chcípá za studena

prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 04.01.2006 do 06.01.2006, založil/a Paul
řadit dle data
16:56:47
06.01.2006
rolls
-> King: jasne, bezpecnost na prvom mieste52 no fakt to uz neviem inac napisat, po cesky rozumim ale psat neviem10 ATOMAK PO CHVILKE ZMIZNE, MAX PO 2 MINUTAX A AJ POTOM JE SYTIC ZAPNUTY A NECMUDI!!! nevravim ze bohatost zmesi o.k, aj ked ho nedavam na plno, alebo ze to prospieva autu, vravim len ze potom mi auto nezdoxne na dvox krizovatkax, takze nemusim zbytocne znova 2 krat startovat. niekto mi vravel ze nemam pouzivat sytic, ale proste to nejde, auto neudrzi otacky a zdoxne, teda teraz v zime. troxa sa na dvore zahreje, prejdeme krizovatky a ide dole. pomala jazda kym sa auto zahreje a potom normalka. moju manzelku doma tiez tak ucili na shade, ze bez sytica. na mojom, ked jej zdochlo na krizovatke tak sa naucila inac4 mozno to na inych tak funguje, u mna nie, mam to odskusane
16:34:06
06.01.2006
King
2 rolls: Ten tvuj vynatek myho starsiho prispevku ma jednu chybku: Mam auto na lpg a tam nic ve funkci sytice uz z principu neni. Cili bohatost a smrad z vejfuku je plusminus stajny jak na studenym, tak na zahratym aute 4 Kdyz pisu o atomovym hribu, mam na mysli oblak smradu s blbe spalenyho benalu. To co jsem popisoval se deje tak 3x za zimu, kdyz je takovej ten neprijemnej "vhkej" mraz, kdy i oskrabany sklo se behem par vterin zase pokreje jinovatkou - racej uznat Khon, ze to je trosku vo hubu s tim hned vyjet, co rikaj? :)
14:26:17
06.01.2006
rolls
-> Labros: co takto ju nenexat soferovat a bude pokoj? 2
13:50:56
06.01.2006
Labros

Chápu, ale asi radši naučim mladou vyjet hned.
13:38:18
06.01.2006
Pavel P@nkáč
ne jako startovat s plnym plynem ale bez plynu ten plnej pro aktivaci toho sytiče
13:37:36
06.01.2006
Pavel P@nkáč
-> Labros: můj sytém staru byl: zapnout klíček dát plnej startnout chvýly nechat běžet minutu dvě protůrovat jet!
11:19:46
06.01.2006
Labros
Chtěl bych se zeptat, máte taky zkušenost, že když necháte dýl běžet motor na plnej sytič v zimě, že se pomalu uchlastává, otáčky klesaj a nakonec chcípne? Dělalo mi to jak dřív se SEDRem tak i teď s přívěrou na Pierburgu, s nevyhřívaným i vyhřívaným potrubím... Stačí jednou prošlápnout plyn a už se to neuchlastá.
Ne že bych tohle rád praktikoval, ale s oblibou to dělá mladá zatímco se půl hodiny připoutává a šteluje se sedadlo a zrcátka, očekává stejný chování jako u feldy stříkačky..
11:07:17
06.01.2006
Milos
-> rolls: ja ti rozumiem , ze davas sytic aby ti neskapal, len mu to dlhodobo neprospieva ked ho nexas vyhuleny 5 minut, nejde tu o zadny atom hrib, ale ze si odjebavas tym motor4
09:58:32
06.01.2006
Labros
-> rolls: ale jo já neříkám že to není normální, mě to taky v zimě po startu čoudí 1 a nežere to ani kapku oleje a sytič mám už fáčkovej kterej oproti klasickýmu škodováckýmu dá se říct voní 1
01:37:01
06.01.2006
XFunny
-> Milos: omyl je to pri studenem motoru kdyz zacnec przdit chcipne to... Na mym zimaku to nedela, ale S120 co jsme meli stacilo trosku pribrzdit a zdechla...
