Favo 135 problem s motorem

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 05.07.2005 do 07.07.2005, založil/a bitmap - zrušená registrace
řadit dle data
20:46:33
07.07.2005
Martin
-> bitmap: Také mám celkem slušně vyplněnou ID kartu, vše potřebné najdeš tam ;-)
20:08:02
07.07.2005
bitmap - zrušená registrace
Supr, diky moc. Tel cislo sem si doplnil do id.
Kdyz tak mi na sebe plz posli kontakt na mejl, abych te mel pak jak dohledat 4
19:59:55
07.07.2005
Martin
-> bitmap: Tak to ani sám nevím, ale každopádně neopustím republiku, ani Středočeský kraj, takže není problém, když mi zavoláš až budeš v ČR a nějak se domluvíme.
19:45:46
07.07.2005
Ja sem ted tak nejak mimo republiku, i mimo kontinent 8
Vracim se zpatky 24.7. Jak budes dlouho pryc?
19:26:20
07.07.2005
Martin
-> bitmap: Budu doma už jen zítra, kdyžtak se mi ozvi, rád ti zkusím pomoci. Nemáš na sebe uvedený kontakt, tak se mi kdyžtak zkus nějak ozvat...
14:30:46
07.07.2005
Hm, tak ted sem z toho uplne zmatenej, vyjmenovali ste mi tady snad vsechny skupiny motoru, na kterych se muze neco rozbit :)
Sem cekal ze "joo, to je jasny, tady je zkorodovanej kablik, ten vymen a mas vymalovano" :)
Takze co ted s tim? Nepomoh by mi s tim nekdo z Prahy, nebo okoli? Samozrejme by to nebylo zadarmo, nejak bychom se domluvili ;)
Pripadne pokud by nikdo nebyl ochoten, tak plz nahodte aspon nakej poctivej servis, se kterym mate dobry zkusenosti.
04:08:56
07.07.2005
Labros
Tady bude asi opravdu lepsi ukazat auto nekomu, kdo se vyzna, aby ti rovnou i pomohl.
Problem chcipnuti po startu - vypada to na spatnou funkci karbece, cili nejlepe (a nejjednodusseji) zkusit jiny karbec.
Problem kolisajiciho volnobehu - bud zase karbec, nebo netesnost v sani.
Ztrata vykonu - zni to, jako ze ti to jede na dva valce. Muze to byt bud totalne precucany (bohata smes - problem karbece), nebo spatny zapalovaci kabely nebo svicky. Az se ti tohle zase stane, zastav motor a prohledni svicky, jestli nejsou mokry. Jestli jo a jestli od benzinu, tak je to karbecem. Jestli od vody, tak prasklym tesnenim pod hlavou. Jestli jsou suchy, muzou to bejt treba ty zapalovaci kabely, nebo rozdelovac.
15:02:27
06.07.2005
DuriQ
bitmap: vse bilo receno... akurat si davaj pozor pri tom rozoberani toho karbecu je tam jedna zradna vec... ale to si uz moc nepamatam najlepsie je ak by ti to niekto ukazal ako nato a druhy krat si to spravis sam... inac bolo poveda asi vsetko... este nieco ked najdes tak ochotneho cloveka tuna z webu ktori ti s tym pomoze tak ho pozdrav 1 keby si bol z BA tak ti helpnem ale to niesi takze smula 7
14:23:47
06.07.2005
Wow, tak nevim, jestli tohle neni nad moje sily :) Neni nekde na netu nejaky podrobny navod i s obrazkama, protoze takhle hluboko sem se v tom nikdy nevrtal a byl bych rad kdyby to este nekdy jezdilo :)
Pripadne jestli by nebyl tip na nejaky poctivy servis, kde by mi to neodflakli.
23:08:36
05.07.2005
Martin
-> bitmap: Asi bych provedl základní údržbu, kterou se jistě nic nezkazí.

Takže vyndat karbec, vyčistit ho, teďkon nevím, jestli má Fa odkalovací nádobku na palivové pumpě, jestli jo, tak taky vyčistit.

Dále se zaměřit na elektroniku, tzn. juknout na svíčky, vysokonapěťové kabely, víčko rozdělovače a palec, vše podezřelé raději vyměnit za nové.
Pak seštelovat vůli na ventilech, předstih a směs.

Pokud se provedou tyto kroky, mělo by to jet.
22:40:06
05.07.2005
Zapomnel sem napsat, ze je jedno jaky benzin pouzivam, mel sem tam normalni Special 91, Natural 95 i par l V-Power racingu a je to porad stejny.
22:37:53
05.07.2005
Zdar, mam problem s Favoritem 135LS, rv.1991, konretne s motorizaci :)
Motor je prost jakychkoli uprav, ma 2000km jety olej, filtr i svicky, celkove najeto 29000km :)
Zrejme to bude nejaky notoricky znamy banalni problem tohoto typu, ale v teto oblasti jsem naprosty noob, tak me prosim nekamenujte.
1 problem - start .Automaticky sytic je v cinnosti, motor se spusti, toci cca 2-3k otacek a at delam co delam, behem 3 vterin se otacky snizuji a snizuji, az motor chcipne - tento problem se opakuje kazdy druhy start at je leto, nebo zima.
2problem - volnobeh
Kdyz se mi povede nastartovat, motor se zahreje na provozni teplotu, tak se desne meni otacky volnobehu . Obcas je to v pohode, ale nekdy toci na volnobeh i 300 otacek, coz asi neni v poradku.
3 problem
Obcas se mi stava, ze pri popojizdeni na 2stupen mezi 1800-2500otackami motor nechutne trha a to tak, ze treba vterinu nejevi znamky jakekoli cinnosti (nikdy ale nechcipne)
Dalsi (mozna souvisejici) problem je to, ze obcas (opravdu obcas, nekdy i tejden to nedela) motor totalne ztrati vykon. Zacne klepat, homogenni zvuk se zmeni na takove tatatata(:)) a totalne ztrati vykon, hybe se,a le netahne. Obcas pomaha na chvili pustit plyn a znova ho zmacknout. Kdyz to opakuju treba 5x po sobe, tak se to vetsinou spravi a auto zase na chvili jede :)
Nuze, to je vycet vsech bolistek a ted bych potreboval potradit, co s tim.
Da se to nejak opravit doma? Nejsem moc zdatny mechanik, umim leda tak dolevat kapaliny, prip vymenit svicky a filtr :)
Pokud je to neco zavazneho, doporucili byste mi plz nejaky kvalitni prazsky servis, kde by se mi na to podivali a dali to dokupy, ne jak to nekde delaj, ze to utrou hadrem, prohlasi za opravene a nauctujou osm set + vymenu oleje.
Predem dekuji :)
Extreme Tyres