zahřátý na Lpg cuká.....

prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 51 až 81) od 08.11.2005 do 27.11.2005, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
11:11:00
19.11.2005
Baghira
-> Jarda: Tak teď už podle toho popisu to vypadá jasněji. No v první řadě, pokud máš (určitě máš) na nádrži uzavírací šroub na vývodu nádrže, bude někde u budíku. Zkus ho zavřít a pomalu otevírat, měl by být cítit protitlak, kdyby se nějak chytila nebo přirezla ta kulička nebo co to tam je, tak zkusit po uplnym otevření lehce poklepak. Jinak nevim jestli by to bylo opravitelný. Ale u tohodle bych teď spíš typoval na netěsnost v podtlakovym ovládání rekuktoru, jak jde ta hadička od sání (pokud máš tenhle typ). To se ale obvykle dělá s výměnou membrán a to jsem sám nikdy nedělal :-), takže... Ale někde jsi psal že se ještě 5 let nedělali membrány, ne? Takže bych se na to zaměřil. Jinak plná nádrž je třeba znát při startování v zimě, takže její plnost je určitě důležitá, ale s poloprázdnou by to nemělo znamenat problémy.
00:10:10
19.11.2005
Jarda - zrušená registrace
-> Baghira: jeste jsem si vzpomel, ze jsem rovmal nadrz, kdyz jsem to auto koupil, ona byla budikem matocena uplne nahoru a nesla zavirat sedacka, tak aby to nebylo, tim, ze jsem ji dal normalne, asi s ni zkusim hnout........
23:55:21
18.11.2005
-> Baghira: sroub myslis mezi vyparnikem a mixem?- tim si nepomuzu, to jsem zkousel jako prvni......, na to prisavani by to vypadalo kde (mix-filtr, mix-karb, v karbu, karb-saci?, na karbu jsem rovnal vicko), ale co me zarazi, kdyz dam plnou nadrz, tak muzu tocit klidne 5500, pri pulce jsem psal a kdyz mam min jak 1/4 tak muzu tocit tak do 2500 (ale zas to skoro nic nebere...), proto jsem se zminil o nadrzi, ale nemuze treba vyssi tlak pusobit na membranu a jde toho tam vic (nevim), uz me nebavi kazdych 100km jezdit tankovat za 120kc.....
jeste jsem tam zkousel dat BRC vyparnik a dalo to hrozny veci nedrzelo volnobeh, neslo startovat, jak jsem tocil pod 2000, tak uplne prestavalo jet (ale on je z firemniho fava a ma okolo 200tis., tak tim bych si nepomohl, ted jsem ho rozebral a komora jak je privod LPG byla uplne ucpana nakejma pripalenejma srackama)
sorry, ze tak otravuju
22:13:32
18.11.2005
Baghira
-> Jarda: Já bych to typoval buď na přisávání vzduchu...ale celkem masivní, to pak v těhle otáčkách přestává jet, nebo prostě omezenej přísun LPG tím regulačním šroubem na přívodní hadici. Membrány nevim, o tomhle problému jsem v souvislosti s membránama neslyšel ale pokud mají už něco za sebou, tak je vyměň aspoň budeš mít při problémech jistotu, že to v tomhle není :-).
19:15:15
18.11.2005
jeste bych potreboval poradit: uz jsem vyresil to cukani (vymenil jsem palec, vicko, kontakt, kabely, svicky, civku a predstih jsem dal 8-9st. a je pokoj -nevim co to zpusobovalo, mozna vse castecne), ale ted mi to prestava okolo 3500-4000 totalne tahnou, jak kdyby dochazel plyn, ale mam 1/2 nadrze, vycistil jsem privodni filtr, je dobre pruchozi a nepomohlo, tak podeziram bud nadrz, ze by tlakova hadice mohla byt nad urovni plynu(nevim jestli pravdepodobne) nebo ve smesovaci mebrana nebo neco jineho?, predem diky, na co by jste to z techto veci typovali? , uz jsem tento prispevek dal tam, kam nepatri, tak to jeste zkusim zde....
-> M-toy: na kolik prijde ta membrana, klidne bych si ji vymenil sam (to nikdo nepozna, kdo to delal a stejne bych pak zajel na kontrolu....), pry u lovata nevydrzej co BRC
21:04:47
10.11.2005
jeste, kdyz snizim predstih, tak mi jde dat volmobeh i na tisic a cuka to do 3000/min a pak se to cukani zacina ztracet, se zvysenim predstihu se ta hranice snizila cca na 2500/min.
