Lpg chcípá...!!!!

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 13.08.2005 do 22.08.2005, založil/a Fire
řadit dle data
11:13:17
22.08.2005
King
2 Respekt: Funguje, ale jak napsal Peter, jenom jako obtok prvni klapky, cili jako takovej rucni plyn.
14:26:12
21.08.2005
PeterP136
-> RE5PEKT: Noo, pred dvoma rokmi v zime som na startoval a dalo sa, aj bez kuckania rozbehnut, na lpg som potom prepinal az po par 100m, ale posledne dva roky auticko zu nevie co je to benzin, akurat tak nejake polrocne sracky ked sa ich chcem zbavit :).
18:52:10
20.08.2005
RE5PEKT
no myslim ten benzínovej
18:14:29
20.08.2005
PeterP136
-> RE5PEKT: Co myslis pod tym funguje? :) A mas na mysli sytic, teda benzinovy sytic alebo obtok v splynovaci na tlacitko z ovladacej skrinky, ktoremu sa hovori tiez sytic ale na lpg?
14:08:15
20.08.2005
Valda - zrušená registrace
Můj sitič je v pohodě, ten elkricky používam jen rano a to jen tehdy pokud mi motor nenaskoci na poprve. A pak jen trochu aby tam nebylo moc plynu, jinatk to nenastartuju ani za boha. A musím čekat nez se trochu odvetra.
10:46:41
20.08.2005
RE5PEKT
dotaz pro všechny LPG-isty:
funguje vám na LPG sytič???
10:37:39
15.08.2005
King
2 Fire: Na volnobeh lpg ma vliv kazda zmena podtlaku v sani. Cili vsechno od hlavy motoru az po nasavaci douru sani musi bejt dokonale utesneny. Dulezita je uz zminena klapka na regulaci teploty nasavynyho vzduchu, kterou je nejlip uplne vykuchat vc. ovladani a diru zaslepit nejakou kvalitni lepici paskou. Pocitej s tim, ze volnobeh bude stejne, cas od casu, potreba doladit sroubem na reduktoru na maximum. Pripominam, ze motor musi mit nejdriv spravne sestelovanej karbec na benal, pak teprve laborovat s plynem.

2 Respekt: Po vymene filtru se musi volnobeh dostalovat skoro vzdycky - zmena podtlaku v sani. Nikde neni psano, ze auto na lpg musi udrzet volnobeh i tesne po startu. Principialne je na tom samozrejme lip motor na lpg, ale vzhledem k tomu, ze studenej motor ma vetsi pasivni odpory (studenej olej) a pomery v sani vzhledem k sani studenyho vzduchu jsou taky jiny muze volnobeh kolisat. Obvyklej plynivkarskej trik spociva v tom, ze se nastavuje benzinovej volnobeh na 1000-1200, tzn. stejny otacky i na plyn a diky tomu se i studenej motor bez sytice udrzi v chodu. Spousta lidi to ma takhle nastelovany i jenom na benal a pak se tady vyskytuji pashacke historky, jak jim drzi volnobeh hned po nastartovani i v mrazu :)
10:32:45
14.08.2005
RE5PEKT
-> Rabbit: jj dík moc zrovna nedávno sem měnil filtr tak to bude asi tim skusim to poštelovat nebo to dám do servisu stejnak by měla jít na revizi
21:16:26
13.08.2005
Rabbit
RE5PEKT
Mě to dělá to samí. Ale mě atačí jen trošku prošlápnout, vyjet z dvora a je to OK. Je to špatně seřízený LPG. Podivej se : skoda.virt.cz/index.php?i d=7&i... . Ale je dobrý si vzít do motoru otáčkoměr, protože to na 80% nemáš šanci slyšet. Když sem to ladil podle ucha, tak jezdila naprosto OK, ale asi za 12l/100km. Což mi příde fakt dost.
17:52:18
13.08.2005
PeterP136
Skor by som ale povedal, ze ti nechali zapojeny teplu hadicu na v sani, takze zakldaom je odstranit klapku v sani, ktora prepina medzi teplym a studenym vzduchom a studenu dieru zalepit. Kedze je to facko, tak je vraj vhoden premiestnit vstup studeneho vzduchu niekam inam, lebo tam kde je je pri vysich rychlostiach podtlak a tym pri vyradeni moze klesnut volnobeh a motor skapat.
No a este kvoli spotrebe a vykonu je dobre o par stupnov (asi tak o 5 +- autobus) dvihnut predstih.
17:47:40
13.08.2005
PeterP136
Na to nove palivo si skor musi zvyknut vodic :).
Ono lpg firmy obvykle upozornia, ze spociatku si musia membrany sadnut a potom ze to dosteluju (v cene montaze), pripadne odporucia kam to ist dostelovat. S tym sadanim membran to ale v realite az take kriticke nie je.
S tym nastavenim je idealne popozera sa tu v lpg vlaknach ako sa to robi, lebo lpg je citlive na vsetko (zima, leto, vymena vzduchoveho filtra).
13:35:53
13.08.2005
RE5PEKT
no mě to zase chcípá když nastartuju dokud to trošku neprojedu nebo neohřeju a mýmu otcovi to nedělá čim to je????
13:24:10
13.08.2005
Fire
Ahoj, mam dva dny LPG ve facku...jizda v poho, spotreba OK, ale.... ale... auto me postelujou tak, abych mel 800 otacek na volnobeh... jenze jak to projedu a zahreju, tak treba zastavim na krizovatce a otacky padaj na 500 a chcipa to... parkrat se mi stalo, ze to chciplo kdyz jsem vyradil z kopce vim, ze mam narok na opravu, ale o vikendu je nezastihnu... mam karbec, a na benzin bylo vse ok...neni to treba tim, ze si musi motor zvyknout na novy palivo???
Extreme Tyres