1. Ta vola medzi hviezdicou a polovymi nastavcami jadra snimacej cievky podla mna nie je vobec kriticka, lebo v mojom rozdelovaci su tie polove nastavce tak poohbybane, ze poly hviezdice su oproti tym snimacim prsne oproti az 4 krat :) vzdy niektory oproti inemu :))). ALe brnkat by to nemalo, lebo pri nastartovani ti to podl amna rostrha nieco z toho.
2. tak aby to laplo staci ked si nastavis remenicu na dajme tomu 5 stupnov a potom rozdelovac natocis tak aby ti hviezdicu netahalo ani na jednu stranu. Je to +- autobus, ale nastartujes. Potom sa da pouzit napriklad banka z ziarivky usporky, tak funguje ako stroboskop, ale je slaba takze je potrebne oznacit rysku na remenici bielou farbou,
3. v rozdelovaci bola povodna cievka s asi 3kohm, novu som kupil medzi "dolezite" nd a ma 7kohm.
4. podtlakovku som proste yvhodil ufo co bolo vo favo rozdelovniku a nahodil ufo z povodneho rozdelovaca, ani mu moc nebolo potrebne ohybat tiahlo.
Presnejsie nastavit regulacie predstihu je podla mna na dlhe hodiny, dni alebo az tyzdne a bez specialnych kliesti na ohybanie drziakov pruziniek odstredivky si to ani neviem predstavit.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
favo rozdelovac, oziveni, nastaveni atd.
prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 14.04.2006 do 20.04.2006, založil/a Jarda - zrušená registrace
21:51:35
20.04.2006
20.04.2006

PeterP136
21:40:07
17.04.2006
17.04.2006

COL
-> King: Jo to jde taky... jen nekdy byva problem pootacet dostatecne jemne tim rozdelovacem...
Proste nejlepsi je strobac, alespon ledkovej...
Proste nejlepsi je strobac, alespon ledkovej...
13:16:23
17.04.2006
17.04.2006

King
2 COL: Prave proto pri "svym" postupu radim nastavit pozadovanej "zakl." predstih a otacenim celym rozdelovacem za soucasnyho "brzdeni" palce druhou rukou nastavim polohu, kdy se nastavce mijeji a zafixuju - tim se eliminuje faktor +-autobus

13:03:25
17.04.2006
17.04.2006

COL
Orientacni nastaveni zakladniho predstihu, aby to vubec jelo: Kdyz ryska remenice ukazuje dejme to mu na 0st, tak by se prave ty polove nastavce (vystupky) mely mijet. V okamziku mijeni se meni polarita indukovaneho napeti a nastava zapal - "zakladni" predstih pak bude 0st +- bus...
potiz je jen v tom, ze kdyz se motorem toci rukou tak ten magneticky obvod diky vuli rozdelovace pritahne ty nastavce k sobe drive, nez by kolem sebe normalne projely, je to i videt (ruzice trosku poskoci)... takze takovehle nastaveni je jen hodne orientacni...
potiz je jen v tom, ze kdyz se motorem toci rukou tak ten magneticky obvod diky vuli rozdelovace pritahne ty nastavce k sobe drive, nez by kolem sebe normalne projely, je to i videt (ruzice trosku poskoci)... takze takovehle nastaveni je jen hodne orientacni...
11:38:16
17.04.2006
17.04.2006

Jarda - zrušená registrace
-> King: diky, takze civka je v poho, to jsi me uklidnil.... Ty vule jsem dal tak 0,15, to snad bude dobry... Rozdelovac je ve stavu udajne 130tis. km a byl namazan, tak snad bude OK (mala vulicka jak na unaseci, tak na ose....), kdyz muj vydrzel ve favu temer 500tis. km, ale uz byl ve stavu tesne pred smrti, bez felda starteru to neslo nastartovat ani v lete na lpg...
Rozdelovac jsem komplet rozdelal, vycistil vse arvou a vse nove promazal lithnou lv2-3vazelinou (je i na kluzna loziska) + jsem jeste ten filc na ose pro jistotu napustil olejem, s tou podtlakovou regulaci budu neco delat, az podle toho, jak se bude chovat v souvislosti s tou 1.4kou
Rozdelovac jsem komplet rozdelal, vycistil vse arvou a vse nove promazal lithnou lv2-3vazelinou (je i na kluzna loziska) + jsem jeste ten filc na ose pro jistotu napustil olejem, s tou podtlakovou regulaci budu neco delat, az podle toho, jak se bude chovat v souvislosti s tou 1.4kou