21:00:32
10.11.2005
-> King: no jak kdyz si tak vzpominam, tak mi favorit dal uplne to samy i po vymene membrany, ale moc mi to neprislo, protoze jsem jezdil od 2500/min. nahoru a s rapidem jezdim mezi 2000-3000/min., protoze pak to moc rve a taky to takhle min bere, kdyz jsem prodaval favorita, tak jsem se divil, ze to nekomu muze tak cukat, ten clovek to tocil okolo 2000/min. a taky to pak nekoupil1
22:15:31
09.11.2005
King
No, kolem tvrdnuti membran koluje hodne povesti, ale procento problemu kolem "tvrdnuti" neni zas tak vysoky4
2 Jarda: hele potrep vyhledavaci engine tohodle webu klicovym slovem "lpg" a pri trose trrpelivosti narazis na troubleshootovaci navody at uz z myho pera ci Baghiry a mnoha dalsich.....
21:38:15
09.11.2005
M-toy
No tak to je pro mě úplně jasný, buď rád, že nejsou popraskaný a plyn ti nefučí ven. Přetěsnit a je to. Dělá to hlavně při akceleraci ???
18:12:46
09.11.2005
-> M-toy: budou puvodni, takze 5let
18:03:56
09.11.2005
M-toy
Kdy se dělaly ty membrány v to lovatu ???. Připadá mi to jako tvrdá podtlaková membrána. Ono taky záleží jak jsou starý, ne jenom kolik to má najetý. Směšovačů už jsem dělal nesčetně, mám na to papíry.
17:33:07
09.11.2005
-> King: ale benzin jo, ten dam klidne na 1500, ale lpg ne, pokud dam benzin na 850/min, tak lpg okamzite chcipa at nastavuji na reduktoru jak chci.....
jak zjistim tu tesnost, me prijde, ze tam neco syci, ale jen po nastartovani, kdyz je motor studenej, pak uz neni slyset syset nic
15:20:14
09.11.2005
King
2 Jarda: podle toho, co popisujes, by ses mel v prvnim stepu zamerit na karbec, aby fungoval spravne ten benal. Kdyz nejde nastavit benalovej volnobeh vejs, nez 600, je neco spatne. Vypada to na vic problemu najednou, takze postupne - prvni karbec a tesnost vseho od vika karbu az po hlavu motoru...
14:56:50
09.11.2005
Baghira
-> Jarda: Nejlepší je to udělat na stroboskopu, to je o hodně přesnější a co se týká těch otáček, musíš nastavit nejdřív karb na benzín a po přepnutí štělovat bohatost na reduktoru. Tam se otevíráním otáčky zvyšují, ale jen do určitý hranice a pak zase pomalu padají, i když otevíráš. Pokud jsi to nikdy nedělal, bylo by dobrý, zajet někam kde dělají emise, aby ti to na paltestu zastavili na základní polohu, ať se máš od čeho odpíchnout.
14:17:13
09.11.2005
-> Baghira: tak jsem nastavil 10-12 od oka, protoze tam uz nemam stupnici na bloku a fakt se to zlepsilo, ale uplne nezmizelo a volnobeh mi ted nejde nastavit vys jak 600/min ani na smesovaci ani na karbu
12:22:22
09.11.2005
Baghira
-> Jarda: To se udává, ale pro LPG je lepší dát vyšší, buď na horní hranici toho rozpětí co jsi psal,ale lepší je dát ještě o něco víc.
11:24:04
09.11.2005
-> Baghira: tolik?, vzdyt se udava 5-7, no zkusim to a nebude problem se startovanim?
09:10:23
09.11.2005
Baghira
-> Jarda: TAk to dej na 10 stupnu a uvidíš. Já měl nastaveno na 130ce nejideálněji 12 stupnu. Ted na favu to je kolem 10.
08:49:45
09.11.2005
-> Baghira: predstih zkontroluju, ale tusin, ze jsem tam mel 6 stupnu
23:51:08
08.11.2005
Baghira
-> Racyk: No to nebylo ani tak tím, že by bylo moc vzduchu, ale malá bohatost a spousta lidí to pak řeší právě tím, že zalepí kus airboxu. Pokud nemá člověk v seřízení bohatosti svépomocí jistotu, tak to chce seřídit na paltestu.
