pro LPG -isty

prohledat
39 příspěvků (zobrazeno 1 až 39) od 22.06.2005 do 08.08.2005, založil/a Baghira
řadit dle data
09:00:48
08.08.2005
fine_ray
-> COL: hmmm.. měření cívky znam ze školy, ale na to by bylo potřeba víc měřáků než mam doma 1, zkusim to přehodit, ale stejně tomu moc něveřim...
21:58:41
07.08.2005
COL
Neda. Presneji receno, to, co zmeris doma ti rekne, jestli vubec civka muze fungovat, ale nerekne ti to jestli opravdu funguje. Napr. pevnost proti prurazu jednoduse nezmeris, stejne tak pripadne mezizavitove zkraty.
20:28:56
07.08.2005
fine_ray
-> COL: palec jo, kondík taky, ale cívku zatim ne.. zkusim to. Nechá se cívka nějak změřit v domácích podmínkach?
19:31:43
07.08.2005
COL
civku, palec a pripadne kondik (jestli nemas favozap) jsi prehazovat zkousel?
16:03:22
07.08.2005
fine_ray
Takže voda v pořádku, membrána v reduktoru taky těsní, a začlo to teď dělat další věci.. 10
koupil sem Silvery od Brisku (NR15S) a žádná změna. Navíc když jedu s rychlostí bez plynu, tak to škube jaksviň, i na benál, s předstihem sem zkoušel hejbat od min do max, Kabely k svíčkam sou v pořádku, rozdělovač vizuální kontrolou taky.. Pomohl by PAL test? Sám si nevim radym, takže by asi bylo lepčí to nechat na odborníkach1
15:44:02
02.08.2005
Veron
-> fine_ray: hele možná taková hloupost, mě se to občas stane (tak 1x za půl roku) když mam málo vody v nádobce a k zplyňovači se dostane vzduch. Dokud jedu pomalu, je to OK, ale přiložim pod kotel a auto zvadne až je motor skoro mrtvý. Současně stoupá teplota chladící kapaliny >> zkus odvzdušnit chladící systém. Zamrzlý ten motor nenastartuje ani na benzin.
09:20:57
02.08.2005
fine_ray
-> Gryzly: no mam pocit, že to že auto jede na tři bych poznal, už sem to zažil takže vim.. ale navíc by se mi to neprojevovalo tak jak píšu.. fakt nevim.. ale je pravda že s normálním výfukem člověk hned slyší moře věcí z motoru1
-> King2: kabely OK. Hadici zkusim52...
08:48:00
02.08.2005
King
2 fine-ray: A zkousels promerovat ty kabely ke svickam? Myslim mit pripojenej merak a soucasne s kabelem "smrdlat" jestli je hodnota odporu stabilni. Jeste me napad jeden test, kterej muzes udelat a to je provereni tesnosti velky membrany v reduktoru. Kdyz odsroubujes tlustou hadici od mixeru a fouknes, nemelo by to nikde utikat. Netesnost velky membrany me sice do popisu zavady nejak nehraje, ale radsi postupna vylucovacka :)
23:53:09
01.08.2005
Gryzly
-> fine_ray: Onop to muže jet an tři i z jinýho duvodu, třeba nefunkční ventil nebo blbej pístní kroužek, ale jestli to jede furt na tři poznáš podle svíček.
18:33:12
01.08.2005
fine_ray
Takže to dělá pořád8 ..nepravidelně po cestě na vyšší otáčky který se nemění.. Takže mě asi čeká repas reduktoru.. ještě mi jeden člověk řek, když sem nastartoval.. že mi to jede na tři (jenže zvuk motoru je hůř identifikovatelnej s výfukem) a hlavně bych poznal že jezdim na tři.. ale to by bylo způsobený elektrikou a ta je zdá se v pořádku.. tak sem nasadil seriovej výfuk a budu motor víc poslouchat..8
20:30:13
28.07.2005
fine_ray
tak sem vyčistil s pomocí TUNERa (protože tady v Plzni nemam výbavu ani prostor) filtřík a byl plnej bordelu filtr sme vyfoukali a složili zpět.. zítra to zas protáhnu na přivaděči tak uvidíme. Stalo se mi to totiž v týdnu už po druhý.. vždy při konstatních vyšších otáčkach, který trvaj dlouho (jízda po dlnici) to začne škubat a když sem párkrát prošlápl tak to vždy zakuckalo a pak najednou se to zas rozjelo a pohoda. Tak uvidíme.