23:46:23
16.04.2006
16.04.2006

King
-> Jarda: Delaly se 2 typy civek: 3,5 a 7kohm (udajne). Vule mezi polovejma nastavcema - uz ani nevim, jestli jsem to vycet v servisni prirucce ci kde, ale snazil bych se nastavit co nejmensi vuli, tak aby ale zadnej z "cípů" hvezdice nebrnkal o nastavce, takze odhadem 0,1mm, ale zalezi na stavu rozdelovace. Cim vetsi je ta mezera, tim vetsi otacky starteru jsou potreba pro to, aby se z ETZ vubec vyrazila jiskra (s defaultnim starterem v mrazech se to stava kritickym bodem). Kdyz uz neco zatukavat, tak okynko omezujici rozsah ODSTREDIVY regulace - ovsem bez rozebrani osy rozdelovace a ty horni mosazny casti to dost dobre nejde a rozebrani je pakarna :c) Takze jsem nakonec pouzil osu ze 120tkovyho rozdelovace s mensim rozsahem odstredifky....
22:25:48
16.04.2006
16.04.2006

-> ace ventura: tak moc diky, takze by mela byt OK, nevim, proc v knize pisi 7kohmu
22:21:14
16.04.2006
16.04.2006

ace ventura
-> Jarda: naměřil jsem 3,65 kOhmů, klepání zmizelo i mě po namontování ETZ 

18:35:59
16.04.2006
16.04.2006

-> ace ventura: jj, moc diky, uz to mam serizeny, tech rysek tam mam opravdu vic, nevim, kdo si co znacil...
takze metodou pokus/omyl jsem udelal, aby to chytlo, malem jsem vybil baterku a pak jsem nastavil hvezdici proti vystupkum pri cca 6stupnich na remenici... s podtlakem jsem nedelal nic a prijde mi, ze jede ok i ve vyssich otackach, zadne klepani nepozoruji, jsem zvedav na ten odpor, jaky nameris....
takze metodou pokus/omyl jsem udelal, aby to chytlo, malem jsem vybil baterku a pak jsem nastavil hvezdici proti vystupkum pri cca 6stupnich na remenici... s podtlakem jsem nedelal nic a prijde mi, ze jede ok i ve vyssich otackach, zadne klepani nepozoruji, jsem zvedav na ten odpor, jaky nameris....
22:39:47
15.04.2006
15.04.2006

ace ventura
-> Jarda: no ta ryska je tam určitě jen jedna, je tam vyseknutá a na ni bude +- směřovat palec při HÚ 1.válce. Jinak je lepší pohnoz rozdělovačem tak, any se kryla růžice s těmi výstupky na okraji při cca 5° před HÚ (dle řemenice)

21:01:13
15.04.2006
15.04.2006

-> ace ventura: jj, diky
ta vule se nikde neudava, ale king o ni psal
tech rysek tam je vic asi 5 a ja nevim, ktera je ta prava...
za zmereni toho odporu Ti budu vdecny...
na techweb mrknu, ale me nejde o upravu pro 120 nebo 130, ale pro fabku.... vim, ze king psal, ze cosi zatukl asi tu packu, jak jde od ufa, ale nevim, jestli vpredu ci vzadu a kolik.....
ta vule se nikde neudava, ale king o ni psal
tech rysek tam je vic asi 5 a ja nevim, ktera je ta prava...

