skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bere motor vodu???
22:42:20
17.11.2005
17.11.2005

petr s
-> Jerrys: Tak to ti šla voda do oleje
22:38:19
17.11.2005
17.11.2005

Jerrys
Tak když jsem ho vypustil, tak ho tam bylo tak !!5 litrů!! Byl to takovej tmavě šedo hnědý hnus s bílým kalem na hladině!!!!
14:39:59
15.11.2005
15.11.2005

COKAPIK
staci kdyz motor celkem fest prehrejes a jsou utopeny na to tata stalo se mi to asi pred mesicem.....fuj to bla hruza to prevlozkovat...
10:57:06
15.11.2005
15.11.2005

Labros
-> Jerrys: Ty utopený vložky, pro to nemusíš nic dělat, to se někdy na jetým motoru stane, i když s ním nikdo nic nedělá a jenom jezdí... Strejda to opravoval před lety na hundrtce na motoru v původním stavu.
10:44:18
15.11.2005
15.11.2005

King
2 Jerrys: Bejva to podle stupne kontaminace videt i na vyndany merce. Zatimco cistej olej je bud skoro cirej nebo do hneda, tak "zvlhlej" je takovej jako bile zakalenej....

22:16:48
14.11.2005
14.11.2005

Jerrys
Jo a myslíte,že to na tom starým oleji poznám že je v něm voda???
22:15:19
14.11.2005
14.11.2005

Jerrys
moje diagnóza je taková: přes starý těsnění se dostávala trochu voda do oleje a nyní se z oleje vykondezovává ven,skrze víčko oleje. Hned olej vyměním a uvidím!!!
22:07:09
14.11.2005
14.11.2005

COKAPIK
jojo presne tak musis vymenit i olej ja vymenil tesneni pod hlavou a porad tam byla emulze koupil sem new olej a emulze je pryc.....
18:26:58
14.11.2005
14.11.2005

Jerrys
Olej jsem neměnil,ale mám ho už koupený.A může to s tím být pravda.Myslíte,že vložky se vyserou jen tak z ničeho nic??? Nikdo do toho nevrtal a při sundané hlavě jsem s motorem netočil!!!!!!!A musím Miskuse vyvést z omylu:toho Rapida mám půl roku a nikdy se mi nepodařilo ho uvařit!!!! A to Favo ze kterýho je ta hlava taky ne!!!To byla plně funkční 94,stříkačka a borec tam dával upravenou hlavu,tak jsem vzal tu starou.

15:46:38
14.11.2005
14.11.2005

King
2 Jerrys: A menil jsi pri vymene hlavy i olej? On totiz uz jednou kontaminovanej olej vodou se ji zbavuje dost dlouho a ani po vymene neni vnitrek motoru hned bez vody. Pak je ovsem dalsi pruser zvanej utopeny vlozky, tzn. bez presahu cca 0,1mm pres blok a netesnost je na svete i po vymene hlavy. A dalsi pruser - unik vody tesnenim pod spodkem vlozek. Kazdopadne momentalne bych prosel uplne VSECHNY spojky vc. tech kratkejch hadicek pod deklem na spodku auta (dost zakernej zdroj uniku), vc. kontroly tesnosti odvzdusnovaciho ventilu v kufru pri natlakovanym okruhu (po odstaveni auta a behem jizdy u nej dokaze vykapat taky slusna porce vody, ktera se hadici odporouci pod auto, takze nic neni na prvni pohled videt.
Otestoval bych jeste na zahratym motoru vytrit vicko do sucha, a s poradne tocenym motorem dat tak 5km a zkouknout znova to viko, jetsli se tam emulze znova vytvori, pak je to skoro jistota....
Otestoval bych jeste na zahratym motoru vytrit vicko do sucha, a s poradne tocenym motorem dat tak 5km a zkouknout znova to viko, jetsli se tam emulze znova vytvori, pak je to skoro jistota....
15:42:45
14.11.2005
14.11.2005

miskus
ono by sa to malo jemne odvzdusnit aj same ale najlepsie urobis ked dolejes kolko mas urobis dlhsiu jazdu potom zastavis a uvidis kolko ubudlo a ci je nejaky bordel na vicku(na dlhsje ceste zistis ci sa vari atd)ako prve hadice skontrolovat ci su dotiahnute (ja som zabudol jednu hadicu dotiahnut tak liter nemrznucej siel na zem:-))
bordel v takomto striedavom pocasi je klamny.
a to ze je hlava stiahnuta a z fava este neznamena ze nie je prasknuta staci raz nesikovne po uvareni naliat vodu a je to.ale to vidim ako najhorsiu a najposlednejsiu moznost
takze dotiahnut doliat aa este som chcel mne robilo cosi take ze ako kolvek som dolial tak furt som mal minimum ale to co bolo navyse vytlacilo do zachytnej nadrzky tak som bol kludny
bordel v takomto striedavom pocasi je klamny.
a to ze je hlava stiahnuta a z fava este neznamena ze nie je prasknuta staci raz nesikovne po uvareni naliat vodu a je to.ale to vidim ako najhorsiu a najposlednejsiu moznost
takze dotiahnut doliat aa este som chcel mne robilo cosi take ze ako kolvek som dolial tak furt som mal minimum ale to co bolo navyse vytlacilo do zachytnej nadrzky tak som bol kludny

11:25:26
14.11.2005
14.11.2005

Labros
hele dotáhni ještě jednou všechny hadice který jsi musel sundavat kvůli výměně hlavy, pořádně, dolej kapalinu, pořádně odvzdušní a projeď, a pokud ubude tak ještě dolej a ještě projeď, a uvidíš. Jestli jsi třeba dával nový pásky tak si musí sednout a znova dotáhnout. Ta emulze tam po kratší jízdě bývá.
11:19:44
14.11.2005
14.11.2005

Jerrys
Jo, a ta druhá hlava byla vzítá z pojízdného Favorita,takže by s ní něměl být problém (prasklá nebo tak něco...)

10:52:31
14.11.2005
14.11.2005

Jerrys
Můžete někdo definovat můj problém???!! Dával jsem na Rap 136 druhou,mírně upravenou hlavu,snížení jen decentní cca 0.5 mm (prostě srovnaná).Samozřejmě nové těsnění pod hlavou,guferka,atd...Ale zapoměl jsem po nalití chladící směsi odvzdušnit chladící okruh a předpokládám že to mělo za následek dolití chl. kapaliny asi 1,3l (po ujetí cca 60km) Po ujetí asi 150km (včera) jsem opět kontroloval chl. kapalinu a hladina byla na spodní rysce vyrovnávací nádržky a na víčku pro dolévání oleje byla slabá vrstva bílé emulze.Rovněž vahadla ventylů jsou jemně potažena touto emulzí. Před výměnou hlavy tam bylo emulze ještě víc a kapalina tak neubívala! Může být takovéto srážení vody na víku ventylů způsobeno nynějším chladným počasím???? Mockrát Vám všem děkuji za rady!!! (už se mi to rozdělávat nechce)