23:45:06
08.11.2005
Racyk
netěsnost je u LPG dost velký problém... tam stačí fakt jen kousek a je to někde.. mě jen tím, že mi ztrouchnivěla guma mezi airboxem a mixem přestaval držet volnoběh... vyměnil jsem a uplně v klidu.. brácha řešil cukání tím, že přivíral díru na nasávaní vzduchu do airboxu..... prostě moc vzduchu dělá bordel...
23:22:46
08.11.2005
Baghira
-> Jarda: Netěsnost kdekoli od sací trubice až po blok. Cukání sice většinou bejvá v zapalování, ale i tohle je možnost. Jo a co předstih, na nízkej mi to taky cukalo jak svině.
23:09:34
08.11.2005
-> Baghira: zatim nemam bezkontakt, netesnost myslis mezi karbem a sacim potrubin?, ja uz snad zacinam podezrivat ten smesovac
22:56:41
08.11.2005
Baghira
-> Jarda: A máš ETZ z Fava? Pokud jo, tak je v řiti krabička ETZ. Na benál ještě funguje, ale na plyn už ne, jednou se mi to stalo. Jinak by to mohla být nejspíš netěsnost někde pod karbem, nebo tak.
21:39:28
08.11.2005
-> Tomáš Ševčík: plyn je starej 5let a mel by mit najeto asi 40tis (jestli se tomu da verit) me u fava zacal delat problemy po ujeti cca 170tis BRC a musel jsem vymenit membranu (ale spis to nestartovalo a zralo, ale necukalo)
serizeni by myslim melo cenu pokud by se to menenim smesi na tej hadici od smesovace menilo, ale je to porad stejny, pokud neuberu tak, ze to uz nejede...
21:19:54
08.11.2005
Tomáš Ševčík
-> Jarda: A na serideni lpg jsi byl a jak je starej ten plyn?
21:14:54
08.11.2005
tak premyslim jestli nemam zkusit smesovac prehodit, toto je lovato a ja mam doma jeden BRC, ale to by bylo asi nelegalni ne?
21:12:54
08.11.2005
ale na benzin je bez problemu, vubec to na benzin nedrzelo volnobeh, tak jsem karb rozdal, vycistil trysky a vse profoukal kompresorem a ted na benzin jede uplne krasne, ale ten plyn je porad stejny, hlava je litinova (130), novy tesneni, ventily zabrouseny asi pred 5ti tis. serizoval jsem je pro jistotu jeste ted znovu a svicky jsem trochu sklepnul, jak tady nekdo pro LPG doporucoval, jinak na zapalovani se mi to nezda, kdyz to nedela zadne problemy na benzin..........
20:13:34
08.11.2005
Tomáš Ševčík
-> Jarda: to zalezi kolik te motor ma najeto?jak dlouho to jezdi na lpg? v jakem stavu je hlava valcu je hlinikova nebo litinova muze to bejt spatne tesnici ventyl but podpaleny nebo vyrezivele sedlo.a karburator na lpg nema vliv funguji na nem jenom klapky.
19:14:48
08.11.2005
COL
Tezko rici. Obecne - vynchavani zapalu pri hodne seslaplem plynu a otackach kolem 3000 ukazuji na problemy se zapalovanim - spatny svicky, kabely, nebo nezadouci probijeni - to proto, ze v tomhle rezimu jsou na zapalovani vyskoy naroky zejmena na napeti a odolnost proti nezadoucimu preskoku vyboje jinde nez na svicce.... Zavislost na teplote by mohla souviset se zmenou bohatosti smesi (vyhrati zplynovace), pripadne nejaka fuka, ktera se teplem dotesni nebo za studena neprojevi..
Mimochodem v jakym stavu je vzduchovej filtr?
Osobne si spis myslim, ze je to v zapalovani, ale s urcitosti nejde rici nic.
18:57:41
08.11.2005
na benzin to jede pekne, jak prepnu na LPG, tak studeny to jede krasne a jak se prohreje po cca 7-10km zacne cukat, predevsim v kopci a pri nizsich otackach okolo 2000/min, pri vyssich to neni tak znatelny, ale trochu to je taky citit, mam vycistenej vyfoukanej karbec, novy VN kabely a svicky a uz nevim cim to muze byt, kdyz benzin je v poho, zkousel jsem hybat s LPG smesi, ale bez vysledku......
Extreme Tyres