karbec verzus rozdelovač Help

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 18.07.2005 do 22.07.2005, založil/a Johny Death
řadit dle data
19:47:16
22.07.2005
ace ventura
-> King2: tak to jo, v sázce je hodně 1
Taky vozim spoustu náhradního harampádí ale ten rozdělovač se dobrej nápad, protože ta cívka se v něm mění hodně blbě. Náhradní ETZ jsem vykuchal z nepojizdního fáva ale nechodi tak najdu náhrady za součástky a udělám si novou 4
14:38:07
21.07.2005
King
2 ace ventura: A my co nemuzeme kvuli manzelce riskovat debakl, vozime rovnou celej nahradni rozdelovac, ETZ i civku (staci 120kova), stejne jako regulator and vubec pulku auta v ND1
21:50:18
20.07.2005
COL
Mno, mne kdyz odesla ta snimaci civka (na D1, v mirosovickym kopci, kdyz jsem si to smazil cca 140 :o) ), tak odeslo nejakym zahadnym zpusobem vinuti, kazdopadne privodni kablik byl nakontaktovan dobre, dokonce i ty tenke dratky nebyly utrzene a byly dobre propajene, zadne jejich preruseni nebylo videt i vnejsi vrstvy civky vypadaly dobre, nicmene civka byla prerusena.... trochu me prekvapilo, ze ty tenonke dratky byly pridelany na ta pajeci ocka jen tak. U nove civky, co jsem pak koupil je zacatek i konec vinuti trochu opleten a zpevnen...
18:42:45
20.07.2005
ace ventura
-> King2: takže aby člověk sebou vozil náhradní cívku 6, jinak s tou dílkou máš recht, proto jsem krabku namontil na takový eSko, aby byla blíž k motoru
17:24:42
20.07.2005
King
Ta civka v rozdelovaci je hodne proflaklej problem, ja to uz resil 3x (v prumeru mi to vychazi 1 porucha/70tkm a s tim se da zit :) a nekolikrat jsem to diagnostikoval i na nepojizdnejch favech. Jenom dodam svoji zkusenost, ze je lepsi mit stinenej kablik mezi rozdelovacem a ETZ radsi delsi, kvuli tomu, ze se motor v siletblokach pri akceleraci/deceleraci dost smrdla a kdyz neni na kabliku velka rezerva, tak se casem ukroutej kabliky v miste "vlezu" do fastonu. Ale to zavisi, na tom kde je ETZ namontovany v shade....
22:31:38
19.07.2005
Veron
mě se bezkontaktní rozdělovač podělal jenom 1x, když jsem preventivně měnil cívku a ta nová byla poškozená, to mi hlava vůbec nebrala. Když jsem nasadil zpátky původní, s 3x propáleným kabelem, tak to zase fungovalo... -)))
17:14:29
19.07.2005
Labros
to je zajímavý mojí známý s fáčkem taky jednou kleklo fáčko na mostě a taky to byl rozdělovač :-))) Akorát že moje známá se zcela jistě nejmenuje Kingová 1
17:01:26
19.07.2005
King
2 Veron: Ba, ba :) Akorat v pripadech, kdy s autem jede draha polovicka s detma a uprostred mostu ji to v desti klekne a ja se nachazim 3000km daleko v Samarskoj óblasti RF na sluzebce - to je zaser :c) Samozrejme to byl jenom uklepanej dratek snimaci civky rozdelovace, ale zhruba tejden jsem musel celit masivne vedene kampani za "poradne auto" 9 Ale shade to zatim ustala a dostala milost :c)
16:07:51
19.07.2005
Veron
-> King2: zlatej bezkontakt...
12:35:44
19.07.2005
King
2 ace: Skala problemu s kondem muze bejt pestrejsi4 Kond muze bejt castecne "prostrilenej" nebo totalne mrtvej. Problem min. poloviny shade je v tom, ze veci souvisejici se zapalovanim jsou v katastrofalnim stavu celkove - kabely nalisovany do fastonu i s izolaci, zapojeni zap. civky ve stylu "zkusim to pripojit treba takhle, snad to bude makat" (a ono to chvili maka), "proc bych si pro nastavovani mezery kontaktu bral sparovy merky, kdyz to mam za ty leta ve voku", "co je spatnyho na dvakrat nastavenym dratu mezi rozdelovacem a civkou?" atd.
22:19:31
18.07.2005
Hanz - zrušená registrace
Takovej problémek jsem měl taky (podobnej), rěšení: podívej se na dráty které jdou od cívky k rozdělovači.
