skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vstřikování mlhy do karburátoru
16:22:01
14.02.2006
14.02.2006

PeterP136
-> King: Verim, mam proste malo skusenosti s malo motormi. Nastastie. :)
14:16:07
14.02.2006
14.02.2006

King
2 Milos: Ano, smrad z odvetravani klikovky je u ruznejch shade ruznej, ale proste je
Proto uz od 60.let bylo v normach EHK, ze odvetravani motoru se povinne dela pres sani a ten kentus se radsi prozene spalovakama.
2 PeterP: Verim, ze u motoru se symbolickou spotrebou oleje to trosku subjektivne ucinkuje, ale ja mluvim o motoru, kterej zral vic nez 0,5l/1000km oilu a v ty puvodni sklenicce od horcice se celou dobu krcilo pul deci sajrajtu a airbox a zbytek sani byl zajebanej olejem. Po realizaci skutecnyho odlucovace, se mi v kanystriku hromadilo radove nekolik dcl humace a sani bylo cisty.....
Proto uz od 60.let bylo v normach EHK, ze odvetravani motoru se povinne dela pres sani a ten kentus se radsi prozene spalovakama.2 PeterP: Verim, ze u motoru se symbolickou spotrebou oleje to trosku subjektivne ucinkuje, ale ja mluvim o motoru, kterej zral vic nez 0,5l/1000km oilu a v ty puvodni sklenicce od horcice se celou dobu krcilo pul deci sajrajtu a airbox a zbytek sani byl zajebanej olejem. Po realizaci skutecnyho odlucovace, se mi v kanystriku hromadilo radove nekolik dcl humace a sani bylo cisty.....
10:12:13
14.02.2006
14.02.2006

Baghira
-> Crestik: Však se taky životnost motorů v letadlech měří na letový hodiny, takže tam to snad za životnost nemůže chytnout ani lišku :-).
08:53:37
14.02.2006
14.02.2006

Crestik
-> sesty: slyšeli jsme i tom, že za 2WW se do motorů letadel vstřikovala přímo voda. Ale když se nad tím zamyslím, že vymýšlet něco takového do obyč škodofky, ještě k tomu neznat stinné stránky a pracnost atd, tak mi to příjde jako stejné zvýšení výkonu, jak vložením vrtulky na elektromotru do sání

23:49:49
13.02.2006
13.02.2006

Pilot 105
-> Milos: Jediné co se bude možná hůře mazat jsou osičky klapek v karburátoru. Ale při správné údržbě karburátoru bych v tom neviděl problém.
20:32:32
13.02.2006
13.02.2006

PeterP136
Inac tu dekarbonizaciu berte s velkou rezervou. Myslim ze tam manik spominal aj nejake varovania. Jedno co ma napada, je ze para zlikviduje olej zo stien valcov a ak sa jej dostane vela do oleja popri kruzkoch nastava paradny priekak.
20:25:52
13.02.2006
13.02.2006

sep
-> Milos: :to bych neviděl tak akčně s tím "horním mazáním",motor se bez toho krásně obejde...
20:16:22
13.02.2006
13.02.2006

PeterP136
K tej vode v sani, tak pre lpg nebrat. Mne to na lpg v dazdi taha slabsie.
Inac destilkou do sania, pri zvysenych otackach takmer do skapania sa vraj daju lacno dekarbonovat spalovacie priestory, ale treba to asi vediet. Akurat ot chce vraj par litrov destilky nez to bude mat ucinok. Aspon som taky navod cital na nete a toto tvrdenie podporuje aj vycisteny valec, do ktoreho prelina voda z chladenia.
Co sa tyka toho "odlucovaca" oleja, tak aj pollitracik od zavaraniny ma ucinok. Ked som ho v skodovke mal, tak bol airbox uplne suchy a v tej nadobke bol vzdy daky zlty sajrajt (robil som takmer vylucne len dlhe trasy, takze islo o zahriaty motor). Ked som nadobku vysmaril, lebo zavadzala a dostupila dost znacneho znecistenia a navyse jej obsah zacal hrdzaviet :), tak sa v priestore za filtrom v airboce objavil jemny mastny povlak. Nastastie je fakt len jemny, takze pohodicka.
Inac destilkou do sania, pri zvysenych otackach takmer do skapania sa vraj daju lacno dekarbonovat spalovacie priestory, ale treba to asi vediet. Akurat ot chce vraj par litrov destilky nez to bude mat ucinok. Aspon som taky navod cital na nete a toto tvrdenie podporuje aj vycisteny valec, do ktoreho prelina voda z chladenia.
Co sa tyka toho "odlucovaca" oleja, tak aj pollitracik od zavaraniny ma ucinok. Ked som ho v skodovke mal, tak bol airbox uplne suchy a v tej nadobke bol vzdy daky zlty sajrajt (robil som takmer vylucne len dlhe trasy, takze islo o zahriaty motor). Ked som nadobku vysmaril, lebo zavadzala a dostupila dost znacneho znecistenia a navyse jej obsah zacal hrdzaviet :), tak sa v priestore za filtrom v airboce objavil jemny mastny povlak. Nastastie je fakt len jemny, takze pohodicka.
18:41:37
13.02.2006
13.02.2006