PS: Dík Luboši4 52
17:18:36
28.07.2005
Gryzly
-> King2: No snad se časem vypracuju na takovou uroveň LPG znalostí jako máš ty.
14:37:30
27.07.2005
King
2 Gryzly: Spravna poznamka. Jednak hadicka mezi sacim (casto na ni chybej spony uz od montaze) a pak sanim hubou pres tuhle hadicku skusit, jestli tesni mala membrana v reduktoru.
20:28:31
26.07.2005
Gryzly
-> fine_ray: až budeš rozdělávat ten LPG filtr tak se hlavně koukni jak je otočenej ten filtřík v tom domečku at pak nemusíš pul hodiny laborovat jak byl, jako já. Mě stála vyměna mebrán 800 bez daně a papíru. Taky byses mohl kouknout jestli nemáš někde prasklou tu hadičku co ovládá membránu v směšoovači a je napojená na podtlak v sacím potrubí.
15:15:16
26.07.2005
fine_ray
-> King2: nu.. tak to vyčištění provedu a s těma membránama si mě nepotěšil..1 Ale asi by si reduktor repas zasloužil.. necham to projít ministerstvem financí a uvidíme.
Tak s těma svíčky sem si to myslel správně.. sem tam je vyndavam a přejedu kartáčem a prozatím mají jiskřiště bez známek opotřebení, olej to moc nežere (naštěstí) litr tak na 3000km (to je asi tak po dvou měsících a to mi nepříde moc1)
14:41:31
26.07.2005
King
2 fine ray: Filtrik se ma menit tusim s membranama, coz znamena cca 60tkm, ale moje zkusenost je, ze kdyz se odhodlam k vymene, tak ho obvykle nemam po ruce, takze ho pravidelne uz asi 160tkm jenom cistim a proplachuju a pohoda. Jinak stoji asi kolem 50Kc. Ovsem vymena membran (repase reduktoru) je jedna z veci, ktery je dobry dodrzovat a vyjde to materialove na cca 600Kc. Ad stari svicek: zalezi na stavu motoru - pokud je to uz motor za zenitem se slusnou spotrebou oleje, pak je tech 4500km tak akorat na vymontovani ocisteni dratenym kartacem. Max. menit po 10tkm - ja musel na 105ce vetsinou v polocase svicky cistit, jinak zacinaly cukat.
13:22:28
26.07.2005
fine_ray
-> King2: tak ten začátek chápu :o) Stáří je asi tak 4500km.. to je dost? bo ne?
ten filt určitě okouknu! díky za návod 171 Kolik by případně stály nutné věci co by se měly vyměnit.. jako pravidelná údržba (ne že ne, ale sem socka36 )
12:36:59
26.07.2005
King
2 fine ray: Jasne, chapu :c) Ale jenom upozurnuju, ze tebou uvadenou spotrebu jsem dosahoval tesne po montazi lpg, coz se zrovna krylo s koncem meho "prasoidniho" obdobi, ktere obvykle konciva bud kumulaci zavad nebo rovnou totalkou :) Dotaz na "stari" svicek byl spise minen jako dotaz na pocet km, ktere absolvovaly4 V mym pripade je treba pul roku stav, kdy jsou normalni svicky uz 2x mrtvy ;o) LPG filtrik je ve spodni casti elmag. ventilu privodu kapalnyho LPG - aspon u Lovata to tak myslim je. Pri vymene se zavre kohout na multiventilu nadrze a s bezicim motorem se vyjede zbytek plynu z trubek. Odsroubeje se prevlecna matka privodu do spodni casti ventilu a trubka se odehne - trosku to zasyci, ale hned to musi prestat. Pak se 13kou (?) klicem povoli a vysroubuje sroubek na dne elmag. ventilu a celej spodek se vynda. Ten sroubek prochazi tim filtrem. Obvykle staci vyklepat veskerej bordel z filtru (supinky) a filtr vyplachnout v benalu a ocisti magnet na kterej se chytaj kovovy piliny. Pak se to posklada - je potreba dat pozor pri sestavovani na spravny umisteni tesniciho velkyho O-krouzku mezi spodkem a vrskem ventilu. Po sestaveni je samozrejme dobry to zkropit mejdlovou vodou kvuli otestovani netesnosti.