Mě to problém vyřešilo, ale je to jen názor a moje zkušenost s daným problémem
19:05:40
18.07.2005
Labros
jestli se ti přepálil ten drátek ke kondíku, nemáš náhodou kontakt na cívce šlusnutej na plus? třeba přes otáčkoměr? jestli máš otáčkoměr tak ho zkus odpojit. Ale nevim, jestli ten problém co popisuješ je ještě pořád v zapalování. Ale jestli jo a jestlis to měl šluslý, tak máš určitě v háji i ten kondík - vyměníš a jedeš 5
19:00:10
18.07.2005
ace ventura
-> Johny Death: ten kondík to asi nebude, mě se projevoval špatný kondík malým volnoběhem, motor neměl vůbec sílu a sitič tak 1000 ot takže bych se zaměřil na karbec. Hodně často se stane že tam při sundavání filtru spadne kus takový tý vaty co je pod víkem.
špatnej kond nebo odtrh je dobře poznat když tě nĚkdo potáhne na laně např tak 50 a budeš koukat na točkoměr - bude pěkně vyvádět 4
16:01:19
18.07.2005
King
2 Johny D.: Vypada to na ten kondenzator, energie zapalovani staci jenom pro volnobeh a nizsi otacky, pri vyssich to chcipe. Podobny symptomy ma i nastaveni maly mezery mezi kontaktama rozdelovace (mensi nez rekneme 0,1mm) - nedavno jsem kvuli tomuhle resil dvojici ve skodovce, ktery to zdechlo na Cernokostelecky.
2 DuriQ: No, teorie je to zajimava, nicmene.... :)
15:00:36
18.07.2005
Veron
-> Johny Death: mě tohle dělal kondenzátor na rozdělovači... takový to poskakování na místě, to jo, ale nic víc. Mechanik staré školy mi poradil čerstvou bramboru (zelenina ze země vykopaná), jako dočasnou náhradu na dojetí.
14:58:23
18.07.2005
DuriQ
tazko povedat ci ma ten kablik svoju impedanciu a tym ze si ho skratil si zmenil aj jeho vlastnosit napr. favo ma akoby koax neni to koax ale je to to daky tieneny bazmek ktory ti ide z cievky ked ho precvaknes a nadpojis zmenis tym podla mna charakteristiku tej cievky ale ako je to pri kontaktnom zapalovani tazko povedat ... fakt ma nic ine nenapada...
14:55:16
18.07.2005
DuriQ
Johny Dcieath: mno skus prefukat karbec to mas za chvylu a kedze si ucvakol ten spaleny kabel a zase nacvakol ... tak si skus kupit novy kablik aj z kondikom a vimen to ak mas este daku nahradnu inducku skus ju pouzit... skontroluj si stav kladivka v rozdelovaci ak mas kontaktny rozdelovac takisto si skontroluj predstih ak je tam nieco ak je vsetko dobre z toho co som vymenoval tak potom ti viac uz neporadim 8 akurat ako to skontrolovat ak nevies 1 to by som este mohol 4
14:01:01
18.07.2005
Johny Death
to snad neni pravda :-/
11:34:48
18.07.2005
Johny Death
ach jo tolik lidi tady a nikdo se k tomu nevyjadri :-/ no asi pojedu podle toho co si myslim ja :-/ asi mo toho moc jineho nezbyde :-/
11:28:50
18.07.2005
Majkl
-> Johny Death: je tu strasny mrtvo a ja ti bohuzel poradit neumim 7
11:27:24
18.07.2005
Johny Death
nikdo nic??????
10:24:30
18.07.2005
Johny Death
Zdravičko prosim o rychlou konzultaci daneho problému. Včera se mi stalo že jsem ve vídni zustal viset s Bozenkou. Auto nehazelo jiskru po chvilkove oprave jsem prisel na chybu. byl prepaleny bily dratek v rozdelovaci mezi kladivkem a kondenzatorem. Tak jsem ho ustrih a klestama nacvakl zpet. Motor ožil. Jel jsem dal ale auto neustale škubalo. asi 50km za widni jsem už dojel kam jsem jel a tak jsem se na to chvilku dival. Zjisteni. volnobeh v pohode, při sešlápnutí plynu až na podlahu motor jde pekne do otaček a táhne sytič drzí volnobeh taky pekne a pri zapnutem sytici a trose plynu to jede taky. PROBLEM:Když sešlapnu plyn jen tak provozne proste aby mel motor takl 2500-x ot tak motor chvilku bezi a pak se jak kdyby udusi nebo proste zdechne. Muj názor je asi k rozdelovaci jeste ucpaná tryska Co si o tom myslite?
Extreme Tyres