23:07:22
05.01.2006
rolls
-> Milos: hej...len ja to robim namiesto noha na plyne sytic tak aby motor neskapal4 5
22:22:11
05.01.2006
Milos
-> rolls: no moj mily ale tym ze zahrievas motor na sytici, to neni bohvie co , si to pekne odjebkavas4
ja zos studenym motorom aninejdem radsej zohhrejem namieste,nastartujem ked tak v najhorsom pripade nasytic, potom ho stiahnem dole a drzim to na plyne xvilku, myslim tym tak cca 1t ot, neskor noha z plynu dole a ide pekne sam, ked sa us ponahlam niekde tak tiez takto isto ale pohnem sa skorej a necakam kym ma tyx svojix 80 ale idem pomedzi barakmi na 1ke na 2t ot a tak sa zohreje ties
17:41:24
05.01.2006
rolls
-> King: z toho co si vtedy napisal sa mi zda ze tiez zahrievas auto, len ja namiesto skrabania okien robim inu cinnost ako som napisal2. a teraz tvrdis ze je to zbytocne...8
17:38:02
05.01.2006
rolls
-> Labros:
tohle napsal KING:
Predne by bylo dobry sï pripomenout, ze ve vejfuku pri odstaveni kondenzuje slusna kaluz vody, takze po startu se proste aktivuje zadymovavaci zarizeni. Navic se syticem je smes skoro vzdycky zbytecne bohata, takze dalsi zdroj dymu navic. Jestli ti no nezere vic jak 0,5l/1000 oleje, nedelal bych z toho vedu. Ja taky kdyz rano zazehnu (LPG) a skrabu okno, tak behem par vterin vygeneruju slusnej atomovej hrib pary, ale skoro bez zapachu, takze nevrly kolemjdouci duchodec nemuze rict ani popel :)
link zdes:skoda.stable.cz/cz/index. php?action=sho...
17:25:03
05.01.2006
Labros
-> rolls: no je hrozně bohatá směs. a taky se sráží na potrubí a pak když šlápneš na plyn tak se to pěkně všechno pošleš do motoru. a možná i že se sráží vlhkost ve vejfuku.
17:18:27
05.01.2006
rolls
-> Labros: no a preco to po xvili prestane cmudit?
17:12:26
05.01.2006
Labros
Nemá to nic dělat s tím, že je to studené.
Je to prostě tím, že v sání je větší nebo menší netěsnost a jedeš na sytič.
Taky mě to dělalo, když jsem měl nějakou podivnou podložku pod karbem. Se sacím potrubím na 136ku mi to už nedělalo vůbec a teď s favo sacím a dobrou podložkou taky ani náznak.
17:01:55
05.01.2006
rolls
-> King: no ja sa stebou nehadam, do mna nerypes1 vies ono mne tyx par minutiek, zbytocnox asi spravi to, ze na dvox krizovatkax mi nezdoxne motor. dalsie vec je, kto tu povedal ze dam turbo packu naplno? neviem ako ostatnym, ale prednedavnom tu bolo nejake tema ohladne atomovom hribe pri starte, ak si dobre spominam, robi to v zime vpodstate kazda skodovka, lebo vo vyfuku sa nazrazala vlhkost, je to tak? si to pametam len matne, ak nie tak ma oprav. podstata je ta, ze po tyx par zbytocnyx minutax, nielenze mi nezdoxne Barborka, ale nemam za autom atomovy hrib. takze, ak ty nezohrievas auto aspon troxu, je to tvoja vec. ale vraviem mne ze to robim zbytocne sa mi zda troxa mimo, lebo som to skusal aj bez toho zahriatia8
23:47:40
04.01.2006
Milos
-> XFunny: ja nemyslim si ze spatna hadice od posilovace ma neco spolecniho s teplym nebo studenym motorem pane...
23:37:54
04.01.2006
XFunny
takle chcipa 5 z 10 skodovek....ale vetsinou s puvodnima hadicemi od posilovace....3
23:02:19
04.01.2006
King
2 rolls: Mozna zajiumave info, ale je to proste fakt, kterej je popsanej v kazdy prirucce ke skodovkam (ale plati pro auta vseobecne) snad uz od dob S1000 (starsi literaturu nemam ). Jestli vyrazis se 40C na teplomeru, tak to je obzvlast ted v zime peknejch par minutek zbytecnyho zahrivani na miste. Opakuje se to u nas na sidlisti kazdou zimu a kazdorocne se podobny tema objevi a tak mi neda pokazdy si rejpnout :) Je to specialita hlavne skodifkaru, ze rano v pul sesty to nejakej jouda po minute motani starterem zazehne a s naplno vytazenym syticem cisti 5 minut kazdej cm ctverecni povrchu auta, zatimco shade na cely kolo vresti ve 3000rpm a smes, diky sytici na plno vubec ne stechiometricka, vytvari kolem pacientova vehiklu atomovej hrib9 Hardcore tyhle kategorie potom jeste vlastni druhej klic od auta, kterym bootujici auto zamknou a zapadnou zpatky do baraku asi dotlacit do palice jeste zbytek kukuricnejch lupinku v jogurtu 8
21:39:07
04.01.2006
rolls
-> minno: no teraz v zime som si vsimol u nas v robote ne parkovisku, ze moja osuxana a skareda (zatial) skodofka nastartuje hned na rozdiel od new vehicles1 a to iba som sa pohral zo starterom, ale o xvilu by trebalo new batery8 aj ked tato slape jag hodinky. odporucas nejaku znacku? a kolko Ah?