12:04:17
26.07.2005
fine_ray
-> King2: ajaj.. teď budu asi lama.. ta spotřeba sice neni úplně normální, ale při mým stylu jízdy..

svíčky normálka Brisky starý asi 6měsíců,

filtřík v LPG? jéé a kde a jakej?1 ..to bude možná ono28 co vše zkontrolovat na plynifikaci?

ventilu sem nevěřil takže povolení dvou svorek a bylo to.. otevírání by měl mít funkční4 ..asi.
11:41:40
26.07.2005
King
2 fine ray: Inu, chtelo by to tu babu na radeni :) Predne bych zacal diagnostikou na benal - jestli to jede dlouhodobe kultivovane. Co mas za svicky a jak stary? Kdys naposled cistil filtrik v LPG elmag. ventilu? BTW: Tebou udavana "normalni" spotreba plynu skoro 9,5l neni u 120tky zas tak uplne normalni 4 Trochu me zarazi ten elmag ventil na bernalu - zatim jsem nevidel zadnej, kterymu by chybela packa na rucni otevreni.
09:46:43
26.07.2005
fine_ray
Čus, tak tu mam včerejší příhodu a babo raď..

V neděli natankuju do prázdné nádrže LPG za 200,- (12,90/litr = cca15litrů): Klatovy-Plzeň + pojížďky a v pondělí zpět dom, asi po 40minutách jízdy a 70km na tachometru (normální spotřebou bych měl dojet 160km) klasické cukání a sem bez plynu.. sice velmi překvapen přepínám na benál a auto se stejně nechce rozjet (počítám s naplnením hadic atd) prostě sem zůstal stát, auto nechtělo naskočit ani na jedno palivo. Oká, nemam zřejmě ani benzín, přijel kámoš dolili sme 5litrů a stejně nic.

protože kdysi zlobil elmag ventil na benál, překlenul sem ho hadicí, pumpa dávala, a stejně nenaskočilo, nechal sem se odtáhnout domů rozebral vše k sacímu potrubí, zkontroloval jiskru předstich.. vše bylo v pořádku, pak vše složil a auto naskočilo na první otočení (na benzín) jel sem se projet po přepnutí bylo LPG opravdu prázdné, tak sem natankoval nových 33litrů LPG a vyrazil zpět do PLzně asi v 120 km/hod mi zase začlo cukat, vyřadil sem a parkrát (20x) sem motor lehce(!) protočil na prázdno jednou šel dobře jednou blbě, dam rychlost a zase to škubalo, tak to samý protočit a najednou vše v pořádku a auto dojelo dalších 20km. A teď babo raď co s tim zas je8
11:24:11
24.06.2005
King
2 COL: Ach zó! :c) No, je to docela pakarna, asi se smirim s tim teplym plynem, jenom nastavim saci natrubek aby sal pod tim defaultnim spojlerem studenej vzduch....
19:03:03
23.06.2005
COL
-> King2: No na techwebu jsem pod prezdivkou simi resil ja :o), tady uz ale byla zabrana.... Jinak jsem nic nevyresil, protoze jsem a) nesehnal zadny pouzitelny termostat, navic z toho vychazely docela neprijemny konstrukce okruhu. b) teplota vystupniho plynu zavisi nejenom na teplote vody ale nejspis i na vykonu kterej beres z motoru (na prutoku plynu). Takze doregulovani mnozstvi plynu budu stejne resit skrcenim na nizkotlaky hadici za pomoci moji RJ, pripadne dobastlim nejaky snizovac teploty vyhrivaci vody - patrne nejaky maly elektronicky rizeny ventil (kde ho vzit?) na vodu za reduktor, k nemu malej bypass, aby alespon minimalni mnozstvi vody prochazelo, a tesne za reduktor, nebo nejlip do reduktoru nacpat snimac teploty...
18:49:24
23.06.2005
COL
Kdyz tim neobiha voda, zamrzne to klido pri 30st na nulou - vlastni zkusenost :o)
13:27:49
23.06.2005
Pavel P@nkáč
hele kluci nebyly by jste schopní to namontovat někdo do mího auta? (jako LPG) benzín je drahej8starší se dá sehnat za pár kaček a jezdit za polovic 1
13:09:22
23.06.2005
Baghira
-> Gryzly: Tak to máme stejně. No uvidim co vymyslim a jak to bude fungovati, ještě že to je úprava za pár kaček :-).