Milos
-> King: no jo , smrdi jak kera skodofka ze, ne kazda, ale na 2 strance, ma to i funkciu na premazavani motoru odhora ne ?
17:36:25
13.02.2006
13.02.2006

King
2 Baghira: Jasne, ze by bylo lepsi to resit to nezavisle. Ale to odvetravani klikovky je fakt lepsi hnat pres tu nadobu a nasledne zpatky do airboxu, protoze to fakt za autem dost smrdi :)
14:41:12
13.02.2006
13.02.2006

Baghira
-> King: No a co kdyby se z odvětrání jen vyvedla hadice kamsi do nádobky a nic víc, tak to přece taky jde a ten odparovej "mechanizmus" vymyslet nezávisle?
13:56:50
13.02.2006
13.02.2006

King
2 Baghira: Co jsem o tyhle vychytavce slysel, tak se to na skodovach pouzivalo v podobe podlozky pod karbec s vhodnou tryskou, ke ktery se vedla voda z nadobky a fungovalo to jako fixirka. Problemem byla skutecne koroze vlozek pri studenym motoru, ale to by slo dneska elegantne obejit elmag. palivovym ventilem z lpg zastavby. To co je na tech strankach popsany funguje blbe i jako odlucovac oleje i jako "zlhcovac smesi". Ja jsem se tim taky kdysi inspiroval, potreboval jsem hlavne odlucovat olej, ale ta malinka sklenicka pridelana nad vodni pumpou odfiltrovala skoro prd, protoze je jednak moc mala a druhak je za behu motoru moc ohrata. Kdyz odlucovac, tak poradnej kanystr s dratenkou umistenej v bocni kapse motoru - pak se tomu da rikat odlucovac :) Ale to je OT....
09:17:17
13.02.2006
13.02.2006

Baghira
Nad něčím podobným jsem už taky přemejšlel, autor článku trochu opimíjí fakt, že na studeném motoru nemusí mít z odpařování vody strach, poněvadž studená voda se odpařuje jen velice málo, ale jinak to je určitě zajímavá myšlenka, protože, kdo jel někdy v mlze, tak ví, jak auto pěkně táhlo. Jediný co mě u tohodle odrazovalo je teplota nasávaných výparů vody, prot jsem chtěl vyústit hadičku z nádobky na kraj sací trubice, kdy by se odpařená voda měla možnost na cestě ke karbecu ochladit.
07:40:29
13.02.2006
13.02.2006

pajavlk
není to sice přímo k tématu ale v principu je to stejný doporučuju pročíst ... delta.ssakhk.cz/home/.../
display.php?rubr=3&...
07:27:15
13.02.2006
13.02.2006

lubor
najdi si to ve starších tématech-už se to tu řešilo cca před 1-2 lety.Jinak zkráceně pro tvou informaci-je to k ničemu(vodní emulze v palivu),pokud se bavíme o 1300ccm u Škodovky.
00:05:01
13.02.2006
13.02.2006

sesty
Čau lidičky,neslyšeli jste o vstřikování mlhy do karburátoru na škodovky ??? Zajímalo by mě jak to funguje.