21:34:44
04.01.2006
minno
-> rolls: no ja, v suvislosti ze taki jednotlivci existuju, nebolo to nic o tebe47
21:33:18
04.01.2006
minno
mimochodom, sranda ja aj s takými, čo majú len 1 kľúč od garáže - naštartujú, vycúvajú, scípnu, zamknú garáž, naštartujú a odídu. Potom prídu, scípnu, otvoria garáž, naštartujú a vojdu...128 128 A keď sa jedná dokonca o škodovky, ktoré majú majitelia problém natočiť, je to zábava jak sviň.3
Minule bolo vonku asi -7 a ktosi vonku na sídlisku nemohol naštartovať (nejaké "západné" staršie auto) a točil to nasucho vkuse fakt asi minútu9 9 (a to nepreháňam) Som tam stál a čakal kedy prestane. Som sa čudoval, že nevybil baterku. Aj tak nenaštartoval...2
21:27:02
04.01.2006
rolls
-> minno: kto spominal svetla?4 5
21:25:39
04.01.2006
minno
-> rolls: ale jasné, veď ja tiež nezhasínam motor kým zatvorím garáž a poobzerám si auto47 Ale naštartovať ho, a potom ho ešte 10 min. čistiť od snehu a pritom mať už "nachystané" rozsvietené svetlá je trochu moc.
21:20:22
04.01.2006
rolls
-> King: zaujimave info....preco potom ma motor teplotu 40 stupnov a mozem dat dole sitic? a nenasere aj xodcov dost ked si mi z laufu dymy jag v tovarni? inac som mal taky isty problem ako Paul, lebo kym sa dostanem na hlavnu tag musim absolvovat par krizovatiek, lepsie sa jazdi ked nemusim stale brnkat po plyne alebo nexat zdoxnut motor akurat v krizovatke. nefim, susedov neserem, a pocas tej cigarety aj tag zatvaram garaz, nakladam veci do auta, aj pes cosi dostane a vyrazam. a zaujimave je ze aj kurenie uz zohrieva auto. kamenujte, ale mne sa to osvedcilo8
21:15:17
04.01.2006
minno
-> King: naštartovať, rozsvietiť svetlá a až potom sa venovať očiste skiel3 3
21:11:40
04.01.2006
King
2 rolls: To je samozrejme dost rozsirena kokotina hlavne v zime, protoze na miste se trosku zahreje motor (rozhodne min a pomalejc, nez pianko jizdou) a prevodovka zustava ztuhla. Opodstatneni nechat to chvili bezet na miste (par desitek vterin) to ma jenom v nejhlubsich mrazech, jinak je to kontrapoduktivni zbytecne to nasira sousedy 4
20:58:41
04.01.2006
minno
takýto stav je na karburátorovej škodovke dosť normálny, ak je všetko v poriadku, neprejavuje sa to až tak strašne intenzívne. v opačnom prípade ti môže napíklad "unikať podtlak" zo sania motora cez posilovač bŕzd (nesyčí ti?)
20:49:00
04.01.2006
rolls
-> Paul: ja jazdim na sytic kym sa auto nezohreje a este sa mi nestalo ze by mi motor zdoxol. a pred jazdou samozrejme nexam xvilu auto nastartovane, tag jednu cigaretu1
20:30:46
04.01.2006
havlik
proste je to studene3 3 4
20:30:07
04.01.2006
Pavel P@nkáč
to dělá skoro každýmu, nedávno se to tu řešilo
20:11:18
04.01.2006
Paul
lidi mám opět jeden dotaz,když mám ještě studený auto a jedu na sytič a pak když si přibržďuju před křižovatkou,tak mi padaj otáčky a pak když zmáčknu brzdu trochu víc abych zastavil,tak to auto úplně chcípne,když je ale teplý motor ohřátej,tak to nedělá.Díky za radu
Extreme Tyres