skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Katalyzátor Felicia MPI a regulátor
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 08.04.2025 do 22.04.2025, založil/a Robert 106
-> Robert 106: aký regulátor si použil ? či origo jazdený len iný kus?
Tak jsem to opravil, jiný regulátor a nové vstřiky. Teď bych potřeboval nějaký katalyzátor. Máte někdo nějaký zkušenosti s těma Polskýma druhoškama, nebo univerzálníma ?
Tak jsem test provedl.
S odpojeným podtlakem na volnoběh možná trošku kouří víc po startu, jinak se chová naprosto stejně. Mám doma ještě jednu lištu z feldy, tak zkusím prohodit, ale bude stejně řádně jetý.
S odpojeným podtlakem na volnoběh možná trošku kouří víc po startu, jinak se chová naprosto stejně. Mám doma ještě jednu lištu z feldy, tak zkusím prohodit, ale bude stejně řádně jetý.
-> darklord: To já vím, je to popsané v tom linku a Mlian tady napsal i hodnoty pro MPI. Řeším to právě proto, že mám podezření na špatný tlak paliva a potom co jsem si přečetl princip to celkem odpovídá. Po startu to právě mám vcelku jistě moc bohatý. Myslel jsem, že to je tím čipem, ale když párkrát prošlápnu plyn, tak to kouřit přestane, jako když se regulátor probudí. Stejný problém mám při deceleraci
pokud pustím plyn rychle otáčky spadnou pokud pomalu tak chvíli visí, myslel jsem, že to je lankem plynu, ale ne, i podle vagu je vidět, že se tálo plynu vrací hned.
Takže pokud to odpojím tak musí dojít k výraznému zhoršení, nebo je předpoklad že regulátor něco dělá a že funguje. Pokud se výše zmíněné projevy zesílí tak by byl předpoklad, že regulátor funguje ale pomalu, nebo ho pumpa přetlačí.
pokud pustím plyn rychle otáčky spadnou pokud pomalu tak chvíli visí, myslel jsem, že to je lankem plynu, ale ne, i podle vagu je vidět, že se tálo plynu vrací hned.
Takže pokud to odpojím tak musí dojít k výraznému zhoršení, nebo je předpoklad že regulátor něco dělá a že funguje. Pokud se výše zmíněné projevy zesílí tak by byl předpoklad, že regulátor funguje ale pomalu, nebo ho pumpa přetlačí.
-> Robert 106: budes to mat zbytocne bohate. On ten regulator udrzuje konstantny tlak paliva, lenze nie voci beznej atomsfere ale voci tlaku vzduchu v sani, kedze vstrekovacie ventily su az za skrtiacou klapkou. na BMM regulator drzi tlak voci atmosfere kedze tam je vstrek pred klapkou. Pls, pisem to velmi zjednodusene, netahat za nohu!
Zkusím schválně co to udělá když podtlak odpojím. kat nemám tak schválně jestli bude nějaká změny když to teoreticky bude na 3bar
Novej regulátor by doma někdo neměl, nebo minimálně jetý ?
Novej regulátor by doma někdo neměl, nebo minimálně jetý ?
-> Milan 136 09.04.25 19:31:02:
nojo.. tj blbost

Felda má při volnoběhu pokud si to dobře pamatuji 2,5 baru a s odpojeným podtlakem 3. Filtry Fabia mají na pevno buď 3, nebo 4 bary.
-> Milan 136: hmm takže na Fábii to už bude řešený SW délkou vstřiku ?
-> Robert 106 09.04.25 19:33:35: Teoreticky by to mohlo jít. Ale přijdeš o tu regulaci řízenou podtlakem a to je podle mě problém.
A použít lištu a filtr s regulátorem z Fábie by byl problém ?
Jsou to skoro stejný systémy. Docela jednoduše by se to dělalo.
Jsou to skoro stejný systémy. Docela jednoduše by se to dělalo.
-> Jakub M. 09.04.25 19:17:41: Ve Fabii?
-> Milan 136:
Ještě 1,8T AUM 110kW má 3bar na liště - podle obrázku stejnej .. Jestli to ale má podobnou charakteristiku vzhledem k tomu, že regulační hadička je zapojena do sání na tlak turba .. těžko říct.
Ještě 1,8T AUM 110kW má 3bar na liště - podle obrázku stejnej .. Jestli to ale má podobnou charakteristiku vzhledem k tomu, že regulační hadička je zapojena do sání na tlak turba .. těžko říct.
-> Robert 106 08.04.25 20:40:06: Tenhle regulátor 1.4 MPi určitě nemá. Fabie mají regulátor přímo ve filtru a dopředu vede jen jedna trubka. Snad jen dvoulitr má regulátor na liště.
Nikdo k tomu nic nemá ? Tak to asi budu muset prostě vyzkoušet.
-> Robert 106 08.04.25 20:40:06: jj, fab 1.4mpi e4 ma ve filtru
teda jist jsem si jen u AQW

Ahoj,
jelikož regulátor tlaku paliva na Felicii je nesehnatelný, tak jsem přemýšlel zda by nešel nahradit regulátorem pro Fabii 1.4 MPI viz. obrázek dole. Vypadá podobně, má stejný tlak, ale v první řadě mám Fábii 1.4 MPi doma a jsem si jistý, že tam nikde takový regulátor není. Dle mě mám u rezervy filtr s regulátorem a dopředu na lištu už jde jen jedna trubka a pak hadička. To by bylo taky řešení, mám doma lištu z Fábie vlastně celé sací, jenže původní regulátor má ještě vstup na snímání podtlaku v sacím potrubí.
Nevím teda jak moc je to poruchový díl, ale ten co mám na prakticky novém motoru má 200 tis. taky se dají pořídit různé regulátory s budíkem, ale to jsou takové obarvené tuningové bazmeky z číny to je spíš na efekt, úplně nevěřím, že to funguje a hlavně kam to cpát, někam nad výfukové potrubí se mi teda nechce.
jelikož regulátor tlaku paliva na Felicii je nesehnatelný, tak jsem přemýšlel zda by nešel nahradit regulátorem pro Fabii 1.4 MPI viz. obrázek dole. Vypadá podobně, má stejný tlak, ale v první řadě mám Fábii 1.4 MPi doma a jsem si jistý, že tam nikde takový regulátor není. Dle mě mám u rezervy filtr s regulátorem a dopředu na lištu už jde jen jedna trubka a pak hadička. To by bylo taky řešení, mám doma lištu z Fábie vlastně celé sací, jenže původní regulátor má ještě vstup na snímání podtlaku v sacím potrubí.
Nevím teda jak moc je to poruchový díl, ale ten co mám na prakticky novém motoru má 200 tis. taky se dají pořídit různé regulátory s budíkem, ale to jsou takové obarvené tuningové bazmeky z číny to je spíš na efekt, úplně nevěřím, že to funguje a hlavně kam to cpát, někam nad výfukové potrubí se mi teda nechce.