Turbodmychadlo na motor 135

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 01.01.2006 do 01.01.2006, založil/a Dan
řadit dle data
23:24:13
01.01.2006
Dan
-> Saky: No jo, to je pravda 52
22:05:47
01.01.2006
Saky
tak ver tomu ze udelat napojeni na prevodovku a uchyceni motoru bude podstatne jednodussi a hlavne plne funkcni.. co se tyka nakloneni motoru to si v podstate muzes natocit jak budes chtit..
21:18:38
01.01.2006
Dan
No ten podtlak už je jen tak mimochodem, on tam zas tak nutnej neni, pokud by ho nepotřeboval karburátor.
Mě jde o to, namontovat to na motor 135. Jasný, že to bude asi víc problémů než tam dát celej motor z Una, ale mě připadá to spojení motor-převodovka jako dost těžkej problém 17 A nevim, jak je motor v Unu nakloněnej, co když bude úplně jinak a co pak, zas řešit, že to nebude brát olej a tak.... 24
20:28:45
01.01.2006
Max
podtlak na posilovač se na turbovejch motorech řeší vývěvou. Ale to así víš
POpravdě,kdybych to chtěl udělat,tak bych tam prdnul třeba celej motor z una,kdybych chtěl malej objem s turbem. Nemluvim o tom,jak by na tom byl zdravotně... jen muj názor.
Jeden známý to chtěl taky realizovat,ale jako spousta dalších to nedotáhnul. Posháněl věci a na začátku přestavby to vzdal. Jendnak pro nedostatek času a pro větší náročnost než si myslel6
20:24:17
01.01.2006
Dan
-> Bery: Ty to ještě máš? Já myslel, že se za tu dobu už nějakej pacient našel, co to od tebe vzal. Vždycky se totiž objeví nějakej nadšenec, co do toho chce mermomocí jít 18
Jo a když vidim slovo Techweb, ten se nějak zhoršil, co? Pěkně to tam chcíplo, je vidět, že původní autory Škodovky už nebaví a už jezdí v jiných autech.
Svýho času tam byl vystavenej Favorit, ale to byl nářez, měl tam taky turbo a navíc hromadu elektroniky, svoje vstřikování a tak. Moc zajímavej kousek. Takovej žluto-modrej.
19:48:48
01.01.2006
Gryzly
-> Dan: na TechWebu je článek o turbo feldě a r´tam psali že jim fungoval posilovač brzd i když tam namontovali turboo
19:41:26
01.01.2006
Bery
jinak motor z una turbo + turbo + cooler + karbec tu máme na dílně a je to na prodej!
18:43:56
01.01.2006
Dan
Něco takovýho jsem viděl na Ladě. Dva karbecy, pak teprv turbo. To se mi moc nelíbí, aby hotová směs šla přes relativně horký turbo. A navíc to má problémy vůbec držet volnoběh a přechody. Tohle uspořádání bych zavrhnul, moc problematický.
17:53:05
01.01.2006
bitmap - zrušená registrace
Nevim, jestli ted nebudu placat, ale neslo by treba ze by se z karbece vybrakovaly klapky, ten by se dal co nelbliz turbu a mezi hadici od turba a saci potrubi by se dal nejaky mezikus s velkou klapkou z nejaky "dospely" strikacky? (nevim jestli to nekdo pochopil, dyztak zmastim obrazek)
Toto reseni ale temer vylucuje pouziti IC, coz by ale slo vyresit vstrikovanim vody do sani, jen nevim, jestli by to turbo tlacilo tolik, aby se ten vzduch dostatecne zahral.
16:56:34
01.01.2006
Petr Abrahámek
-> bitmap: Pravej turboefekt .). Souhlasim ale s Tebou ze timto by ty problemy odpadly. Pozit by se dal normalni lekr popripade sedr
14:43:42
01.01.2006
bitmap - zrušená registrace
ad podtlak: neslo by ho brat z pred turba?
ad turbokarbec: v nejake knizce jsem se docetl, ze soudruzi v BAZce davali turbo do Gardovky a to v usporadani filtr-karbec-turbo-motor. Timto by odpadl problem s turbokarbecem a mohl by se pouzit nejaky vetsi normal podtlakovy jedno (dvou) komorak. Problem by byl asi v davkovani plynu, protoze kdyby byla klapka metr pred pred motorem (nedejboze pokud bys tam mel este IC) tak odezva na plyn by asi nebyla zadna slava.
