skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sedr - vika - zahada
09:07:47
28.04.2006
28.04.2006

Baghira
-> King: A co hodit odvětrání někam nezávisle do "lahve" a byl by klid?
00:01:59
28.04.2006
28.04.2006

COL
-> King: bohuzel by nemohl, pac ten filtr je nsunut na teleso toho mixu, nahodou to velmi presne pasuje, tak bych toho chtel vyuzit...
23:29:46
27.04.2006
27.04.2006

King
Ale tam co píšu, by ten naústek bejt moh, ne? Byla by to stejná situace jako při klasice, tj. odvětrávání by šlo do prostoru mezi vnitrkem fitru a mixem. Ovšem bez odlučovače by asi byla ve filtru brzo ropná katastrofa :c)
23:35:51
26.04.2006
26.04.2006

COL
Jo je to mixer podobnej venturce, kdysi jsem tu jeho obrazek nekam vkladal. Mozna jez feldy 1.6, ale to vubec nevim jiste. Airbox bude defaultni, mixer (z venku de facto valec delky cca 8cm) sedi v te kulate dire, kde normalne seda vlozka a z nej povedou do stran 2 trubicky. Prumer mixeru je stejny, jako vnitrni prumer vlozky, kterou na nej lze nasunout, coz je prima. Airbox se cely prodlouzi - jeste nevim, jak moc.
problem je s tim odvetranim protoze pri tehle koncepci ho nelze zavest pred mix....
zatesneni vika karbu a airboxu bych nevidel jako problem - pochopitelne origo guma stara 20 let ho nezajisti...
problem je s tim odvetranim protoze pri tehle koncepci ho nelze zavest pred mix....
zatesneni vika karbu a airboxu bych nevidel jako problem - pochopitelne origo guma stara 20 let ho nezajisti...
22:06:53
26.04.2006
26.04.2006

King
Drzime palecky v experimentalnim elpegismu :) To bude ten mixer ala Venturi? A prestehovani naustku odvetravani - mnooo..... tak treba ho navarit na pritlacnej dekl samotny filtracni vlozky :) Jestli planujes defaultni airbox, tak asi bude pakarna s utesnenim spoje s vikem karbu, ze?
15:46:41
25.04.2006
25.04.2006

COL
Na diru v plovaku to nevypada, vakly na prechodu kov plast jsou zhruba stejne... zajimavy je, ze v ty kadince to je stejny....
Nedam pokoj, jednou tam beno je, tak to na nej musi taky frcet, ne? :o)
Ted jsem modifikoval difuzory na 23.5/26.5, ale zadnou velkou zmenu nepozoruju-tedy na plyn, na benzin to nestoji za moc, ale zatim tam mam jen by-voko vypocteny trysky/vzdusniky.... Musim ale odstranit zasadni problem, kterym je ten lpg mixer (tedy dat ho jinam) az pak ma smysl se rejpat v karbci...
mixer dam do boxu - uz se na tom pracuje, ale vyvstala jina potiz - odvetrani klikovky - takhle by mi vedlo az za mixer, coz pro pripadne netesnosti neni zrovna to prave :o/
Nedam pokoj, jednou tam beno je, tak to na nej musi taky frcet, ne? :o)
Ted jsem modifikoval difuzory na 23.5/26.5, ale zadnou velkou zmenu nepozoruju-tedy na plyn, na benzin to nestoji za moc, ale zatim tam mam jen by-voko vypocteny trysky/vzdusniky.... Musim ale odstranit zasadni problem, kterym je ten lpg mixer (tedy dat ho jinam) az pak ma smysl se rejpat v karbci...
mixer dam do boxu - uz se na tom pracuje, ale vyvstala jina potiz - odvetrani klikovky - takhle by mi vedlo az za mixer, coz pro pripadne netesnosti neni zrovna to prave :o/
15:10:52
25.04.2006
25.04.2006

King
Co treba deravej plovak? Nebo me napada vule ve spoji plastovy a kovovy casti plovaku. Chlape ty si nedas s tim benalem pokoj :c)
20:36:17
22.04.2006
22.04.2006

COL
Narazil jsem na zajimavy problem, mam dve vika sedr. Jedno 136 a druhe 1203 - ale to neni dulezity. U obou je stejne nastavena hladina - jak metodou vlozene kulatiny, tak testem v kadince - obe vika zaviraji pri stejne hladine. (z duvodu smradu jsem to testoval s lihem a pak prepocital - ale to je opet jedno).
Zvlastni je, ze karbec se s tim 136tkovym vikem chova, jako by mel vysokou hladinu - presneji receno ji ma, to 1203jkove viko se ale chova relativne normalne.
Jediny rozdil je, ze to 136tkovy viko ma ventil 2.0mm a to 1203 ma vetnil 1.5 - ale to by opet nemelo mit vliv.
Ma nekdo ideu, cim by to rozdilne chovani mohlo byt?
Zvlastni je, ze karbec se s tim 136tkovym vikem chova, jako by mel vysokou hladinu - presneji receno ji ma, to 1203jkove viko se ale chova relativne normalne.
Jediny rozdil je, ze to 136tkovy viko ma ventil 2.0mm a to 1203 ma vetnil 1.5 - ale to by opet nemelo mit vliv.
Ma nekdo ideu, cim by to rozdilne chovani mohlo byt?