za zmereni toho odporu Ti budu vdecny...
na techweb mrknu, ale me nejde o upravu pro 120 nebo 130, ale pro fabku.... vim, ze king psal, ze cosi zatukl asi tu packu, jak jde od ufa, ale nevim, jestli vpredu ci vzadu a kolik.....
20:45:03
15.04.2006
15.04.2006

ace ventura
-> Jarda:
1. kolik má bejt vůle nevím
2. ta ryska na obvodu rozdělovače v místech kam dosedá víčk
3. odpor snímací cívky ti můžu změřit zítra
4. podtlakovku dát z klasického rozdělovače, tj. pro SEDR, víc toho je na pandě
1. kolik má bejt vůle nevím
2. ta ryska na obvodu rozdělovače v místech kam dosedá víčk
3. odpor snímací cívky ti můžu změřit zítra
4. podtlakovku dát z klasického rozdělovače, tj. pro SEDR, víc toho je na pandě
21:52:12
14.04.2006
14.04.2006

tak jsem si pujcil lepsi knihu, protoze v ty moji nic neni
o vuli tam neni nic.....
o zakladnim predstihu tam pisi 1. pist do HU a palec ma smerovat na nejakou rysku, nic takovyho jsem nenasel
realny odpor by mel byt 7kohmu, ale myslim ze jsem nekde slysel uz o 3kohmech...
a tu upravu podtlakove regulace taky nemohu najit, matne si vzpominam, ze se neco zatukava, aby se zmensil rozsah nebo zvetsila? to fakt nevim.... diky za jakoukoliv odpoved a upresneni

o vuli tam neni nic.....
o zakladnim predstihu tam pisi 1. pist do HU a palec ma smerovat na nejakou rysku, nic takovyho jsem nenasel
realny odpor by mel byt 7kohmu, ale myslim ze jsem nekde slysel uz o 3kohmech...
a tu upravu podtlakove regulace taky nemohu najit, matne si vzpominam, ze se neco zatukava, aby se zmensil rozsah nebo zvetsila? to fakt nevim.... diky za jakoukoliv odpoved a upresneni
14:17:10
14.04.2006
14.04.2006

chtel bych se zeptat na nasledujici:
1.kolik ma byt vule na 4 cipe hvezdici, vim, ze to tu psal king, ale nejak to nemohu najit.....
2.jak nastavim alespon ten zakladni predstih, vim, ze pak je treba na stroboskopu, naposled u svyho fava jsem to delal, tak, ze jsem jim tocil, dokud to nechytlo a pak odjel do servisu....
na klasickym kontaktnim samozrejme predstih nastavit umim
3. kolik ma byt odpor snimaci civky? ja nameril 3,23kOhmu je to OK?
jaka je vhodna uprava podtlakove regulace?, ten rozdelovac budu mit pro fabku v bloku 742.136, komprese 10,3:1, vacka bude ze 136Mpi, kanaly jen slicovane, karb. origo SEDR 136, ale ted jej chci ozivit ve 130tce, abych pak nejak netapal..... ono lepsi dat novy motor do vseho okolo fungujiciho, diky, moc mi to pomuze
1.kolik ma byt vule na 4 cipe hvezdici, vim, ze to tu psal king, ale nejak to nemohu najit.....
2.jak nastavim alespon ten zakladni predstih, vim, ze pak je treba na stroboskopu, naposled u svyho fava jsem to delal, tak, ze jsem jim tocil, dokud to nechytlo a pak odjel do servisu....
na klasickym kontaktnim samozrejme predstih nastavit umim
3. kolik ma byt odpor snimaci civky? ja nameril 3,23kOhmu je to OK?
jaka je vhodna uprava podtlakove regulace?, ten rozdelovac budu mit pro fabku v bloku 742.136, komprese 10,3:1, vacka bude ze 136Mpi, kanaly jen slicovane, karb. origo SEDR 136, ale ted jej chci ozivit ve 130tce, abych pak nejak netapal..... ono lepsi dat novy motor do vseho okolo fungujiciho, diky, moc mi to pomuze