11:11:58
23.06.2005
Gryzly
-> Baghira: No já to mám tak že to mam zapojený jednou hadicí k termostu na výstup k topení a druhou hadici mám k té puvodní hadici co měla bejt u toho termostatu, prostě je ta jedna trubka přerušená a je tam vloženej zplynovač. Ale už jsem viděl pár aut kde to bylo jednou hadicou k termostau a druhou k té trubce co vede kolem rozdělovače. Mě taky když zavřu topení tak to teče tou malou propojkou.
10:00:13
23.06.2005
Baghira
Tak jsem to uzávěrem zkusil zavřít uplně a zamrzl jsem taky :-). Ale po chvilce jsem zase v pohodě jel, takže aspoň minimální průtok tam být musí.
-> Gryzly: No já to mám zapojený, tak že je to na hadicích k topení a když topení zavřu, tak to jde přes tu propojovací trubičku. Ale udělám to zvlášť na nějakou odbočku.
09:34:08
23.06.2005
Veron
mě zamrzl motor při +30° - známej mi blbě zapojil okruh vody a splyňovač napojil okruh topení. To jsem logicky vypnul a po chvíli motor zastavil. Já na to koukal jak vůl -) Musel jsem to ukázat kolemjdoucím houbařům, ty si mysleli, že jezdim na vodík -))) Tak jsem zbytk cesty jel logicky s puštěným topením -)))
00:40:23
23.06.2005
PeterP136
Mne zamrzol splynovac pri asi 10stupnoch C. Lenze to som este nemal odvzdusnene a ja somar som to nakopol rovno na lpg. A nez som to mohol stihnut odvzdusnit, uz motor skapinal a splynovac obelel.
00:13:54
23.06.2005
Gryzly
-> Baghira: Tak já měl jednou po asi 3 km jízdě zamrzlej ten směšovač a to tak že byl obalenej asi tak 5mm sněho-ledu něco jako je v mrazáku na stěnách. A to venku bylo kolem nuly. Ale zamzzlo to proto že jsem měl ruplý těsnění pod hlavou a v okruhu byla asi pára místo vody a motor vařil a zplynovač byl zamrzlej.
A s tím topením, ono taky záleží jestli máš ten zplynovač zapojenej seriově nebo paralelně s topením, Já ho mám seriově, ale viděl jsem i paralelní zapojení.
21:29:23
22.06.2005
Baghira
-> Gianluigi: ...a pokud to máme v pořádku, tak na LPG jezdíme za polovinu :-). To na co se ptám je už jen detail a vychytávečka.
17:31:39
22.06.2005
Gianluigi
já jen proč si dáváte do škodovek LPG.Vždyť škodárna už aj tak málo žere benálu pokud to máte v pořádku.
16:30:53
22.06.2005
Majkl
-> Baghira: tak to jo, ja myslel ze si se odstehoval nekam na Sever a ani si se nerozloucil 4 2
15:16:35
22.06.2005
Baghira
-> King2: Mňo já si pořídil uzavíratelnej ventil, takže budu labourovat na nejlepší polohu, pak jen před zimou musim vymyslet odbočku, protože teď když to zavřu to nebude topit, což by v zimě asi vadilo...:-/. Termostatickej ventil jsem taky myslel, ovšem nenašel jsem žádnej volně nastavitelnej, takže regulátor průtoku bude pro začátek lepšejší.
15:12:59
22.06.2005
King
2 Baghira: Tohle resil/resi myslim Simi a vydal se cestou spec. termostatu pred reduktorem - proste regulovat prutok "ohrejvaci" vody a tim stabilizovat teplotu v odparovaci komore reduktoru na napr. 40C misto 90.....
15:04:02
22.06.2005
Baghira
-> Majkl: Bylo myšleno jako "nemyslim teď", ne jako "teď při minus 20°" :-).
14:26:57
22.06.2005
Majkl
-> Baghira: u vas mate Teď minus 20°" ??? 3 3
14:15:07
22.06.2005
Baghira
Chci se zeptat na zkušenost plynifkářů, jestli vám někdy zamrzlo LPG, nemyslim teď při minus 20°, ale třeba jaro, léto, podzim? Rád bych eliminoval vliv vyhřejvání vodou v okruhu na LPG, protože jak známo se plyn vyšší teplotou roztahuje a tím ho jde do motoru méně, ovšem vyřadit předehřev nechci, takže teď jen najít ten správnej bod, proto se ptám...
Extreme Tyres