15:58:09
29.05.2005
dexon
-> Karlos: 5 řádků a já to napsal v jednom 3 4 5
12:46:46
29.05.2005
dial K for Karlos
-> chicon: Mě se tohle dělo jen při "ostrým stylu" pouštění spojky.Prostě,když jsem rychle pustil spojku při řazení, tak se to jakoby dotlakovávalo a postupně se donapoušťel spojkovej okruh až spojka začla klouzat. Nouzový řešení je vozit s sebou klíč č.9 a vzadu na domku spojky vždy,když je to třeba, povolit odvzdušňovák a tím jí upustit ten vzniklej tlak. Nýbrž tohle je jen odstraňování následků. Příčinou je podle mě spojkovej válec s dostatečně netěsnícíma gumičkama. Takže nejspíš vyměň ten a uvidíš.
11:26:45
28.05.2005
dexon
jo stalo se mi to samý....spojkový válec v piči....
11:25:40
28.05.2005
Kočislav
Kdyby byla zavzdušněná tak by spíš špatně vypínala než že by prokluzovala, ne? Spíš bych tipoval, že buď odešlo obložení nebo je potřeba seřídit. Nezabírala ti už nějakou dobu předtím dost nahoře?
10:51:36
28.05.2005
Tuxik
Nemas to jen zavzdusneny ? Tohle mi delalo taky, a pomohla az vymena hlavniho spojkoveho valce..
00:42:58
28.05.2005
PeterP136
napadaju ma len:
1. povolena a vyskrutkovana vypinacia tycka alebo
2. hotove spojkove lozisko a zohybana pruzina na pritlacniaku. To mal nedavno bracho na felde, ta pruzina nevyzerala pekne. Preajvovalo sa to tak, ze mu neslo radit rychlosti, jedine cez zuby a aj to len niektore.
00:15:56
28.05.2005
chicon
díval jsem se do historie, takže už vím, že se to tady parkrát probíralo, ale... 1
Jel jsem dneska ráno do školy autem a všechno bylo v pohodě, ale při spáteční cestě jsem měl pocit, že mi spojka zabítá čím dál výš až to dopadlo tak, že jsem málem nedojel domů - náš kopec jsem vyjel jako kdybych měl napůl sešláplou spojku
- co se s ní stalo a co s tím???
DÍKY!!!
Extreme Tyres