teplota

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 21.11.2005 do 28.11.2005, založil/a pyroman
řadit dle data
18:41:54
28.11.2005
Labros
-> Lokiu: Měl jsem stejnej motor a stejný problémy (jezdil několik hodin v poho, pak najednou vylítla teplota a k tomu třeba ještě nějaká hadice.) Díky němu mám všechny hadice a spony na chlazení nový. Asi jsem měl nějakou prasklinku v hlavě která se roztáhla jen při velkým tepelným zatížení - stávalo se to většinou do kopce.
18:25:17
28.11.2005
pyroman
tak sem vyměnil těsnění pod hlavou, termostat a ručička pořád kmitá a dnes sem zjistil že mi jedna hadice sákne takže to budu dávat do kupy, ale je mi divný, že když mám ohřátej motor a mám nastartováno tak že není slyšet větrák
09:28:23
24.11.2005
Lokiu
King: No hej vyleti hore ale nevari. Mne to fungovalo normalne napr tyzden uplne v pohode na 80 a potom zrazu uvarila ale hnusne (10 min odfukovala para z expanzky na povolenom vicku, dokonca raz mi pretlakovalo ventil na kureni a ani nehovorim jak mi praskla odvodova hadica z kurenia) No neviem ci to je otocenym termostatom.
08:25:34
24.11.2005
Lokiu
King: No hej vyleti hore ale nevari. Mne to fungovalo normalne napr tyzden uplne v pohode na 80 a potom zrazu uvarila ale hnusne (10 min odfukovala para z expanzky na povolenom vicku, dokonca raz mi pretlakovalo ventil na kureni a ani nehovorim jak mi praskla odvodova hadica z kurenia) No neviem ci to je otocenym termostatom.
15:46:46
23.11.2005
King
Lokiu: Zadna veda - kdyz je ta doura spatne tj. dole, dochazi k zavzdusneni skrine termostatu a termostat obklopenej castecne parou se se otvira pozdejc, takze teplota nejdriv vyleti nahoru, pak rychle klesne a porad dokolecka.
15:30:20
23.11.2005
Lokiu
Ja mam(mal som) podobny problem. Motor 120LS za urcitych mne neznamych okolnosti zacal varit. Dost casto. A tak som menil termostaty (3x novy);vymenil vicko na nadrzke; vymenil chladiacu kvapalinu a podobne. Voda do oleja ani naopak vsak nesla, a po vykonovej stranke som nebadal ujmu. Nic nepomahalo, tak som predpokladal podfuknute tesnenie pod halvou alebo pokrutenu hlavu. Ked som vsak hlavu dal dole tesnenie bolo skoro ako nove, a ked som dal zrovnat hlavu tak sa ma manik pytal ze na co ked je rovna jak oci. Vcera som poskladal motor, tak som strasne zvedavy ako to bude dalej. Inac by ma zaujimalo ako je to s tym otocenim dierky termostatu smerom nahor, to pocujem prvy krat.
23:43:57
22.11.2005
King
Bud to tesneni pod hlavou nebo nedejpriroda praskla hlava, ale problem muze bejt i montazni poloze termostatu (teda jestlis ho v posledni dobebe menil) - podobne se to chova, kdyz je namontovanej tou malou dirkou dolu)
22:34:16
21.11.2005
minno
no mne hlava netesnila už niekoľkokrát, ale nikdy sa mi to neprejavovalo varením alebo kolísajúcou teplotou. vždy šla len voda do oleja. tým ale nič nevylučujem.
Tvoj problém môže byť aj vadný termostat.
22:12:39
21.11.2005
pyroman
tak jo lidi určitě tady tohle téma už někdy bylo, ale nemám čas to hledat...mám problémy s udržením teploty motoru....kmitá mezi 70 a 90 a když se udrží okolo 90 tak se motor začne hřát a pak rázem teplota stoupne na nějakých 105 a pokud rapidně nespomalím, né-li nezastavím, tak auto začne vařit...myslím že mám v tahu těsnění pod hlavou...nebo se pletu???? v čem by mohla bejt ještě chyba a jak ji zjistit a odstranit
Extreme Tyres