14:24:26
01.01.2006
Crack
kámoš tohle řešil taky,ale furt mu to blblo,tak nakonec rozhod že bude nejjednodušší,časově mín náročný a finančně nejlevnější dát tam celej turbomotor a vyřeší jen spasování a uchycení.Samozdřejmě teda neřešil jen motor,silnější auta se přece nelišej jen motorem4 jo a jde o motor z Loga,do jara by to mělo bejt hotový,tak snad to někde na srazu ukáže
14:18:50
01.01.2006
Bery
moc do toho zase nevidim,ale na jaře sem kopnu fotky motoru feldy 1,6 s turbem v škodě 130
Já do toho nešel proto že by to ten motor když mu budu hoooodně nakládat nevydržel.Proto teď Kámoš taky přechází na větší motor a jen se přehází turbína atd...uvidíme jak to s tím bude cvičit a kolik to vydrží
13:28:43
01.01.2006
Dan
Chtěl bych tímto tématem apelovat na lidi typu Bery, Wekky, Milošek a ostatním, co do týhle problematiky trochu vidí a zároveň požádat ostatní, aby se zdrželi připitomělých bezduchých hlášek, kterýma se bude tohle téma akorát znehodnocovat.
Takže kde začít? Asi u toho, že jsem posháněl hromadu informací, přečet snad všecky témata o přeplňování na tomhle webu a jinde a z toho všeho se dověděl pouze mlhavé informace, co se týče přeplňování motoru 135 výfukovým turbodmychadlem a karburátorem. Pokud to vezmu z gruntu, u základu, vezmeme motor 135: má kompresi lehce přes 8, což by mohlo stačit. Pomineme celej spodek motoru, 3x uloženou kliku a ojnice, necháme to bejt, ať to tam je. Teď bychom vzali turbodmychadlo z nějakýho menšího motoru, třeba to slavný UNO, v nějakým provozuschopným stavu. Dál by tu byl přetlakovej karburátor, třeba z nějakýho turbo Renaulta. Máme základ a zkusíme to poskládat dohromady.
1, Motoru bych ještě ubral kompres a trochu upravil spalovací prostory. Ventily nechat, vačku zatim taky. Nový těsnění pod hlavu, zavřem to, jdem dál. Olejový čerpadlo by nám to mohlo stačit umazat, možná by byl dobrej radši olejovej chladič, to turbo dává oleji dost zabrat.
2, Karburátor: podle některých zvěstí z Renaultů pasuje na přírubu. Dobře, i kdyby ne, žádnej problém. Dejme tomu, že bude v provozuschopným stavu. Chtělo by to k němu odpovídající čerpadlo a tuším, že budem potřebovat i zpátečku do nádrže.
3, Turbo: přírubu k vejfuku převaříme, stejně jako s karbíkem nebude větší problém, sešroubovat to k sobě, to řešit nebudem. K němu vejfuk dostatečnýho průměru. Vedení tlakovýho vzduchu máme, můžem dát i intercooler. Budem předpokládat, že turbo bude mít waste-gate, zatim ho stáhnem na co nejmenší plnicí tlak.
Tagže sešroubovaný a zapojený to máme.
A začnem s problémama a otázkama:
Zapalování: určitě dáme nějaký studený svíčky, to se ale vyzkouší. Samotný zapalování by mělo postačovat z Favorita.
Co se bude dít s podtlakem? Zezačátku bude, ale co dál, až začne foukat turbo? Posilovač na brzdy si můžeme v podstatě odpustit a při nejhorším i regulaci pro zapalování.
Berte to takhle: zajímá mě to zatim teoreticky. Když to zvládnu v teorii, jsem ochoten to postavit a podělit se. Základem to chci vzít co nejjednodušeji, nevrážet do toho astronomický částky za složitý úpravy palice a ojnic, atd. atd. Chtěl bych to udělat z recese, zkusit to. Vždyť pár těch aut jezdí a zřejmě to i funguje. Leč smůla je, že na konkrétního člověka se zřejmě nedostanem. Jsem připravenej na to, že ten motor to nemusí dlouho vydržet. Možná, že mi to celý vyvrátíte. Možná, že to postavíme.
Berry, proč ses na to vykašlal, když jsi psal, že u vás to někdo jezdí?
Pište, co je za klíčový problémy při sestavování dohromady, vykašlem se na základ konstrukci motoru, já ty problémy znam. Pište nápady nebo zkušeonosti o komponentech (turbo, karbík, ...)
Takže otvírám diskuzi a prosím, aby se ti, co ví akorát to, že turbo je něco, co píská a že to s tim jede jak kráva, snad ani tohohle tématu nezůčastňovali.
Díky a snad se někam doberem.
Extreme Tyres